Mișcarea fizică și dieta, combinația care îți întinerește creierul cu 10 ani

Angela Sabău |
Data publicării:
Caloriile reduse aduc beneficii sănătății  FOTO: pexels.com
Caloriile reduse aduc beneficii sănătății FOTO: pexels.com

Mișcarea fizică și dieta pare a fi combinația care ține demența la distanță, ce puțin asta este concluzia cercetătorilor care au făcut un studiu pe această temă.

Deseori se spune că mișcarea fizică și o dietă sănătoasă, echilibrată, pot ține la distanță demența. Dar întrebarea este dacă aceste abordări vor ajuta dacă aveți deja o schimbare ușoară, dar vizibilă în memorie și gândire cunoscută sub numele de insuficiență cognitivă ușoară (MCI)? Un studiu mic publicat în revista Neurology și citat de Harvard Medical School sugerează că această combinație de dietă și mișcarea fizică pot ajuta într-adevăr.

Cercetătorii au realizat un studiu la care au participat 160 de adulți în vârstă, care aveau un stil de viață sedentară, care au avut MCI, precum și unul sau mai multi factori de risc al bolilor cardiovasculare, cum ar fi colesterol ridicat.

Mișcarea fizică, dieta, sau ambele, combinate?

Participanții au fost repartizați în mod aleatoriu în grupe care au făcut exerciții fizice, au urmat o dietă sănătoasă pentru inimă (abordările dietetice pentru a opri hipertensiunea arterială), sau au combinat exercițiile fizice și dieta sau doar au luat parte la educație săptămânală de sănătate .

După șase luni, persoanele care au făcut exerciții de mai multe ori pe săptămână au avut un impact mic în ceea ce privește funcțiile cognitive (abilitățile de gândire care ne ajută să planificăm și să organizăm), dar cea mai mare schimbare a fost observată la persoanele care au urmat dieta și au practicat mișcarea fizică de trei ori o săptămână.

Îmbunătățirea abilităților de planificare a acestora a fost echivalentă cu inversarea a aproape 10 ani de îmbătrânire a creierului, comparativ cu participanții la studiu care nu au făcut exercițiile fizice sau nu și-au îmbunătățit dieta.

Constatările demonstrează că nu este niciodată prea târziu să începeți să exersați și să mâncați bine.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel