De ce este important să mâncăm fructe și legume în 6 culori: roșu, verde, mov, alb, galben și portocaliu
De ce este atât de important să mâncăm zilnic alimente cât mai naturale și cât mai colorate.
Oana Trifu, expert în schimbarea stilului de viață, lifestyle blogger, absolvent al Facultății de Medicină și al cursului Food and Nutrition in Health and Wellbeing la Harvard Extension School în 2017, dezvăluie regula celor șase culori diferite care trebuie să se regăsească în farfuria noastră.
"Mâncarea nu înseamnă doar calorie, iar noi, mai ales noi, femeile, dar nici bărbații nu fac întotdeauna excepție, avem obiceiul de a număra caloriile și de a uita de toate celelalte beneficii pe care ni le oferă un aliment. Vreau să spun că, pe lângă energia furnizată de mâncare, mai primim și nutrienți care ne ajută corpul să funcționeze: vitamine, minerale și acești fitonutrienți, ingrediente din lumea vegetală care dau culoarea fructelor, legumelor și cerealelor integrale, la pachet cu o mulțime de beneficii.
Las întotdeauna clientelor mele multă libertate în alegerea momentului în care consumă „culorile” (deși încurajez consumul fructelor în prima jumătate a zilei). Dar aproape întotdeauna le îndemn să adauge progresiv culori în meniul zilnic până când ating 6 diferite: roșu, verde, mov, alb, galben și portocaliu.", a precizat Oana Trifu pentru CSID.
Cum pot fi consumate fructele și legumele
"Crude, în salate, în supe și ciorbe, mâncăruri de orice fel. Important este ca la final de zi să aibă curcubeul în meniul zilei!", a spus expertul.
De ce alimentele mov sunt atât de benefice
"Alimentele mov sunt probabil cele mai ocolite dintre toate culorile. Nu știu de ce, sunt delicioase (cui nu-i plac afinele, murele sau strugurii?) și extrem de benefice pentru sănătatea inimii, a ficatului, a creierului și, în cele din urmă a fiecărei celule din corp pentru că au rol antiinflamator și de protecție.", a declarat Oana Trifu.
Citește și Alimentul esențial în dietele de slăbit și în reducerea colesterolului
-
-
Porţii mai mici în unele restaurante pentru clienţii care iau Ozempic23.12.2025, 20:59
-
-
-
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
Cum alegi mărimea potrivită a televizorului în funcție de dimensiunea camerei
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Ce să faci imediat și ce să NU faci dacă simți miros de gaz în casă
Ai fiert greșit ouăle. Cum se fierb, de fapt, pentru a le curăța ușor
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
Trucul simplu care îți transformă fața în doar câteva minute pe zi
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
Cum scapi de nasul înfundat în 5 minute
Ce să faci ca să nu mai crape crenvurștii când îi fierbi? Cum îi fierbi corect
Luna perfectă în care să începi o schimbare. NU e ianuarie! 3 pași simpli să îți transformi starea de spirit, fără efort
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
Nu arunca codițele ardeilor. Cum le poți folosi inteligent
Trucul genial cu tableta pentru mașina de spălat vase. Cum să cureți ușor plita ceramică
Pune o lumânare în congelator. Motivul e genial!
3 flori pe care să NU le oferi niciodată cadou
Ce înseamnă când apar păianjeni în casă
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
