Medicii din Indonezia refuză să castreze un pedofil condamnat la 12 de ani de închisoare

Dana Lascu |
Data publicării:
Prelevare de organe
Prelevare de organe

Medicii indonezieni au declarat marți că au refuzat să efectueze o operație de castrare chimică unui bărbat care fusese condamnat la această procedură în baza unei legi controversate, care le încalcă codul deontologic. Măsura ar trebui să se aplice în plus față de pedeapsa cu 12 ani de închisoare pe care trebuie s-o execute pentru violarea mai multor copii.

Un tribunal din provincia Java de Est l-a găsit pe Muh Aris, 20 de ani, vinovat de agresarea sexuală a nouă copii și l-a condamnat la 12 ani de închisoare în luna iulie. Judecătorii au ordonat totodată ca bărbatul fie castrat pentru a nu mai putea comite infracțiuni similare atunci când iese din închisoare.

Cu toate acestea, parchetul nu a reușit să găsească un medic dispus să efectueze procedura, a declarat purtătorul de cuvânt al biroului procurorului general, Mukri. „Vom discuta această problemă cu ministrul sănătății", a precizat Mukri, fără a oferi alte detalii, informează DPA și Agerpres.

Procedura impusă contravine codului deontologic

Pudjo Hartono, directorul consiliului profesional al Asociației medicilor din Indonezia, a precizat că efectuarea acestei proceduri încalcă codul deontologic al medicilor.

El a adăugat că procedura ar putea avea efecte negative asupra sănătății persoanei respective, iar beneficiile acesteia sunt discutabile.

În ceea ce-l privește, condamnatul a declarat că ar muri mai degrabă decât să fie castrat.

În 2016, parlamentul indonezian a adoptat - la propunerea președintelui Joko Widodo - o lege controversată care autorizează efectuarea de castrări chimice în cazul pedofililor condamnați, pe lângă pedeapsa cu moartea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel