Mihaela Bilic: Nu facem cancer de la mâncare!
Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă un stil de viață sănătos, fără excese, fără alcool sau tutun. Potrivit ei, nu alimentele sunt cele care dau cancerul. Iată cum explică...
Medicul nutriționist Mihaeal bilic explică, pe pagina sa de Instagram, că alimentele în sine nu produc cancerul, iar factorii decisivi sunt cei genetici.
Potrivit ei, cel mai indicat este să ne axăm pe un stil de viață sănătos. Iată cum explică ea:
Nu facem cancer de la mâncare!!
Prin definiție cancerul este o boală cronică multifactorială și multifazică. Chiar dacă alimentația poate contribui de o manieră pozitivă sau negativă la evoluția lui, mâncarea nu inițiază și nu declanșează cancerul!
Pentru că 99% dintre oameni mor într-un pat, asta nu înseamnă că patul este periculos pentru sănătate, nu-i așa?! La fel și cu alimentele, dacă nu avem predispoziție GENETICĂ la cancer, nu o să facem boala, indiferent ce mâncăm.
În loc să acuzăm anumite produse, ar fi bine să ne concentrăm pe un stil de viață sănătos: să corectăm aportul deficitar al unor nutrienți (fibre, pește gras/Omega 3), să scăpăm de kilogramele în plus și de sedentarism, să fim atenți la consumul de alcool și nicotină (factori de risc în 30% din cancere), să ne protejăm de soare (principala cauză pentru cancerul de piele). Inclusiv înaintarea în vârstă crește riscul de cancer și chiar nu ne putem opune la asta…
Vreți să folosiți mâncarea ca pe un element anticancer? Atunci “abuzați” de legume, pigmenții vegetali au efect antioxidant garantat. Și unde mai pui că sunt și sărace în calorii.
View this post on Instagram
Uleiul esențial de scorțișoară: 5 motive să îl folosești. Luptă împotriva îmbătrânirii și bolilor cronice
7 ceaiuri care te scapă de răgușeală și tuse. Vindecă gâtul instant
Alimentul care te protejază de cancer. Conține "antioxidantul suprem". Atacă celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
Ceaiul de țelină, detoxifiant natural. Promovează pierderea în greutate și previne inflamația. Cum trebuie preparat pentru a-i păstra calitățile
Cătina, planta cu peste 200 de compuși benefici. Protejează ficatul, creierul și pielea
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Planta care îți poate ușura respirația și calma tusea natural
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
Cel mai bun antioxidant natural. Curăță vasele de sânge. E de 10 ori mai puternic decât orice supliment
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
