Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Mierea și păpădiile sunt aliații naturii pentru a trata anumite afecțiuni. Au compuși care ucid bacteriile și virusurile.
Mierea și păpădiile au un numitor comun. Conțin compuși care ucid virusurile. Mierea este folosită de mii de ani pentru tratarea rănilor, dar oamenii de știință o folosesc acum în căutarea unor alternative la medicamentele antimicrobiene.
Aceasta vine ca urmare a îngrijorării legate de infecțiile cauzate de bacteriile rezistente la antibiotice. Combinația dintre cele două este studiată de oamenii de știință.
”Trebuie să facem ceva inovator, altfel ne confruntăm cu scenariul în care ne întoarcem la stadiul pre-antibiotice”, a declarat un expert de la Universitatea Cardiff, potrivit MSN.
Rezistența la antibiotice este descrisă ca o amenințare majoră la adresa sănătății umane la nivel mondial.
Potrivit celui mai amplu studiu realizat până în prezent și publicat în revista medicală Lancet, peste 1,2 milioane de persoane au murit în întreaga lume în 2019 ca urmare directă a infecțiilor bacteriene rezistente la antibiotice.
”Vedem bacterii care au evoluat, care sunt rezistente la aproape toate antibioticele și ajungem în stadiul în care dulapul este gol. Înainte de antibiotice, foloseam remedii pe bază de plante și tradiționale pentru a trata bolile. Ne-am întors la aceste remedii tradiționale pentru a vedea dacă putem învăța de la strămoșii noștri”, a declarat profesorul Les Baillie de la Școala de Farmacie a universității.
Oamenii de știință de la Cardiff încearcă să vadă dacă mierea are un rol în acest sens. În mod tradițional, aceasta a fost folosită pentru vindecarea rănilor și conține compuși antimicrobieni.
Provocarea acum este de a găsi acești compuși și de a-i izola, astfel încât, potențial, să poată duce la noi remedii pentru a rezolva problemele de sănătate. Cercetătorii testează în prezent diferite mostre de miere pentru a vedea ce plante au vizitat albinele în timpul vieții lor profesionale.
Cu ajutorul tehnologiei, ei pot vedea dacă albinele au mers la o plantă care conținea un antibiotic. După ce oamenii de știință au descoperit planta, ei analizează compușii acesteia.
Mierea, spun ei, funcționează ca un ”instrument de descoperire a medicamentelor” în căutarea de noi antibiotice. În prezent, ei analizează îndeaproape păpădiile, deoarece acestea conțin compuși care ”ucid bacteriile și virusurile”, potrivit profesorului Baillie.
Vezi și: Ce beneficii au gogonelele. 12 lucruri pe care nu le știai despre roșiile necoapte
Într-adevăr, importanța medicinală a mierii a fost documentată în cele mai vechi literaturi medicale din lume și, încă din cele mai vechi timpuri, se știe că aceasta are proprietăți antimicrobiene, precum și o activitate de vindecare a rănilor. Proprietatea de vindecare a mierii se datorează faptului că aceasta oferă activitate antibacteriană, menține starea de umezeală a rănilor, iar vâscozitatea sa ridicată ajută la asigurarea unei bariere de protecție pentru a preveni infecțiile.
Proprietatea sa imunomodulatoare este relevantă și pentru repararea rănilor. Activitatea antimicrobiană din majoritatea mierii se datorează producției enzimatice de peroxid de hidrogen. Cu toate acestea, un alt tip de miere, numită miere neperoxidată (și anume, mierea de manuka), prezintă efecte antibacteriene semnificative chiar și atunci când activitatea peroxidului de hidrogen este blocată.
Mecanismul său poate fi legat de nivelul scăzut al pH-ului mierii și de conținutul său ridicat de zahăr (osmolaritate ridicată), care este suficient pentru a împiedica dezvoltarea microbilor. Mierea de calitate medicală are o puternică activitate bactericidă in vitro împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice care provoacă mai multe infecții care pun în pericol viața oamenilor. Dar, există o mare variație în activitatea antimicrobiană a unor mierii naturale, care se datorează variației spațiale și temporale a surselor de nectar, potrivit National Library of Medicine.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.