Limfomul non-Hodgkin rezistent la tratament: imunotransplantul, posibilă terapie

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Imunoterapia pentru limfomul malign
Imunoterapia pentru limfomul malign

Limfomul non-Hodgkin rezistent la tratament ar putea avea o „soluție”, după ce oamenii de știință au dezvoltat o terapie numită „imunotransplant”. Eficiența crește de peste 10 ori.

Cercetătorii de la Mount Sinai au dezvoltat o modalitate de a utiliza medicamente pentru imunoterapie împotriva limfoamelor non-Hodgkin rezistente la tratament, combinându-le cu transplantul de celule stem, o abordare care a mărit dramatic și succesul medicamentelor în melanom și cancer pulmonar, potrivit un studiu publicat în Cancer Discovery în august.

Acest tip de imunoterapie, numită „blocarea punctului de control”, amplifică capacitatea celulelor imunitare numite celule T de a lupta împotriva cancerului prin înlăturarea „efectului de acoperire” pe care tumorile îl folosesc pentru a se ascunde de ele. Terapia de blocare a punctului de control este eficientă în mai multe tipuri de tumori, dar în general ineficientă în limfoamele non-Hodgkin.

Cu toate acestea, studiul a descoperit că atunci când această imunoterapie este combinată cu un transplant de celule stem, pe care cercetătorii îl numesc „imunotransplant”, procesul se amplifică până la celulele T, pentru a crește răspunsul imunitar care ucide cancerul de zece ori mai mult, permițându-i să fie eficient pentru Limfomul non-Hodgkin și mai de succes pentru melanom și cancer pulmonar.

Sitemul imunitar, eliminat și reconstruit din temelii

Transplantul funcționează prin „crearea spațiului” pentru ca celulele imunitare re-perfuzate (celulele T) să prolifereze, eliminând sistemul imunitar original al pacientului. În timp ce proliferează și construiește sistemul imunitar din nou, acestea devin activate, iar efectul anticancerigen al celulelor T anti-tumori devine mai puternic.

De asemenea, în cele din urmă ar putea duce la terapii eficiente pentru alte tipuri de cancer.

„Folosirea imunotransplantului pentru a spori eficacitatea terapiei de blocare a punctului de control ar putea fi semnificativ în mare măsură, deoarece aceste imunoterapii sunt o terapie standard pentru melanom, cancer la rinichi, cancer pulmonar și altele”, a spus autorul corespondent al studiului, Joshua Brody, director al programului de imunoterapie cu limfom la Institutul de cancer Tisch din Mount Sinai.

„Chiar și pentru setările în care terapia de blocaj a punctului de control se dovedește ineficientă, datele noastre sugerează că eficacitatea acesteia poate fi „salvată ”de imunotransplant. Această cercetare sugerează, de asemenea, că adăugarea blocajului punctului de control poate îmbunătăți alte terapii cu celule T, cum ar fi terapia CAR-T. "

Cercetătorii și-au bazat concluziile în studiu pe observația lor în care sistemul imunitar a răspuns la transplanturile de măduvă osoasă, terapia cu celule T, imunoterapie și imunotransplant la pacienți și experimentele pe șoareci.

 

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel