De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Zahărul din fructe, legume și lapte conține zaharuri naturale, bune pentru corp. Nu se poate spune la fel despre băuturile acidulate și anumite alimente.
Zahăr prea mult? Zaharurile naturale din fructe, legume, lapte și boabe sunt binevenite pentru corp. În schimb, zaharurile adăugate, de care organismul nu are nevoie, se găsesc în alimente și băuturi ambalate.
Asociația Americană a Inimii recomandă nu mai mult de 6 lingurițe (25 de grame) de zahăr adăugat pe zi pentru femei și 9 linguri (36 grame) pentru bărbați. Prea mult zahăr poate duce la probleme cum ar fi diabetul zaharat și unele tipuri de cancer, este avertismentul ce apare pe platforma webmd.com.
Cum reacționează organele interne la prea mult zahăr? Câteva exemple:
1. Inimă – 1 din 10 americani primesc zilnic un sfert sau mai mult din calorii zilnice din zahăr adăugat; un studiu susține că un consum atât de mare de zahăr crește de două ori riscul de a muri de boala cardiacă decât cineva ce nu consumă atât dulce; zahărul suplimentar duce la creșterea tensiunii arteriale sau eliberează mai multe grăsimi în sânge; iar astea duc la infarct, accident vascular cerebral și alte boli de inimă.
2. Tensiunea arterială – nu doar sarea e de vină pentru apariția hipertensiunii arteriale, ci și zahărul; acesta crește tensiunea arterială, nivelul de insulină - prea mare, iar vasele de sânge devin mai puțin flexibile și rinichii rețin apă și sodiu.
3. Diabet - băuturile zaharoase, îndeosebi, cresc șansele pentru diabetul de tip 2.
4. Ficat - cele mai multe alimente ambalate, gustări și băuturi acidulate conțin fructoză, un simplu zahăr din fructe sau legume cum ar fi porumbul. Ficatul transformă fructoza în grăsime. Prezența fructozei regulat în corp duce la apariția de mici picături de grăsime în ficat – adică la boala hepatică fără alcool. Schimbările timpurii ale regimului alimentar o pot inversa.
5. Rinichi – prea mult zahăr crește riscul de apariție a pietrelor la rinichi
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.