Medici din 49 de spitale din România, training COVID-19 cu doctori din China

Adisa Codruț / 17 apr 2020 / 09:34
Imagine din timpul videoconferinței  FOTO: Cj Maramureș
Imagine din timpul videoconferinței FOTO: Cj Maramureș

Cadre medicale din 40 de spitale din România au participat la o videoconferință cu medici chinezi, pe tema tratării pacienților depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Cadre medicale din 40 de spitale din România au luat parte joi, 16 aprilie, la o videoconferință cu doctori din China. S-au discutat modalități de tratare a pacienților depistați pozitiv cu noul coronavirus. Trei unități medicale din Baia Mare - Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș" Baia Mare și Spitalul de Pneumoftiziologie "Dr. Nicolae Rusdea" Baia Mare - au participat la videoconferință.

La întrebările medicilor români au răspuns doi experți clinici din Shanghai, profesorul Qiu Zhongmin, conducător de doctorat și director al Departamentului de Medicină de Îngrijire Pulmonară și Critică din cadrul Spitalului Universitar Tongji, și profesorul asociat Shen Yinzhong, medic șef al Departamentului de Infecție și Imunologie și director al Departamentului Medical din cadrul Centrului Clinic de Sănătate Publică din Shanghai.

Din țară au participat medici de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș", Spitalul Universitar de Urgență Elias, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeș", precum și Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Videoconferința a fost posibilă în urma unei acțiuni demarate în plan local, la inițiativa Consiliului Județean Maramureș, a Primăriei Municipiului Baia Mare, dar și a Filialei Maramureș a Camerei de Comerț și Industrie România – China, care au contactat Ambasada Chinei în România, solicitând inițial acest tip de sprijin pentru medicii maramureșeni.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy