
Laptele de vacă nepasteurizat sau crud poate conține gene rezistente la antimicrobiene, dacă este ținut la temperatura camerei, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din...
Studiul a descoperit, de asemenea, că bacteriile care au gene rezistente la antimicrobiene, le pot transfera către alte bacterii, răspândind astfel rezistenț a cand sunt consumate. Studiul a fost publicat în revista Microbiome.
Cercetătorii recomandă ca laptele crud, nepasteurizat, să fie păstrat la frigider, pentru a reduce riscul de a dezvolta bacterii cu gene rezistente la antibiotice.
Nu are probiotice
Se estimează că 3 %din populația americană consumă lapte nepasteurizat sau crud, care nu a fost încălzit pentru a ucide agenții patogeni și pentru a prelungi perioada de valabilitate. Laptele crud este adesea oferit consumatorilor ca fiind bogat în probiotice sau bacterii sănătoase, în comparație cu laptele pasteurizat. Cercetătorii UC Davis contrazic acest lucru.
"Nu am găsit cantități mari de bacterii benefice în eșantioanele de lapte brut, iar dacă lăsați laptele crud la temperatura camerei, creează gene mai rezistente la antimicrobiene decât laptele pasteurizat”, se arată în studiu.
Bacteriile cu gene rezistente la antimicrobiene, dacă sunt transmise unui agent patogen, au potențialul de a deveni „super-bacterii”, astfel încât, produsele farmaceutice pentru tratarea infecției sau a bolii nu mai funcționează. În fiecare an, aproape 3 milioane de oameni dezvoltă o infecție rezistentă la antibiotice și mai mult de 35.000 de oameni mor, potrivit Centrelor pentru controlul bolilor.
Studiul integral, aici.
-
Lucrul care triplează riscul de cancer. Medicii, avertisment16.07.2025, 23:43
-
Cine scapă de plata CASS de la 1 septembrie16.07.2025, 22:35
-
-
Activitatea care îți protejează creierul. Previne uitarea16.07.2025, 20:10
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-