Medicamente pe bază de ciuperci, benefice în tratarea depresiei la pacienții cu cancer

Adisa Codruț |
Data publicării:
Depresie
Depresie

Un studiu recent susține că medicamentele pe bază de ciuperci ajută la tratarea depresiei la pacienții cu cancer.

O cercetare a Centrului de Cancer Aquilino din Rockville, SUA, arată eficiența medicamentelor psihedelice (pe bază de ciuperci) pentru tratarea depresiei la pacienții cu cancer. Tratamentul, psihoterapie asistată de psilocibină, combină o singură doză de 25 de miligrame de psilocibină - altfel cunoscută sub numele de ciuperci magice - cu câteva ore de psihoterapie înainte, în timpul și după „dozare”.

În cadrul studiului clinic, fiecare ședință cu aceste medicamente pe bază de ciuperci a durat aproximativ 8 ore și a avut loc într-o cameră liniștită cu un terapeut.

Cercetătorul principal Manish Agrawal, MD, de la Maryland Oncology Hematology la Aquilino, a raportat că 50% dintre participanții la studiu erau în remisie completă din depresie la 8 săptămâni după sesiunea de dozare. Iar 80% dintre participanți au văzut o scădere de cel puțin 50% a scorurilor lor de depresie.

Și studiile anterioare au descoperit că terapia asistată cu ciuperci magice a îmbunătățit scorurile de sănătate mintală la persoanele cu anxietate și depresie la sfârșitul vieții. Studiul efectuat la Aquilino a fost diferit, deoarece a căutat să măsoare depresia semnificativă clinic pe o scară specifică și pentru că o parte din terapie a avut loc într-un cadru de grup.

Mai multe universități, inclusiv Johns Hopkins, Universitatea din California San Diego și Imperial College din Marea Britanie, fac cercetări aprofundate asupra acestor medicamente. De fapt, psilocibina este una dintre numeroasele substanțe psihedelice pe care oamenii de știință le studiază pentru tratamentul sănătății mintale, arată webmd.

Tot pentru pacienții cu cancer se recomandă tratamentul cu anticorpi monoclonali împotriva infecției COVID. Despre aceasta a vorbit conf. dr. Șerban Negru, de la Spitalul Oncologic OncoHelp Timișoara, a vorbit la dezbaterea „Anticorpii monoclonali - soluție în criza COVID-19”, organizată de DC Media Group. Această categorie de pacienți este una dintre cele mai expuse riscului de a face forme grave de Covid-19, potrivit medicului. „Sunt o serie de pacienți care, făcând chimioterapie, au o afectare a imunității, în același timp avem pacienți care fac imunoterapie și la care stimulăm imunitatea pe o anumită componentă, deci sigur, există o imensă suprapunere între terapia oncologică și potențialele riscuri la infecții cu Covid.

Primele date au apărut anul trecut, la primele săptămâni după începutul pandemiei și au arătat că există o mortalitate semnificativ mai mare la pacienții oncologici, față de populația generală. Așadar, pacienții care au afecțiuni severe, cronice, și sigur, aici nu intră doar cancerul, intră și alte afecțiuni cum sunt bolile cardiovasculare sau boli cronice de rinichi, plămâni, diabetul, pacienții care au imunitatea afectată, obezitate și așa mai departe, toți acești pacienți, dar cei cu cancer - oarecum în mod specific - sunt afectați de acest risc mai mare de a deceda prin complicațiile date de Covid”, a explicat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel