Menta: la ce e folosită și ce efect are asupra bacteriilor alimentare

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Uleiul de mentă, folosit în afecțiuni gastrice, deși nu există studii care să-i confirme utilitatea  FOTO: pexels.com
Uleiul de mentă, folosit în afecțiuni gastrice, deși nu există studii care să-i confirme utilitatea FOTO: pexels.com

Menta calmează stomacul iritat și distruge germenii din gură. Sunt câteva întrebuințări ale acestei plante folosite în vechime de greci și romani.

Mentă, bacterii. Grecii și romanii foloseau menta ca medicamente în vechime. Iată câteva beneficii ale mentei, potrivit webmd:

1. Calmează un stomac iritat – compuși din mentă relaxează țesuturile din tracturile gastro-intestinale ale animalelor. Unele studii susțin că mentă și alte medicamente pe bază de plante pot ușura durerile de stomac la copii, însă mai sunt necesare dovezi solide ca medicii să le poată recomanda. Alte cercetări sugerează că menta poate ajuta la ameliorarea grețurilor și vărsăturilor cauzate de chimioterapie.

2. Tratează simptomele Sindromului Intestinului iritabil – cercetări apreciază că capsulele de ulei de mentă pot ușura efectele secundare ale acestui sindrom cum ar fi gazele, durerile de stomac, constipația și diareea.

3. Ajutor la îndepărtarea durerilor de cap - mentolul ingredientul activ din mentă, ar reduce durerea resimțită în timpul migrenelor, susțin studii de mică amploare. Tot acesta ar reduce alte simptome precum sensibilitatea la lumină, greață și vărsături. Alte cercetări precizează că aplicarea unei soluții de ulei de mentă pe frunte și tâmple poate ajuta la eliminarea durerilor de cap.

4. Distruge germenii din gură - nu numai îmbunătățește respirația, ci proprietățile sale antibacteriene vă ajută să scăpați de sursa mirosului: germenii.

5. Ajută sinusurile înfundate - puterile antimicrobiene ale mentei vă pot ajuta să combateți răcelile obișnuite sau mucusul infectat din în sinusuri. Cu ajutorul mentolului respirați mai ușor.

6. Explozie de energie - uleiul de mentă ar ajuta. Cercetătorii nu știu exact ce se întâmplă în corp când mirosim ulei de mentă, dar știu că poate contribui la îndepărtarea somnolenței matinale.

7. Alină crampele menstruale - nu ar afecta cantitatea de pierderi de sânge menstrual, dar mentolul din mentă ar ușura intensitatea și ar reduce durerea la unele femei.

8. Distruge bacteriilor alimentare - cercetătorii au testat uleiul de mentă pe bacterii precum E. coli, Listeria și Salmonella. Au descoperit că le pot opri pe toate trei din crescut. Poate distruge și Staphylococcus aureus, o bacterie care provoacă infecții ale pielii, pneumonie, meningită și multe altele.

9. Limitează pofta de mâncare - unele studii arată că uleiul de mentă ar scădea pofta de mâncare.

10. Alergii sezoniere - un compus numit acid rosmarinic care poate scădea reacția de histamină a corpului, iar asta înseamnă mai puține simptome precum un nas iritat, îndesat, strănut și ochi roșii, cu mâncărime.

11. Te ajută să te concentrezi - într-un studiu mic, capsulele de ulei de mentă i-au ajutat pe oameni să proceseze mai bine problemele, fără a apărea oboseala mentală. Mirosul vă poate îmbunătăți memoria și vă menține în alertă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel