Masterat de Medicină tradițională chineză, la Universitatea Transilvania din Brașov

Adisa Codruț / 23 sep 2019 / 18:54
Interior din Universitatea Transilvania  FOTO: Facebook Universitatea Transilvania Brașov
Interior din Universitatea Transilvania FOTO: Facebook Universitatea Transilvania Brașov

Un masterat de medicină tradiţională chineză va fi inaugurat la Universitatea Transilvania din Braşov. Programul este unic în România.

Masterat, medicina, chineza. Masteratul de Medicină tradiţională chineză este realizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină Tradiţională din Beijing şi este al doilea din Europa, după un astfel de program realizat de partea chineză la Barcelona, fiind deja acreditat de ARACIS, susține prorectorul responsabil pe Relaţii Publice al Universității Transilvania din Brașov, Liliana Rogozea, potrivit Agerpres.

Aceasta a precizat că toate disciplinele de specialitate vor fi predate de profesori chinezi. Printre cele mai căutate facultăţi, pe locurile următoare ca număr de candidaţi (per total locuri, bugetate şi cu taxă), s-au situat Psihologia (3,98 candidaţi/loc), Informatica aplicată (3,87) şi Calculatoarele (3,42), însă un program la care numărul de locuri bugetate este, în comparaţie, mai redus, a înregistrat un număr semnificativ de candidaţi - 8,2 (pe locuri bugetate) a fost cel de Comunicare şi Relaţii Publice.

Liliana Rogozea a adăugat că, deşi există facultăţi unde numărul de candidaţi este, în fiecare an, mai redus, s-a constatat, totuşi, o revigorare în ceea ce priveşte interesul absolvenţilor pentru facultăţile de Inginerie, dar și la Matematică-Informatică, 2,72 candidaţi (per total locurile bugetate), iar la Informatică şi Informatică aplicată s-au înregistrat 6-7 candidaţi pe un loc. Universitatea are programul de Limba Chineză la Facultatea de Litere, unul dintre puţinele din ţară, dar şi un program nou de Media Digitală, unde s-a înregistrat concurenţă - 5,43 candidaţi pe total locuri, respectiv 2,43 pe locuri bugetate. Anul acesta, cea mai căutată facultate a fost cea de Medicină, cu peste 15 candidaţi pe un loc fără taxă la admitere, susțin reprezentanții Universității Transilvania din Brașov.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy