Mâncarea reîncălzită și pericolele la care te expui. Care sunt alimentele care NU se reîncălzesc NICIODATĂ

Unele preparate sunt recomandate a fi consumate imediat după gătire sau chiar reci
Lipsa timpului ne determină de multe ori să gătim pentru mai multe zile, ori, cum este cazul în perioada aceasta de a găti mancarea tradițională de sărbătoare, cu felurile alimente, de la ciorba de miel la friptura de miel, drobul și cozonacii ori ce obiceiuri mai are fiecare în astfel de momente.
Însă de un lucru trebuie să ținem cont, cel privind reîncălzitul mâncării, căci unele dintre alimente pot pune în pericol sănătatea.
Astfel, fie că o încălzim pe aragaz sau folosim metoda mai rapidă, a cuptorului cu microunde, reîncălzirea unora dintre duce la schimbarea gustului și al texturii, dar mai ales a nutrienților. Motiv pentru care, cel mai bine este să le mâncăm reci sau să le lăsam la încălzit la temperatura camerei, când foamea permite acest lucru.
Alimente care nu se încălzesc
Broccoli. Vitamina C din această legumă nu reacționează foarte bine la reîncălzire, precum nici acidu folic, ce se află din abundență în broccoli. În fapt, acidul folic, responsabil cu formarea celulelor roșii din sânge, este distrus prin reîncălzire.
Spanacul, precum și alte legume verzi sunt benefice pentru sănătate, consumate ca atare sau cel mult gătite pentru o singură masă (pireu de spanac, de exemplu), acestea fiind recomadate în mai toate dietele pentru conținutul mare de vitamine, minerale și antioxidanți. De altfel, motivul pentru care o dată gătite nu trebuie reîncălzite este dat de faptul că nitrații conținuți devin nitriți prin expunerea la temperaturi foarte mari. Aceștia nu sunt deloc prietenoși cu sănătatea, putând favoriza apariția cancerului.
Morcovii, sfecla și verdețurile bogate în nutrienți, lafel ca și legumele menționate mai sus nu trebuie reîncălzite, căci și acestea sunt bogate în nitrați.
Ciupercile reîncălzite produc balonare și disconfort abdominal
Orezul este un alt aliment care nu trebuie reîncălzit. Dacă orezul este menținut la temperatura camerei, este favorizată apariția unor bacterii care pot produce toxiinfecții alimentare, spun medicii, potrivit cumsa.ro
Ouăle fierte, chiar dacă își păstrează gustul la reîncălzire, pierd la capitolul antioxidanți, activitatea acestora fiind redusă dramatic.
Pește se află, de asemenea, pe lista produselor care trebuie consumate reci, dacă a mai rămas vreo porție de la masă. Peștele este bogat în vitamina B6, un compus important în ameliorarea anemiei, iar această vitamină este foarte sensibilă la căldură.
Carnea de pui este unul dintre alimentele care își păstrează gustul bun și dacă este încălzit. În ciuda acestui aspect, medicii recomandî totuși consumarea ei imediat după ce a fost preparată sau rece.
Vezi și: Dieta de primăvară. Bilic: Apetitul este lesne de ținut sub control
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Brânza și iaurtul provoacă insomnie și vise urâte. Semnul subtil că ai intoleranță la lactoză
Cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie. Cel mai bun laxativ natural. Iuliana Dabija: Uneori provoacă balonare, aveți grijă! Dacă simți nevoia să meargi la toaletă imediat după, ești norocos
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.
Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Băutura care arde grăsimea și crește imunitatea. Cele 3 ingrediente care fac minuni. Mario Popescu: E un imuno booster
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.