Memorie, concentrare. Cum să le îmbunătățești cu exerciții simple

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Memoria și concentrarea pot fi îmbunătățite prin câteva tehnici simple
Memoria și concentrarea pot fi îmbunătățite prin câteva tehnici simple

Memoria și concentrarea pot, uneori, să nu fie de partea noastră. Specialiștii ne învață câteva tehnici prin care să putem rămâne focusați pe ce avem de făcut.

Simptome precum distragerea atenției cu ușrină, lipsa concentrării sau memoria mai slabă pot fi puse pe seama înaintării în vârstă. Dar concentrarea este o abilitate pe care o puteți îmbunătăți cu câteva exerciții simple, scrie medicinenet.com.

De exemplu, atunci când cineva vă vorbește, priviți persoana și ascultați cu atenție. Dacă ați pierdut ceva din ce a spus, cereți-i să repeta sau să vorbească mai încet. Apoi, pentru a memora informațiile, repetați în gând ce vi s-a spus.

Nu faceți mai multe lucruri deodată. S-ar putea să credeți că sunteți mai productiv, dar este posibil să nu faceți niciunul dintre lucruri la fel de bine, ca și atunci când ați fi concentrat doar pe câte unu pe rând, potrivit experților de la Universitatea Harvard.

Tehnici concepute pentru studenți, bune pentru oricine

De asemenea, încercați să evitați întreruperile dese. De exemplu, dacă un coleg de muncă vă întreabă ceva în timp ce vă aflați în mijlocul unei sarcini, întrebați dacă poate aștepta până când terminați. Nu răspundeți nici măcar la telefon până când nu ați terminat, pentru a nu vă întrerute și a vă distrage atenția.
Tehnicile au fost, inițial, concepute pentru studenți, dar oricine poate beneficia de aceste trei tehnici specifice create de cercetătorii de la Kansas State University: „Utilizați o mantra pentru a vă ajuta să vă reorientați.

Când observați că gândurile dvs. se rătăcesc, spuneți-vă în gând o frază de genul: "stai aici, acum" pentru a vă îndrepta ușor atenția spre ceea ce aveți de făcut. Nu încercați să împiedicați gândurile să vă vină în minte, dar atunci când o fac, mantra vă ajută să  reveniți la sarcina pe care o făceați. S-ar putea să trebuiască să faceți acest lucru de zeci de ori pe zi la început, dar acest număr va scădea pe măsură ce practicați”, arată cercetătorii.

Timp „pentru îngrijorări”

Lăsați-vă puțin timp pentru griji. Dacă îngrijorările interferează cu capacitatea dvs. de a vă concentra, programați "timpul de îngrijorare" în fiecare zi - cinci până la 10 minute, când vă lăsați mintea să se umple cu gândurile care vă distrag atenția în restul zilei. Setați un cronometru și opriți când timpul expiră, mai recomandă ei.

Schimbați-vă mediul fizic. Spațiul de lucru ar trebui să fie bine luminat, astfel încât să nu vă străduiți să vedeți, dar nu ar trebui să fie prea confortabil. Pentru a limita distragerile, opriți orice imagini care apar pe monitor atunci când trece în modul inactiv. Staț departe de alți colegi, dacă sunteți ușor distras de conversațiile lor.

 

Sursa, AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel