Tensiune arterială: ce efecte au afinele asupra acesteia

afine_tensiune_arteriala_redusa_fructe_00705400 Afinele FOTO: pexels.com

Afinele ajută la scăderea tensiunii arteriale sistolice și la o îmbunătățire a funcției vaselor de sânge.

Cercetători de la King s College London arată că consumul zilnic, timp de o lună, a 200 de grame de afine ar duce la o îmbunătățire a funcției vaselor de sânge și la o scădere a tensiunii arteriale sistolice la persoanele sănătoase. O dovedesc testele pe 40 de voluntari sănătoși. Echipa a monitorizat substanțele chimice din sângele și urina voluntarilor, precum și tensiunea arterială și dilatația mediată de flux a arterei brahiale.

Concluziile, conform unui comunicat al King s College din Londra:

* efectele asupra funcției vaselor de sânge au fost observate la doar două ore după consumul băuturilor de afine și au fost menținute timp de o lună chiar și după un post peste noapte; 

* pe parcursul lunii de studiu, tensiunea arterială a fost redusă cu 5mmHg; efectul este similar cu ceea ce se observă în mod obișnuit în studiile care folosesc medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale:

* băuturile care conținau antocianine purificate au dus la îmbunătățirea funcției endoteliale - celulele endoteliale acționează ca o barieră între sângele sau limfa și țesutul corpului din jur, precum și joacă roluri cheie în coagularea sângelui și reglarea tensiunii arteriale.

Studiul integral, AICI.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250