Mindfulnessul și tehnicile de respirație reduc hipertensiunea arterială

Florina Pop / 09 sep 2020 / 21:26
Gândurile negative ne fac rău, iar dacă le diseminăm îi pot afecta și pe alții
Gândurile negative ne fac rău, iar dacă le diseminăm îi pot afecta și pe alții

Mindfulnessul și respirația ritmată reduc hipertensiunea arterială și scad riscul de infarct și AVC.

Cercetătorii susțin că reducerile mici, dar susținute ale tensiunii arteriale reduc riscurile de accident vascular cerebral și atacuri de cord. Iar mindfulness, practicat din ce în ce mai mult ca o tehnică de reducere a stresului, și respirația ritmată definită ar reduce hipertensiunea arterială.

”Unul dintre cele mai plauzibile mecanisme este acela că respirația ritmată stimulează nervul vag și sistemul nervos parasimpatic, care reduc stresul substanțelor chimice din creier și mărește relaxarea vasculară care poate duce la scăderea tensiunii arteriale”, a declarat Suzanne LeBlang, neuroradiolog, al doilea autor al studiului, profesor asociat afiliat la Colegiul de Medicină Schmidt al FAU, potrivit unui comunicat al Universității Florida Atlantic.

Cercetătorii cred că ar trebui testată ipoteza că mindfulnessul și respirația ritmată ar reduce hipertensiunea arterială. Reducerile susținute ale tensiunii arteriale de 4 până la 5 milimetri de mercur scad riscul de accident vascular cerebral cu 42% și riscul de atacurile de cord cu aproximativ 17%.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy