Mănâncă sănătos: 6 moduri în care consumul de pește te poate ajuta să slăbești

Angela Sabău |
Data publicării:
Acizii grași din pește    FOTO: pexels.com
Acizii grași din pește FOTO: pexels.com

Consumul de pește, în special la cină poate aduce beneficii serioase pentru sănătate.

Experții spun că în locul unor batoane proteice sau shake-uri proteice ar fi mult mai sănătos să mănâncă, un file de somon! Peștele este unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le putem adăuga în dieta noastră. Este bogat în tot felul de nutrienți de care beneficiază organismul în mai multe moduri, inclusiv pierderea în greutate. Peștele este o parte esențială a dietei mediteraneene, care este considerată cea mai bună dietă pentru pierderea în greutate. Așadar, este ușor de concluzionat că prin consumul de pește creștem rata de succes al acestei diete.

Cum te ajută să slăbești consumul de pește

Dieteticienii explică modul în care peștele ne ajută să slăbim, precum și alte beneficii incredibile pe care le oferă consumul acestuia.

Mai mult, ei spun că alimentația atentă poate ajuta la gestionarea diabetului.

1 Peștele este o proteină completă.

„Peștele este o sursă excelentă de proteine ​​complete, care este importantă pentru a vă ajuta să vă simțiți sătui atunci când încercați să pierdeți în greutate”, spune Jinan Banna, doctorand. „Acest lucru poate ajuta la prevenirea supraalimentării. O dietă care este insuficientă în proteine ​​îți poate crea senzația de foame. Dacă dieta ta este formată în mare parte din carbohidrați simpli, de exemplu, s-ar putea să nu te simți mulțumit. Deci, în loc să consumi o mulțime de cartofi , orez alb și alte astfel de alimente, ar fi mai bine să vă asigurați că le consumați moderat și includeți o porție de alimente care conțin proteine, cum ar fi peștele."

2 Peștele te face să te simți sătul mai multă vreme

„Peștele este o sursă excelentă de proteine ​​de înaltă calitate. În timp ce proteinele fac multe lucruri în organism, din punct de vedere al digestiei, te ajută să te saturi mai repede și să rămâi sătul mai mult timp”, spune Amy Goodson, autorul cărții The Sports Nutrition Playbook. „Așadar, atunci când adăugați o proteină precum peștele la masă, este mai probabil să rămâneți sătul mai mult timp. Și dacă alegeți un pește gras precum somonul, păstrăvul sau tonul care conține acizi grași omega-3, obțineți un beneficiu dublu. Grăsimile contribuie, de asemenea, la sațietate, iar omega-3 sunt grăsimi sănătoase pentru inimă, așa că este un câștig!”

3 Reduceți semnificativ aportul de grăsimi.

„Alegând să mănânci pește în locul produselor animale bogate în grăsimi, cum ar fi carnea de vită sau de porc, reduceți semnificativ numărul de calorii pe care le consumați la o masă”, spune Trista Best, de la Balance. „Peștele poate fi preparat, de asemenea, în moduri gustoase, fără a adăuga exces de grăsime și ingrediente bogate în calorii, cum ar fi brânzeturile și cremele. Peștele este adesea asociat cu legume bogate în nutrienți, cum ar fi sparanghelul și dovleceii, ceea ce crește calitatea nutritivă generală a meselor, în timp ce densitatea calorică scade.”

4 Peștele scade inflamația.

Știai că reducerea inflamației corpului nu numai că te ajută să trăiești mai mult, dar este și legată de pierderea în greutate? Un studiu publicat de Archives of Medical Science subliniază că găsirea unor modalități de „gestionare a obezității” poate ajuta la reducerea riscului de boli prin scăderea inflamației.

„Acizii grași omega din pește vor ajuta la scăderea inflamației pe care probabil o experimentați în corpul dumneavoastră”, spune Best. „Pe măsură ce această inflamație scade, veți observa o schimbare la scară, dar și la nivelul energiei dumneavoastră. Inflamația cronică de grad scăzut este legată de oboseala mentală și fizică. Odată ce energia s-a îmbunătățit, este posibil să fiți mai predispus să vă implicați în activitate fizică, ceea ce poate duce la pierderea în greutate.”

5 Peștele are un conținut scăzut de calorii.

„Peștele este o alegere cu conținut scăzut de calorii, bogat în proteine, care este perfectă pentru un plan de slăbire”, spune Brenda Braslow, în MyNetDiary. „Pe uncie, peștele (negătit) are în medie aproximativ 30 de calorii. Este unul dintre alimentele cu cele mai scăzute calorii cu proteine ​​în comparație cu alte surse de proteine, cum ar fi carnea de vită slabă la 56 de calorii pe uncie, muschiul slab de porc la 33 de calorii pe uncie sau fasole la 36 de calorii pe uncie. Desigur, doriți să pregătiți pește fără multă grăsime în plus. La grătar, la cuptor, fiert sau sushi are un conținut foarte scăzut de calorii. Prăjirea peștelui sau adăugarea de sosuri bogate mărește numărul caloriilor și nu te ajută să slăbești.”

6 Peștele îți menține glicemia stabilă.

„Alimentele bogate în proteine, cum ar fi peștele, ajută și la menținerea nivelului zahărului din sânge”, spune Lisa Young, autoarea cărții Finally Full, Finally Slim. „Acest lucru vă va ajuta să rămâneți sătul și să vă păstrați caloriile sub control (fără să trebuiască efectiv să numărați caloriile.) Peștele gras, cum ar fi somonul și tonul, au un plus de stimulare, deoarece conțin și grăsimi omega 3 sănătoase pentru inimă, care sunt antiinflamatoare și bine pentru inima ta.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel