Magneziu, leac NEȘTIUT pentru durerile de cap: 6 alimente care te scapă de ele

Mulți dintre noi, imediat ce apar durerile de cap, ne gândim la calmante. Dar este posibil ca acestea să fi apărut pentru că organismul nu are suficient magneziu. Iată o listă cu 6 alimente din care îl putem...
Durerile de cap le avem cu toții. La primul semn al unei cefalee, mulți dintre noi se gândesc la aspirină sau ibuprofen. Cu toate acestea, cercetările arată că utilizarea pe termen lung a antiinflamatoarelor nesteroidiene (AINS) – categoria din care fac parte aceste medicamente fără prescripție medicală - poate duce la stres gastrointestinal (GI), leziuni renale și enzime hepatice crescute, un semn al celulelor hepatice inflamate.
Antiinflamatoarele nesteroidiene, de asemenea, pot agrava hipertensiunea. În mod similar, administrarea de prea mult acetaminofen poate dăuna rinichilor, intestinelor, inimii și ficatului.
Glicinatul de magneziu, pe de altă parte, nu are niciunul dintre aceste efecte secundare și este remarcabil de eficient pentru durerile de cap. Este o combinație de magneziu și glicină, un aminoacid care se leagă de mineral și îl transportă către celulele dumneavoastră.
„Nivelurile scăzute de magneziu din sânge au fost legate de cefalee și migrene și mai mult de 80% din populația americană este deficitară”, spune dr Tiffany Lester, director medical la Parsley Health San Francisco, citată de Experience Life.
„Magneziul calmează sistemul nervos și este ușor de tolerat. De asemenea, susține producția de serotonină, un neurotransmițător implicat în apariția migrenelor”, a arătat aceasta.
Există însă și alimente din care putem obține magneziu. Iată o scurtă listă:
1. Ciocolata neagră
Ciocolata neagră – cea care are peste 75% conținut de cacao - este pe cât de sănătoasă, pe atât de delicioasă. Este foarte bogată în magneziu, cu 64 mg într-o porție de 28 de grame - adică 16% din cantitatea zilnică recomandată. Ciocolata neagră are, de asemenea, un conținut ridicat de fier, cupru și mangan și conține fibre prebiotice care vă hrănesc bacteriile intestinale sănătoase. Mai mult, este bogată în antioxidanți benefici. Acestea sunt substanțe nutritive care neutralizează radicalii liberi, care sunt molecule dăunătoare care vă pot deteriora celulele și pot duce la boli.
2. Avocado
Avocado este un fruct incredibil de hrănitor și o sursă gustoasă de magneziu – conține 58 mg de magneziu la o porție, adică 15% din cantitatea zilnică recomandată. Avocado are, de asemenea, un conținut ridicat de potasiu, vitamine B și vitamina K. Și, spre deosebire de majoritatea fructelor, au un conținut ridicat de grăsimi - în special grăsimi mononesaturate sănătoase pentru inimă. În plus, avocado este o sursă excelentă de fibre - 13 din cele 17 grame de carbohidrați dintr-un avocado provin din fibre, ceea ce îl face foarte scăzut în carbohidrați digerabili. Studiile au arătat că consumul de avocado poate reduce inflamația, poate îmbunătăți nivelul colesterolului și poate crește senzația de plinătate după mese.
3. Nuci
Nucile sunt nutritive și gustoase. Tipurile de nuci care sunt deosebit de bogate în magneziu includ migdale, caju și nuci de Brazilia. De exemplu, o porție de 30 de grame de caju conține 82 mg de magneziu, 20% din cantitatea zilnică recomandată.
Majoritatea nucilor sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre și grăsimi monoinsaturate și s-a dovedit că îmbunătățește nivelul zahărului din sânge și al colesterolului la persoanele cu diabet zaharat.
Nucile de Brazilia sunt, de asemenea, extrem de bogate în seleniu - doar 2 nuci de Brazilia furnizează mai mult de 100% din cantitatea zilnică recomandată.
În plus, nucile sunt antiinflamatorii, benefice pentru sănătatea inimii și pot reduce pofta de mâncare atunci când sunt consumate sub formă de gustări dar nu trebuie depășită porția de 30 de grame pentru că sunt hipercalorice.
4. Leguminoase
Leguminoasele sunt o familie de plante dense în nutrienți, care includ linte, fasole, naut, mazăre și soia. Sunt foarte bogate inclusiv magneziu. De exemplu, o porție de 1 cană de fasole neagră gătită conține 120 mg magneziu, adică reprezintă 30% din cantitatea zilnică recomandată.
Leguminoasele sunt, de asemenea, bogate în potasiu și fier și o sursă majoră de proteine pentru vegetarieni. Deoarece leguminoasele sunt bogate în fibre și au un indice glicemic scăzut (IG), acestea pot reduce colesterolul, pot îmbunătăți controlul glicemiei și pot reduce riscul bolilor de inimă.
5. Semințe
Semințele sunt incredibil de sănătoase. Multe dintre ele - inclusiv semințe de in, dovleac și chia - conțin cantități mari de magneziu. Semințele de dovleac, spre exemplu, conțin 150 mg într-o porție de 30 de grame, adică 37% din cantitatea zilnică recomandată. În plus, semințele sunt bogate în fier, grăsimi monoinsaturate și acizi grași omega-3. Mai mult, sunt extrem de bogate în fibre. De fapt, aproape toți carbohidrații din semințe provin din fibre. De asemenea, conțin antioxidanți, care vă protejează celulele de radicalii liberi dăunători produși în timpul metabolismului. De asemenea, s-a demonstrat că semințele de in reduc colesterolul și pot avea beneficii împotriva cancerului de sân.
6. Cereale întregrale
Acestea includ grâul, ovăzul și orzul, precum și pseudocerealele precum hrișca și quinoa. Cerealele integrale sunt surse excelente de mulți nutrienți, inclusiv magneziu. O porție de 30 de grame de hrișcă conține 65 mg magneziu, 16% din cantitatea zilnică recomandată. Multe cereale integrale sunt, de asemenea, bogate în vitamine B, seleniu, mangan și fibre.
În studiile controlate, s-a demonstrat că cerealele integrale reduc inflamația și scad riscul bolilor de inimă. Pseudocerealele precum hrișca și quinoa sunt mai bogate în proteine și antioxidanți decât cerealele tradiționale precum porumbul și grâul. Mai mult, nu conțin gluten, astfel încât persoanele cu boală celiacă sau sensibilitate la gluten se pot bucura și ele.
-
-
-
-
-
De ce îți pocnește maxilarul? Cauze, semne și ce poți face imediat13.10.2025, 19:18
Oțetul, aliatul tău pentru picioare fine, hidratate și fără miros neplăcut
Ce se întâmplă dacă pui zaț de cafea în toaletă. Trucuri utile pentru casă
Ai probleme cu somnul și ești stresat? Cum te poate ajuta un covor. Cum să dormi mai bine prin "împământare"
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
Semnul de pe conservă că peștele e contaminat. Ce este codul FAO și ce număr să EVIȚI: Uite secretul pentru un pește necontaminat
Îmbrăcămintea pe care nu trebuie să o speli cu apă fierbinte. Se distruge țesătura
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
Trucul simplu pentru a avea călcâie fine. Dermatologii confirmă
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
Soluția anti-căpușe. Scapă de căpușe în mod natural, fără chimicale! Uite ce poți face acum
Cum apare o escara? Ghid pentru prevenire și tratament
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Dacă pui sare în chiuvetă, uite ce se întâmplă!
4 măsuri esențiale care îți pot salva viața pe timp de caniculă. Dr. Ciuhodaru, explicații
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Trucul genial care face rujul să reziste ore întregi. Pudra translucidă, secretul make-up artiștilor
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.