Mierea și păpădiile, aliații naturii împotriva bolilor. Medic: Ne-am întors la aceste remedii tradiționale. Ucid bacteriile și virusurile
Mierea și păpădiile sunt aliații naturii pentru a trata anumite afecțiuni. Au compuși care ucid bacteriile și virusurile.
Mierea și păpădiile au un numitor comun. Conțin compuși care ucid virusurile. Mierea este folosită de mii de ani pentru tratarea rănilor, dar oamenii de știință o folosesc acum în căutarea unor alternative la medicamentele antimicrobiene.
Aceasta vine ca urmare a îngrijorării legate de infecțiile cauzate de bacteriile rezistente la antibiotice. Combinația dintre cele două este studiată de oamenii de știință.
”Trebuie să facem ceva inovator, altfel ne confruntăm cu scenariul în care ne întoarcem la stadiul pre-antibiotice”, a declarat un expert de la Universitatea Cardiff, potrivit MSN.
Rezistența la antiobiotice, problemă îngrijorătoare
Rezistența la antibiotice este descrisă ca o amenințare majoră la adresa sănătății umane la nivel mondial.
Potrivit celui mai amplu studiu realizat până în prezent și publicat în revista medicală Lancet, peste 1,2 milioane de persoane au murit în întreaga lume în 2019 ca urmare directă a infecțiilor bacteriene rezistente la antibiotice.
”Vedem bacterii care au evoluat, care sunt rezistente la aproape toate antibioticele și ajungem în stadiul în care dulapul este gol. Înainte de antibiotice, foloseam remedii pe bază de plante și tradiționale pentru a trata bolile. Ne-am întors la aceste remedii tradiționale pentru a vedea dacă putem învăța de la strămoșii noștri”, a declarat profesorul Les Baillie de la Școala de Farmacie a universității.
Cum funcționează mierea și păpădiile
Oamenii de știință de la Cardiff încearcă să vadă dacă mierea are un rol în acest sens. În mod tradițional, aceasta a fost folosită pentru vindecarea rănilor și conține compuși antimicrobieni.
Provocarea acum este de a găsi acești compuși și de a-i izola, astfel încât, potențial, să poată duce la noi remedii pentru a rezolva problemele de sănătate. Cercetătorii testează în prezent diferite mostre de miere pentru a vedea ce plante au vizitat albinele în timpul vieții lor profesionale.
Cu ajutorul tehnologiei, ei pot vedea dacă albinele au mers la o plantă care conținea un antibiotic. După ce oamenii de știință au descoperit planta, ei analizează compușii acesteia.
Mierea, spun ei, funcționează ca un ”instrument de descoperire a medicamentelor” în căutarea de noi antibiotice. În prezent, ei analizează îndeaproape păpădiile, deoarece acestea conțin compuși care ”ucid bacteriile și virusurile”, potrivit profesorului Baillie.
Vezi și: Ce beneficii au gogonelele. 12 lucruri pe care nu le știai despre roșiile necoapte
Mierea, efect antibacterian
Într-adevăr, importanța medicinală a mierii a fost documentată în cele mai vechi literaturi medicale din lume și, încă din cele mai vechi timpuri, se știe că aceasta are proprietăți antimicrobiene, precum și o activitate de vindecare a rănilor. Proprietatea de vindecare a mierii se datorează faptului că aceasta oferă activitate antibacteriană, menține starea de umezeală a rănilor, iar vâscozitatea sa ridicată ajută la asigurarea unei bariere de protecție pentru a preveni infecțiile.
Proprietatea sa imunomodulatoare este relevantă și pentru repararea rănilor. Activitatea antimicrobiană din majoritatea mierii se datorează producției enzimatice de peroxid de hidrogen. Cu toate acestea, un alt tip de miere, numită miere neperoxidată (și anume, mierea de manuka), prezintă efecte antibacteriene semnificative chiar și atunci când activitatea peroxidului de hidrogen este blocată.
Mecanismul său poate fi legat de nivelul scăzut al pH-ului mierii și de conținutul său ridicat de zahăr (osmolaritate ridicată), care este suficient pentru a împiedica dezvoltarea microbilor. Mierea de calitate medicală are o puternică activitate bactericidă in vitro împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice care provoacă mai multe infecții care pun în pericol viața oamenilor. Dar, există o mare variație în activitatea antimicrobiană a unor mierii naturale, care se datorează variației spațiale și temporale a surselor de nectar, potrivit National Library of Medicine.
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Extractul de coacăze negre accelerează arderea grăsimilor cu 200%. Efecte mai mari la femei
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Lapte auriu, băutura minune care combate stresul și insomnia. Te scapă de balonare. Rețeta asta e virală
3 plante din grădină care detoxifică ficatul mai bine decât orice supliment
Cel mai bun antioxidant natural. Curăță vasele de sânge. E de 10 ori mai puternic decât orice supliment
Tratament naturist pentru diabet. Un medic dezvăluie rețeta care scade glicemia
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
10 plante medicinale utile pentru stres și anxietate. Trebuie să le consumi dupa 35 de ani
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
Un simplu ingredient din bucătărie îți reface flora intestinală natural
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.

