O mănânci mereu cu poftă, dar NU știi că îngrașă. Dr. Mihaela Bilic avertizează: Poate deveni o bombă calorică
Zacusca este nelipsită de pe rafturile gospodinelor. Cu vinete, ghebe, ardei sau orice altă combinație, zacusca este un aperitiv excelent pentru micul dejun. Însă, trebuie mâncată cu grijă, deoarece...
"Zacusca
Dacă ar trebui să ne alegem un produs care să devină brand de țară, zacusca ar fi aceea. Pe cat de banală ar părea o mâncare de legume coapte și tocate, nu cred să existe 2 rețete la fel, nici ca ingrediente, nici ca gust.
(...) Nu uitați că zacusca nu e un aliment de bază, ci un aperitiv pentru plăcerea gustului.
Plus-uri:
-o mâncare de legume ce poate fi consumată toată iarna, cu beneficiile fitonutrienților vegetali
-legumele sunt coapte în prealabil și apoi fierte- până și ceapa poate fi înăbușită
-sucul de roșii crește absorbția fierului din legume
-borcanele sunt sterilizate prin fierbere și pot fi păstrate mult timp în cămară.
Minus-uri:
-poate deveni o bombă calorică dacă este “fiartă” în ulei
-greu de digerat dacă ceapa este prăjită/ bine rumenită, în loc să fie fiartă înăbușit.
Porția corectă: 4-5 lingurițe, cat să acopere suprafața unei felii de pâine, sau folosită ca “sos” pentru bastonașe de legume (țelină, morcov etc). În cazul în care țineți dietă fără carbohidrați, mâncați zacuscă pe felii de ardei gras sau de castravete.", a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe instagram.
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
-
Deficiența de B12: Cum alegi forma potrivită pentru creier și metabolism13.12.2025, 16:56
-
Ce trebuie să știi dacă ai avut COVID13.12.2025, 15:27
Cum se spală, de fapt, blugii. Truc genial de la Adina Buzatu
Trucul genial care face rujul să reziste ore întregi. Pudra translucidă, secretul make-up artiștilor
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Deficiență care provoacă crampe musculare și oboseală cronică: asta îți lipsește. Ce trebuie să mănânci urgent
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
Plimbările zilnice: beneficii pe care sigur nu le-ai știut. Cât trebuie să mergi pe jos dacă ai peste 50 de ani
Băile de gheață: miracol pentru sănătate sau risc ascuns? Iată ce spune știința
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Ce să faci imediat și ce să NU faci dacă simți miros de gaz în casă
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
De ce să pui oțet în mașina de spălat. Răspunsul te va surprinde
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu
De ce ar trebui să renunți la sandale când zbori. Detalii surprinzătoare despre siguranța în avion
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Vitamina D ar putea opri cancerul colorectal. Doctorii sunt uimiți!
Trucul simplu pentru a avea călcâie fine. Dermatologii confirmă
Adormi în 60 de secunde cu acest truc chinezesc!
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
Bisglicinatul de Magneziu: Secretul unei vieți mai liniștite și a unui corp echilibrat
Ce pastile nu trebuie luate niciodată cu cafeaua de dimineață
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
