Ce beneficii au gogonelele. 12 lucruri pe care nu le știai despre roșiile necoapte

Monika Baciu |
Data publicării:
gogonelele - FOTO: Freepik@KamranAydinov
gogonelele - FOTO: Freepik@KamranAydinov

Ce beneficii au gogonelele. Consumate ca atare nu au un gust prea bun, însă incorporate în preparate culinare sau murate, gogonelele devin mult mai gustoase.

Gogonelele sunt roșiile insuficient coapte, care sunt tari, acide și cu gust neplăcut. În formă gătită, devin delicioase și adaugă o aromă strălucitoare sosurilor și altor mâncăruri. Gogonelele nu un aspect vibrant precum roșiile roșii, dar oferă substanțe nutritive similare. Pentru a profita la maximum de beneficii, alegeți roșiile verzi cu coaja fermă și netedă.

Utile pentru venele varicoase

Gogonelele conțin acid acetilsalicilic care acționează ca anticoagulant. Acesta ar putea fi folosit ca terapie alternativă ca tratament pentru venele varicoase. Puneți roșiile verzi feliate la venele proeminente și repetați acest lucru de mai multe ori pentru a experimenta cele mai bune rezultate. Venele varicoase vor dispărea treptat, potrivit Health Benefits Times.

Neutralizează radicalii liberi

Prezența vitaminei A și a flavonoidelor din gogonele ajută la combaterea efectelor radicalilor liberi. Radicalii liberi se formează din razele UV ale soarelui și, de asemenea, din dispozitivele electronice cu radiații. Consumul de cantități semnificative de gogonele ajută la menținerea și, de asemenea, la scăderea radicalilor liberi din organism.

Vezi și: Ce se întâmplă cu mintea și corpul când dormim. Cele 20 de lucruri pe care le-am putea experimenta în timpul somnului. Unele sunt chiar bizare

Prevenirea cancerului

Vitamina A, precum și C ajută la întărirea anticorpilor care există în organism pentru a combate celulele dăunătoare. Vitamina K care se găsește în gogonele ajută la prevenirea dezvoltării celulelor canceroase. În plus, vitamina B6 ajută la întărirea imunității și previne accesul bacteriilor rele în organism.

Echilibrul colesterolului

Gogonelele nu au conținut de colesterol, dar au 0,028 grame de acid gras saturat, 0,030 grame de acid gras mononesaturat și 0,081 grame de acid gras polinesaturat.

Porția de 100 de grame de gogonele oferă 1,20 grame de proteine care acționează ca un liant al colesterolului din sânge. De asemenea, conține 0,20 grame de grăsimi. Grăsimile conectează colesterolul în intestin. Vitamina B3 are un rol vital în reducerea colesterolului rău.

Vezi și: Finalul filmului Barbie, mesaj de impact pentru femei. Normalizează experiența

Accelerează procesul de vindecare

Gogonelele au bioflavonoide în ea care acționează ca antibacteriene și antiinflamatoare care sprijină procesul de vindecare din cauza inflamației. Reduc răspunsurile inflamatorii.

Previne îmbătrânirea prematură

Consumul de gogonele ajută la prevenirea îmbătrânirii premature. O porție de 100 de grame de gogonele oferă un conținut de 23,4 mg de vitamina C. Vitamina C regenerează celulele pielii care ajută la prevenirea apariției ridurilor pe față. Roșiile verzi sunt utile în menținerea sănătății pielii.

Strâng pielea

Gogonelele înglobează și beneficii pentru frumusețe. Conțin vitamina A, potasiu și vitamina C renumite pentru menținerea prospețimii pielii și, de asemenea, o iluminează. Menține elasticitatea pielii, astfel încât aceasta nu va avea riduri.

Dieta sănătoasă

Gogonelele sunt încărcate cu fibre, carbohidrați, zahăr și proteine care oferă organismului energia necesară și scade grăsimile rele care cauzează acumularea de grăsimi.

Construiesc masa musculară

Cercetările au arătat că prezența tomatidinei ajută la formarea celulelor musculare prin protejarea celulelor musculare de contracție.

Vezi și: Durerile la tendonul lui Ahile, cauze și tratament. Vladimir Pușcaș: Perioada de vindecare este prelungită

Mențin sănătatea ochilor

Gogonelele sunt utile în menținerea sănătății ochilor. Conțin vitamina A, considerată a fi vitamina crucială pentru menținerea sănătății ochilor. Folosiți gogonelele ca înlocuitor al morcovilor pentru a menține ochii sănătoși.

Tensiune arterială normală

Gogonelele ajută la menținerea tensiunii arteriale la un nivel normal. O roșie (mare) oferă 24 miligrame de sodiu. Dieta cu un conținut ridicat de sodiu este cauza tensiunii arteriale ridicate și favorizează șansele de accident vascular cerebral.

Potasiul combate efectele sodiului și reduce tensiunea arterială. Adulții sănătoși trebuie să obțină 4700 de miligrame de potasiu, iar sodiul să se limiteze la 2300 de miligrame pe zi.

Reduc problemele cardiace

Consumul de gogonele ajută la reducerea șanselor de probleme cardiace datorită prezenței fibrelor alimentare. O dietă bogată în fibre reduce șansele apariției bolilor de inimă. O roșie verde în cantitate mare oferă 2 grame de fibre. Adulții sănătoși trebuie să obțină 14 grame de fibre dietetice pentru fiecare 1000 de calorii.

Fibrele solubile reduc nivelul de colesterol și, de asemenea, dezvoltarea bolilor de inimă.Aproximativ 10% din fibrele găsite în roșii sunt solubile.

Vezi și: Vaccinarea, noi reguli. Ministerul Sănătății: Nu va fi obligatorie

Activitate antioxidantă

Gogonelele sunt pline de vitamina A, C și E, care sunt nutrienți antioxidanți. Pe lângă menținerea sănătății inimii, vitamina C susține absorbția fierului din alimentație.

Pentru a menține un sistem imunitar puternic și o vedere sănătoasă, este necesară o cantitate adecvată de vitamina A. Vitamina E ajută la prevenirea anemiei hemolitice care reduce apariția cataractei. Dieta bogată în antioxidanți ajută la prevenirea bolilor cronice, cum ar fi bolile de inimă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel