Medicii de familie, despre inițiativa Guvernului de a le finanța cabinetele

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medici
Medici

Reprezentanții Societății Naţionale de Medicina Familiei susțin că trebuie acordat tuturor medicilor accesul la fonduri, nu doar celor din rural.

„Medicii de familie salută iniţiativa Guvernului privind lansarea unui program de finanţare a cabinetelor medicale sub formă de granturi de până la maxim 200.000 euro pentru cabinetele de medicină de familie din rural. În acelaşi timp, însă, ei au îndoieli cu privire la posibilităţile practice de implementare a măsurii în termenul şi condiţiile prezentate, temându-se că Programul 'O comună - o ambulanţă' lansat săptămâna trecută este doar o declaraţie politică efemeră inaplicabilă deocamdată", se arată într-un comunicat al Societății Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, SNMF îşi exprimă disponibilitatea de a realiza împreună cu funcţionarii guvernamentali o variantă de finanţare echitabilă şi aplicabilă pentru investiţii la nivelul cabinetelor de medicină de familie din întreaga ţară.

Reprezentanții SNMF subliniază: „trebuie acordat tuturor medicilor accesul la fonduri, nu doar celor din mediul rural, în strânsă legătură cu priorităţile de investiţii specifice fiecărui cabinet de medicină de familie". Aceștia au mai afirmat că aşteaptă o reacţie concretă din partea autorilor programului «O comună - o ambulanţă» și speră ca declarațiile să nu fi fost „doar promisiuni electorale", se mai precizează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel