Muzica îmbunătățește calitatea somnului la adulții mai în vârstă

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Muzica       Foto: Pixabay
Muzica Foto: Pixabay

Dacă ascultă muzică înainte de culcare, adulții mai în vârstă ar dormi mai bine arată o meta-analiză. 

Ascultarea muzicii înainte de culcare poate îmbunătăți calitatea somnului în rândul adulților în vârstă, potrivit unei analize a tuturor studiilor clinice relevante publicate până acum.

În analiza, care este publicată în Journal of the American Geriatrics Society (link direct studiu), cinci studii randomizate au îndeplinit criteriile anchetatorilor. Adulții mai în vârstă care ascultau muzică au avut o calitate a somnului semnificativ mai bună decât cei care nu ascultau muzică.

De asemenea, adulții în vârstă care ascultau muzică sedativă au experimentat o îmbunătățire mai mare a calității somnului decât cei care ascultau muzică mai ritmică. Mai mult, ascultarea muzicii timp de mai mult de patru săptămâni a fost deosebit de eficientă la îmbunătățirea calității somnului.

„Intervenția muzicală este o strategie eficientă și este ușor de administrat de către un îngrijitor sau un lucrător din domeniul sănătății”, au scris autorii. 

„Terapia muzicală ar putea fi prima linie de terapie recomandată la adulții vârstnici cu tulburări de somn, ceea ce ar reduce nevoia de dependență de sedative și medicamente pentru somn”, se mai arată în studiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel