Medicina, profesia cu cea mai mare rată a sinuciderilor. Care sunt principalele motive

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Sinuciderile sunt frecvente în rândul medicilor americani
Sinuciderile sunt frecvente în rândul medicilor americani

Stresul la care sunt supuși medicii în Statele Unite a dus această profesie în topul celor mai stresante, cu cea mai mare rată a sinuciderilor.

Un medic pe zi, aceasta este rata sinuciderilor în cadrul acestei profesii în Statele Unite, medicina fiind, astfel, profesia cu cea mai mare rată de suicid.

Medicii care mor în acest fel suferă adesea de depresie netratată sau alte boli mintale. Acest fapt subliniază nevoia de diagnostic și tratament precoce al depresiei. Recent a fost realizat un studiu care a analizat sinuciderile medicilor pe parcursul unui deceniu, iar concluziile trase de cercetători au fost că între 28 și 40 de medici din fiecare 100.000 de persoane se sinucid, o rată mult mai mare decât cea a populației generale ( 12,3 la 100.000 locuitori).

Anesteziștii și chirurgii, cei mai stresați

Rezultatele au fost prezentate la reuniunea anuală  a Asociației Americane de Psihiatrie (APA) de anul trecut. Anesteziștii sunt profesioniști medicali cu o rată mai mare de sinucidere, cu mult peste medie, deoarece sunt de până la de 5,5 ori mai predispuși să se sinucidă, decât profesioniștii din Medicina Internă, o altă categorie care completează clasamentul american.

Anesteziștii sunt urmați de chirurgi, una dintre categoriile în care medicii suferă cel mai mare raport de stres, datorită presiunii la care sunt supuși în fiecare zi.

În cele din urmă, medicii care lucrează în secția de urgență completează primele trei categorii cu cele mai mari rate de sinucidere. Ginecologii, psihiatrii și medicii de familie sunt alte trei categorii în care profesioniștii au o rată mare de sinucidere.

În sfârșit, urmează radiologi, pediatri și specialiști în medicină internă.

Cele mai importante fauze ce duc la suicid

Cercetătorii au declarat că profesioniștii care ajung să se sinucidă pot avea primele simptome atunci când studiază Medicină sau când fac rezidențiatul medical. Cu toate acestea, anxietatea, depresia, stresul și presiunea sunt principalele motive care conduc profesioniștii din sănătate la sinucidere.

Trebuie remarcat faptul că lipsa somnului, care poate fi cauzată de stres și anxietate, este o altă cauză care a determinat unii medici să se sinucidă, deși este una dintre cele mai puțin frecvente.

La fel ca și singurătatea și greșelile făcute în timpul unei intervenții, toate acestea sunt cauze care au determinat unii doctori să se sinucidă, după cum concluzionează studiul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel