Obezitate, atitudine. Concluziile îngrijorătoare ale unui sondaj național

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Fast Food  FOTO: Pixabay
Fast Food FOTO: Pixabay

Mai mulți americani cântăreau peste 200 de pounds (circa 90 kg) între anii 2010-2019 decât cu zece ani în urmă. Nu păreau prea hotărâți să slăbească.

Obezitate, atitudine. Un sondaj național Gallup arată că 24% dintre adulții din State au raportat că au cântărit cel puțin 200 de pounds (circa 90 de kilograme) între anii 2001 și 2009, iar cifrele au crescut la 28% pentru intervalul 2010-2019. Un fapt surprinzători remarcat de cercetători, notează dailymail.co.uk, a fost că mai mulți americani nu par să fie deranjați de kilogramele în plus. Doar 10% au declarat că vor să slăbească între 2010-2019 decât între 2001-2009.

În cadrul sondajului național au fost intervievați peste 1.000 de adulți americani. Li s-au adresat întrebări precum: care este greutatea lor actuală, cum se vor descrie ei înșiși și dacă vor să slăbească. Între 2010 și 2019, 42% dintre bărbați au spus că au cel puțin 90 de kilograme (o creștere de la 38% din 2001 până în 2009), 14% dintre femei au declarat că au circa 90 de kilograme sau mai mult în anii 2010, în creștere de la 12% în deceniul precedent. Însă, pe măsură ce ponderea populației crește, mai spune sursa citată, mai puține persoane s-au descris ca fiind „foarte" sau „oarecum" supraponderale. În 2010, 38% dintre americani au declarat că sunt foarte sau oarecum supraponderali în comparație cu 41% care au dat aceleași răspunsuri.

Și mulți americani par să fie mulțumiți de greutatea lor și au afirmat că nu caută să scadă kilogramele în plus. 49% dintre cei intervievați între 2010 și 2019 au spus că ar vrea să slăbească față de 59% care au făcut declarații similare între 2001- 2009.

Obezitate, atitudine. Soluții

Oficialii americani de la Sănătate militează pentru găsirea de soluții în tratarea obezității deoarece, consideră ei, va duce numai la rezultate mai bune pentru sănătate, ci va reduce și costurile medicale.

În cifre, obezitatea în State înseamnă, potrivit unui studiu din 2012 al cercetătorilor de la Universitatea Cornell din New York, aproximativ 21 la sută din costurile totale de îngrijire a sănătății din SUA, adică aproximativ 190,2 miliarde de dolari pe an. Experții au avertizat asupra riscului creșterii numărului de adulți obezi. Cifrele nu au suferit mari modificări în ciuda efortului autorităților de a pune în practică numeroase programe de conștientizare adresate copiilor și adulților obezi.
"În ciuda acestor eforturi, politici și diete populare, mai mulți americani, în medie, cântăresc cel puțin 200 de pounds (n. r. în kilograme, circa 90) față de deceniul trecut. (...)Eforturile actuale de abordare a problemei nu au fost, în mod evident, suficiente și este posibil ca o nouă abordare să fie justificată pentru a-i convinge pe americani de nevoia de a-și reduce greutatea", consideră cercetătorii.

Obezitatea reprezintă un factor de risc pentru boli precum diabetul de tip 2, accidentul vascular cerebral , atacul de cord și chiar anumite tipuri de cancer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel