Dieta care declanșează inflamația: legătura cu bolile cardiovasculare
Dieta poate fi prieten sau dușman pentru sănătatea noastră. Specialiștii atrag atenția că anumite alimente duc la boli cardiovasculare.
Dietele bogate în alimente care declanșează inflamația cronică în interiorul corpului vă pot crește riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Harvard, publicat în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie, a constatat că persoanele care au consumat mai multe alimente care provoacă inflamații, cum ar fi băuturile cu zahăr, carnea roșie și procesată și carbohidrații rafinați, au fost cu 38% mai predispuși să dezvolte boli cardiovasculare decât cei care au consumat o dietă care a ajutat la combaterea inflamației cronice. Alimentele care inhibă inflamația tind să aibă mai multe fibre și antioxidanți, precum legumele cu frunze verzi, fructe, cereale integrale și ceai și cafea.
Pentru a ajunge la aceste concluzii, autorii studiului au analizat datele de la peste 200.000 de femei și bărbați din trei studii de amploare, Studiul I și II al asistenților medicali și Studiul de urmărire al profesioniștilor din domeniul sănătății. Participanții au fost urmăriți, în unele cazuri, de mai bine de trei decenii. Autorii au declarat că vor fi necesare studii de urmărire pentru a confirma rezultatele lor, dar constatările lor sugerează că dezvoltarea de diete antiinflamatorii poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.
-
EXCLUSIV Cum poți evita internările. Dr. Horațiu Moldovan explică28.11.2025, 09:04
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
Trucul genial care face rujul să reziste ore întregi. Pudra translucidă, secretul make-up artiștilor
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
Otrava din bucătărie. Duce la cancer și alte boli grave
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Ce să faci ca să nu mai crape crenvurștii când îi fierbi? Cum îi fierbi corect
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Nu o să crezi ce pot face vârstnicii cu un simplu telefon! Un truc banal le schimbă viața
"Singurul meu regret în viață este că nu am băut destulă șampanie". Șampania poate reduce riscul de stop cardiac brusc
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
Trucul simplu care îți transformă fața în doar câteva minute pe zi
În cât timp se vindecă o vânătaie și cum o tratezi corect
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
3 flori pe care să NU le oferi niciodată cadou
Deficiență care provoacă crampe musculare și oboseală cronică: asta îți lipsește. Ce trebuie să mănânci urgent
Ce pastile nu trebuie luate niciodată cu cafeaua de dimineață
De ce să nu mai ții periuța de dinți lângă chiuvetă
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
