Mierea de albine, un antibiotic natural PUTERNIC, cu beneficii miraculoase. Adevărul despre terapia cu miere

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Mierea conține 435 de substanţe active şi în Antichitate era numită „hrana vie”. În Egipt şi Grecia antică, mierea crudă era unul dintre remediile principale, iar eficienţa sa a fost păstrată până în zilele noastre.

Mierea conţine vitaminele B1, B2, B6, vitamina PP, vitamina H, vitamina B12, vitamina C, acid pantotenic, acid folic, vitamina A, vitamina K, antioxidanţi, carbohidraţi, minerale.

Mierea are tot ce îi trebuie corpului, în forma care se găsește în organism: minerale, proteine, prehormoni, aminoacizi. Imediat se absoarbe, nu trebuie metabolizată.

Mierea de albine - beneficii

1. Mierea de rapiță ajută tubul digestiv și rinichii.

2. Mierea de brad este pentru afecțiuni pulmonare.

3. Mierea de floarea soarelui – pe toate, chiar afecțiuni cancerigene.

4. Mierea de tei este bună pentru psihic și digestie

5. Mierea polifloră este bună pentru rinichi.

6. Mierea de salcâm liniștește sistemul endocrin feminin.

Alte beneficii: pentru paraziții, circulație, elasticitatea vaselor când trecem de la frig la cald.

Cum decurge consultul și procedurile de apifitoterapie?

"Eu analizez cursurile tibetane, țin un dialog cu pacientul, analizez limba, culoarea pielii, ce apare pe piele, apoi pun un diagnostic fizic și energetic. Ulterior, prescriu extractele din plante și o schemă de acupunctură.

În funcție de afecțiune, după o săptămână, până la o lună, începi să te simți bine. Ca sa fii vindecat, minimum un an. Îmbinăm acupunctura cu extractele de plante și miere. Acasă facem gimnastică, dușuri scoțiene, consumăm miere, propolis, polen și extractele din plante. La cabinet facem termoterapie, acupunctură și manevre osteo-articulare.

Am observat că cei cu afecțiuni pulmonare, copiii, nu mai răcesc cu tinctura făcuta de mine. Ea ține imunitatea la nivel optim. Nu înlătură bacteriile sau virusurile, să nu înțelegem greșit.", a precizat dr. Țuțu Codruț, specialist în acupunctură, apifitoterapie, oncologie și psihologie medicală, într-un interviu cu Ela Crăciun.

Ce se întâmplă dacă vei consuma prea multă miere?

Poate afecta stomacul, pancreasul, încarcă organismul cu anumite substanțe, zaharuri prea multe, sau aminoacizi, vitamine, minerale. O lingură pe zi e suficientă. La copii, o linguriță pe zi, timp de 3 luni, apoi pauză o lună și reluăm.

Își pierde mierea din calitate dacă o punem în ceai sau lapte fierbinte?

Mierea fiartă, ori pusă în lichid de 100 de grade, își pierde din proprietăți, din vitamine. Doar încălzită este în regulă, pentru că anumite elemente se coagulează și nu e problemă. Altfel, ca și atunci când o folosim la pregătirea prăjiturilor, rămâne doar ca îndulcitor, nu mai are proprietățile celelalte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel