Porumbul, sursă de vitamine. Protejează împotriva bolilor creierului

Porumbul este o sursă de vitamine necesare organismului. Poate fi chiar înlocuitor al grâului, în cazul persoanelor care suferă de intoleranță la gluten.
Porumbul este un membru al familiei cerealelor integrale. Specialiștii au identificat o serie de beneficii ale consumul de porumb. Ca cereale integrale, porumbul se află într-o categorie de alimente de care oferă beneficii sănătății.
Numeroase studii au legat consumul de cereale integrale de un risc mai mic de boli de inimă, accident vascular cerebral, cancer, diabet de tip 2, si obezitate.
Vezi și: Spălatul vaselor ne ajută să fim sănătoși. Care este legătura între sănătate și spălatul vaselor
Conținut ridicat de carbohidrați
Porumbul conține o cantitate ridicată de carbohidrați. chiar și în aceste condiții, porumbul nu îngrașă. Potrivit WEB.MD, 120 de grame de boabe de porumb conțin 30 de grame de carbohidrați.
O cantitate destul de mare dar primești la pachet și 4 grame de fibre care fac ca procesul de digestie să se desfășoare mai lent. Acest lucru previne constipația, reduce riscul de hemoroizi și poate ajuta la scăderea riscului de cancer de colon.
Fibrele de porumb pot ajuta, de asemenea, la susținerea gestionării greutății prin creșterea senzației de sațietate.
Consum în funcție de nevoile corpului
Specialiștii notează că este indicat să alegem porții care sunt în concordanță cu nevoile și nivelul de activitate al corpului tău.
Pentru majoritatea femeilor adulte, asta ar însemna o jumătate de ceașcă de porumb prăjit la cuptor sau trei căni de floricele într-o singură ședință.
Fulgii de porumb sunt alimentul cu cei mai mulți carbohidrați, aceștia reprezentând aproximativ 80% din produs. Cu toate acestea, aportul caloric rămâne scăzut, deoarece 100 g de fulgi de porumb vor oferi 340 de kilocalorii.
Pot fi o variantă de mic dejun ce oferă o cantitate considerabilă de energie. Este important să nu abuzați de aceste produse pentru a menține o greutate sănătoasă și o alimentație adecvată.
Menține sănătatea
Porumbul conține o varietate de vitamine B, precum și potasiu. Acesta din urmă mineral susține tensiunea arterială sănătoasă, funcția cardiacă, contracțiile musculare, previne crampele musculare și ajută la menținerea masei musculare.
Porumbul furnizează, de asemenea, de aproximativ 10 ori mai multă vitamina A decât alte cereale.
Pe lângă protejarea împotriva declinului cognitiv, vitamina A susține sistemul imunitar și ajută la formarea membranelor mucoase din tractul respirator. Membranele mai puternice formează bariere de protecție mai bune pentru a menține germenii în afara sângelui.
Luteina și zeaxantina, principalii carotenoizi (sau pigmenți) ai porumbului, ajută la protejarea ochilor și s-a demonstrat că reduc riscul de degenerescență maculară și cataractă.
Între timp, quercetina ca antioxidant are rolul de a combate atât inflamația acută și cronică, și de a proteja împotriva bolilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer. Quercetina a fost, de asemenea, legată de secvența de autodistrugere pe care organismul o folosește pentru a ucide celulele uzate sau disfuncționale.
Alți antioxidanți din porumbul albastru și violet s-au dovedit a fi indicați în afecțiunile inflamatorii. De asemenea, protejează împotriva stresului oxidativ, un dezechilibru între producția de radicali liberi dăunători de celule și capacitatea organismului de a contracara efectele lor nocive.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
De ce să nu porți șlapi la piscină. Detaliul care te va pune pe gânduri
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Cât timp puteți sta într-un picior? Acest test simplu este cel mai clar indicator al îmbătrânirii fizice
3 flori pe care să NU le oferi niciodată cadou
7 remedii naturiste pentru arsuri solare: calmează pielea rapid
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
Cum să câștigi respectul celor din jur. Nu mai face aceste greșeli! Cuvintele pe care trebuie să le spui
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Oțetul, aliatul tău pentru picioare fine, hidratate și fără miros neplăcut
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Băile de gheață: miracol pentru sănătate sau risc ascuns? Iată ce spune știința
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
"Singurul meu regret în viață este că nu am băut destulă șampanie". Șampania poate reduce riscul de stop cardiac brusc
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Mersul japonez topește kilogramele și scade tensiunea. Uite ce trebuie să faci
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!