
Celebrul neurochirurg prof dr Alexandru Vlad Ciurea spune că, fără a avea cunoștințe de medicină, părinții și bunicii noștri știu un adevăr despre plantele care apar primăvara: urzicile, ștevia și loboda...
„Mi-aduc aminte că, în copilărie, mama mea aduna plante, primăvara. Urzicile, ștevia, loboda. De ce?, o întrebam. „Să schimbe sângele!” Așa se știa pe atunci. Și era perfect.
În plante există totul. Eu le spun „patrimoniul verde”. Pentru că îmbunătățesc starea întregului organism. Așa cum se știe și s-a dovedit științific, carnea, mai ales cea grasă, îmbătrânește organismul.
De aceea spun deseori: multe depind de noi.
Paleta alimentară de astăzi conține foarte mulți aditivi. Toți acești aditivi fac ca mâncarea noastră să fie mai colorată, mai apetisantă, poate și mai gustoasă. Dar mult mai nesănătoasă! Și atunci, este bine să profităm în această perioadă de verdețurile proaspete, care sunt minunate. Ca să nu mai spun că este și post și un pic de moderație este binevenită!”, dezvăluie celebrul neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea, pe pagina sa de Facebook.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-