Mihaela Bilic: Nu facem cancer de la mâncare!

DCMedical Team / 07 iun 2021 / 12:53
Dieta    FOTO: pexels.com
Dieta FOTO: pexels.com

Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă un stil de viață sănătos, fără excese, fără alcool sau tutun. Potrivit ei, nu alimentele sunt cele care dau cancerul. Iată cum explică ea:

Medicul nutriționist Mihaeal bilic explică, pe pagina sa de Instagram, că alimentele în sine nu produc cancerul, iar factorii decisivi sunt cei genetici. 

Potrivit ei, cel mai indicat este să ne axăm pe un stil de viață sănătos. Iată cum explică ea:

Nu facem cancer de la mâncare!!
Prin definiție cancerul este o boală cronică multifactorială și multifazică. Chiar dacă alimentația poate contribui de o manieră pozitivă sau negativă la evoluția lui, mâncarea nu inițiază și nu declanșează cancerul!
Pentru că 99% dintre oameni mor într-un pat, asta nu înseamnă că patul este periculos pentru sănătate, nu-i așa?! La fel și cu alimentele, dacă nu avem predispoziție GENETICĂ la cancer, nu o să facem boala, indiferent ce mâncăm.
În loc să acuzăm anumite produse, ar fi bine să ne concentrăm pe un stil de viață sănătos: să corectăm aportul deficitar al unor nutrienți (fibre, pește gras/Omega 3), să scăpăm de kilogramele în plus și de sedentarism, să fim atenți la consumul de alcool și nicotină (factori de risc în 30% din cancere), să ne protejăm de soare (principala cauză pentru cancerul de piele). Inclusiv înaintarea în vârstă crește riscul de cancer și chiar nu ne putem opune la asta…
Vreți să folosiți mâncarea ca pe un element anticancer? Atunci “abuzați” de legume, pigmenții vegetali au efect antioxidant garantat. Și unde mai pui că sunt și sărace în calorii.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy