Măsura din SUA care a transformat margarina într-un aliment mai sănătos decât untul. STUDIU

Adisa Codruț |
Data publicării:
  FOTO: pexels.com
FOTO: pexels.com

Interzicerea uleiurilor parțial hidrogenate în SUA a transformat margarina într-o alegere mai sănătoasă decât untul, susține un studiu.

SUA a interzis, în 2018, uleiurile parțial hidrogenate în alimente, iar aceasta a transformat margarina într-un aliment mai sănătos decât untul.

Înainte ca Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente să interzică astfel de uleiuri în 2018, margarina conținea aceste uleiuri, care sunt grele în grăsimi trans și cresc nivelul de colesterol rău ("LDL"), în timp ce scad nivelul de colesterol bun ("HDL"). Iar consumul acestor grăsimi trans crește  riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet de tip 2.

”Margarinele sunt o opțiune mai bună decât untul pentru sănătatea inimii, margarinele cu cadă și stoarcere fiind cele mai bune opțiuni”, consideră cercetătorul principal Cecily Weber de la Universitatea din Minnesota.

”Aceasta este o poveste de succes în domeniul sănătății publice. Acum este mai ușor pentru consumatorii [SUA] să facă alegeri sănătoase pentru inimă, deoarece nu mai trebuie să-și facă griji cu privire la verificarea etichetelor produselor pentru a căuta uleiuri parțial hidrogenate pentru grăsimi trans, pot doar știu că produsele nu le conțin. (...) În timp ce margarinele sunt o opțiune mai bună decât untul pentru sănătatea inimii, acestea ar trebui totuși consumate cu moderație, deoarece conțin în continuare grăsimi saturate și au o densitate energetică ridicată; adică conțin o cantitate mare de calorii pe dimensiunea unei porții.””, a spus Cecily Weber.

La studiu, echipa a analizat conținutul de acizi grași a 83 de margarine și amestecuri de unt asemănătoare margarinei și vândute în Statele Unite. Ulterior a făcut comparații cun untul.

Cercetătorii au observat că, după interdicție, produsele din amestecul de margarină și unt aveau substanțial mai puține grăsimi saturate, în comparație cu untul, potrivit medicinenet.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel