Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
De ce este atât de important să mâncăm zilnic alimente cât mai naturale și cât mai colorate.
Oana Trifu, expert în schimbarea stilului de viață, lifestyle blogger, absolvent al Facultății de Medicină și al cursului Food and Nutrition in Health and Wellbeing la Harvard Extension School în 2017, dezvăluie regula celor șase culori diferite care trebuie să se regăsească în farfuria noastră.
"Mâncarea nu înseamnă doar calorie, iar noi, mai ales noi, femeile, dar nici bărbații nu fac întotdeauna excepție, avem obiceiul de a număra caloriile și de a uita de toate celelalte beneficii pe care ni le oferă un aliment. Vreau să spun că, pe lângă energia furnizată de mâncare, mai primim și nutrienți care ne ajută corpul să funcționeze: vitamine, minerale și acești fitonutrienți, ingrediente din lumea vegetală care dau culoarea fructelor, legumelor și cerealelor integrale, la pachet cu o mulțime de beneficii.
Las întotdeauna clientelor mele multă libertate în alegerea momentului în care consumă „culorile” (deși încurajez consumul fructelor în prima jumătate a zilei). Dar aproape întotdeauna le îndemn să adauge progresiv culori în meniul zilnic până când ating 6 diferite: roșu, verde, mov, alb, galben și portocaliu.", a precizat Oana Trifu pentru CSID.
Cum pot fi consumate fructele și legumele
"Crude, în salate, în supe și ciorbe, mâncăruri de orice fel. Important este ca la final de zi să aibă curcubeul în meniul zilei!", a spus expertul.
De ce alimentele mov sunt atât de benefice
"Alimentele mov sunt probabil cele mai ocolite dintre toate culorile. Nu știu de ce, sunt delicioase (cui nu-i plac afinele, murele sau strugurii?) și extrem de benefice pentru sănătatea inimii, a ficatului, a creierului și, în cele din urmă a fiecărei celule din corp pentru că au rol antiinflamator și de protecție.", a declarat Oana Trifu.
Citește și Alimentul esențial în dietele de slăbit și în reducerea colesterolului
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.