Mersul pe jos, cât de benefic este pentru sănătate

Adisa Codruț |
Data publicării:
Mersul pe jos, beneficii pentru sănătate
Mersul pe jos, beneficii pentru sănătate

Cu cât mai mult mergem pe jos într-o zi, cu atât mai multe beneficii aduce sănătății. Acestea sunt rezultatele unui studiu publicat recent.

Un nou studiu sugerează că numărul total al pașilor pe care îi facem zilnici - și nu cât de repede îi facem - sunt legați de un risc mai mic de deces. Rezultatele au fost publicate în revista JAMA.
Cercetătorii au examinat datele de la 4.840 de persoane, cu vârsta medie de 57 de ani, care au fost implicate în Studiul Național de Sănătate și Nutriție, notează health.harvard.edu. Participanții au purtat un vitezometru - un dispozitiv care măsoară mișcarea, inclusiv numărul de pași făcuți pe minut - timp de aproximativ 14 ore pe zi pentru o medie de 5,7 zile. Oamenii au fost apoi urmăriți timp de 10 ani.

Rezultatele au arătat că, în comparație cu cei care efectuau 4.000 de pași zilnici, participanții care făceau de la 8.000 până la 12.000 de pași pe zi au fost asociați cu o rată de deces mai mică în perioada de studiu, inclusiv din cauze precum cancerul sau bolile de inimă. 

Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit, de asemenea, că în rândul participanților la un nivel mare, la persoanele care făceau un număr mai mare de pași pe minut nu s-a observat o reducere semnificativă a riscului.
Autorii au remarcat că este necesară o cercetare suplimentară pentru a explora această asociere. Totuși, se pare că accentul principal ar trebui să se concentreze pe efectuarea unui număr suficient de mare de pași , nu pe viteza cu care sunt efectuați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel