Neamţ: Au fost confirmate 15 cazuri noi de gripă


Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a înregistrat, în ultima săptămână, 15 cazuri de gripă, ceea ce face ca numărul total de infecţii cu acest virus să se ridice la 35, potrivit unei informări prezentate de reprezentanţii instituţiei în cadrul Colegiului Prefectural.

Doctorul Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamţ, a precizat că 13 dintre cazurile noi de gripă au fost internate la spitalul din Piatra-Neamţ, iar alte două cazuri la spitalul din Roman, notează Agerpres. 

Pentru alte două cazuri de suspiciune de gripă au fost prelevate probe şi trimise la Institutul "Cantacuzino" pentru teste.

"În ultimii cinci ani, în actualul sezon s-a înregistrat numărul cel mai mic de cazuri de gripă, dacă ne raportăm la aceeaşi perioadă a anilor anteriori. Până acum au fost vaccinate aproape 42.000 persoane din grupele de risc, cu doze gratuite de la Ministerul Sănătăţii. La DSP Neamţ mai există 291 doze, iar la medicii de familie alte 765 doze", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Neamţ.

Mirela Grădinaru a adăugat că în fiecare zi se realizează, în toate şcolile din judeţ, un triaj epidemiologic al elevilor.

În cazul în care se înregistrează focare de infecţii respiratorii sau gripă, cu minim trei cazuri pe clasă, sau o rată de absenteism de peste 20% din efectivul unităţii de învăţământ din cauza gripei sau a infecţiilor respiratorii, timp de trei zile consecutive, se pot lua măsuri de suspendare temporară a cursurilor şcolare.

"În judeţul Neamţ nu avem situaţii de a închide vreo şcoală. A fost un absenteism mai mare, unele clase cu 30%-40%, dar altele au avut prezenţă 100%", a declarat doctorul Mirela Grădinaru.

Prefectul George Lazăr a cerut să fie atent monitorizată situaţia gripei, dar mai ales eventualele suspiciuni privind infecţia cu coronavirus, iar măsurile care se impun în astfel de cazuri să fie luate rapid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel