Mihaela Bilic desființează avocado: Am ajuns să mâncăm mai mult avocado. Ne culcăm și ne trezim cu avocado! Copiii noștri mănâncă mai des avocado și fructul pasiunii, decât pere, gutui, vișine

Foto: Instagram Mihaela Bilic / Freepik @natashoche666
Foto: Instagram Mihaela Bilic / Freepik @natashoche666

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spulberă avocado. "Ne culcăm și ne trezim cu avocado. Nu este ok! Copiii noștri au ajuns să mănânce mai des avocado, fructul pasiunii, ananas și goji, decât pere, gutui, vișine sau merișoare. Ne e lene să alegem oasele din guvizii de Marea Neagră, așa că mâncăm somon și doradă din alte mări".

În ultimii ani, în societatea contemporană, observăm o creștere alarmantă a intoleranțelor alimentare și tot mai mulți oameni se confruntă cu dificultăți în a tolera anumite alimente obișnuite.

Tot mai mulți oameni dezvoltă intoleranțe la factori ambientali, precum poluarea aerului sau expunerea la substanțe chimice, chiar și intoleranța la diverși compuși alimentari, de la lactoză, gluten, fructoză, semnalând nevoia unei abordări mai responsabile față de mediul înconjurător.

Creșterea semnificativă a intoleranțelor subliniază importanța educației în domeniul sănătății, în scopul informării corecte a indivizilor despre factorii de risc și opțiunile de gestionare a acestor condiții.

O intoleranță alimentară însemna incapacitatea organismului de a digera corect un aliment, iar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că multitudinea acetor intoleranțe este cauzată de părinții care au uitat să-i hrănească pe copii cu produse românești sau cu produse naturale.

În ceea ce privește avocado, Mihaela Bilic condamnă consumul lui. Sigur, avocado este bogat în grăsimi sănătoase, fibre, vitamine și minerale esențiale, este cunoscut pentru conținutul său ridicat de acizi grași mononesaturați și pentru contribuția sa la menținerea sănătății inimii și a sistemului vascular. Cu toate acestea, Mihaela Bilic afirmă răspicat că "nu este ok ca noi, românii, să ne culcăm și ne trezim cu avocado".

"Au ajuns să mănânce mai mult avocado", subliniază Mihaela Bilic, care a explicat că ne naștem cu un bagaj enzimatic specific pământului pe care am crescut, iar faptul că mâncăm mai multe produse provenite din alte țări ne dăunează.

Potrivit medicului nutriționist, în ziua de azi, copiii au ajuns să mănânce mai mult avocado, ananas și goji, în loc de pere, gutui sau cireșe, iar acest lucru se resimte și crește numărul de persoane intolerante.

"Identitatea genetică merge mână în mână cu identitatea alimentară. Spațiul alocat în supermarket produselor pentru diferitele intoleranțe alimentare a crescut alarmant. Oare am devenit cu toții intoleranți la mâncare sau e doar o chestiune de modă și marketing?", subliniază Mihaela Bilic.

Foto: Freepik @pvproductions

Mai mult, nutriționista afirmă că: "avocado a fost o făcătură la nivel de marketing și la nivel de industrie alimentară pentru a crește profitul și comerțul din țările care produceau avocado. Avocado este sănătos pentru oamenii din America de Sud, dar noi nu avem nevoie de avocado în fiecare zi. Poate și el să facă parte dintr-o dietă diversificată, dar nu ne culcăm și ne trezim cu avocado. Nu este ok, mai ales pentru că grăsimi , iar un avocado are 350 calorii!".

"Copiii noștri au ajuns să mănânce mai des avocado, fructul pasiunii, ananas și goji, decât pere, gutui, vișine sau merișoare. Ne e lene să alegem oasele din guvizii de Marea Neagră, așa că mâncăm somon și doradă din alte mări"

"Spre deosebire de alergiile alimentare care sunt grave, intoleranțele sunt mai degrabă o incapacitate a sistemului digestiv de a interacționa cu anumite produse. Simptomele sunt variate, de la inflamație cronică și disconfort abdominal, până la migrene și hipertensiune.

Pentru lumea medicală un lucru este cert: creșterea spectaculoasă a numărului de persoane cu intoleranțe alimentare are legătură cu schimbarea obiceiurilor alimentare, asta pe lângă factorii de mediu. Ne naștem cu un anumit bagaj enzimatic, specific pământului pe care am crescut și din care s-au hrănit strămoșii noștri.

A fost nevoie de multe generații până când această identitate genetică și alimentară să fie stabilite. Introducerea în alimentație a unor produse pe care nimeni înaintea noastră nu le-a consumat, a dus la apariția acestor probleme de intoleranță.

Copiii noștri au ajuns să mănânce mai des avocado, fructul pasiunii, ananas și goji, decât pere, gutui, vișine sau merișoare. Ne e lene să alegem oasele din guvizii de Marea Neagră, așa că mâncăm somon și doradă din alte mări. Nici produsele lactate pe care le consumăm nu mai sunt made in Romania, câtă vreme preferăm laptele din Alpi pentru că e bio.

Înainte să ne plângem de atâtea intoleranțe alimentare, sfatul meu ar fi să reîncepem să mâncăm românește. Pentru că arborele nostru genetic crește sănătos și se hrănește doar din pământ românesc", a spus Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel