Vrei să slăbești? Alimente care ”luptă” cu grăsimea

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Scorțișoara, iaurtul grecesc, ardeii iuți, ouăle și strugurii sunt câteva dintre alimentele care ”luptă” cu grăsimea.

Alimente, grăsime. Ceaiul verde, cerealele, anumite fructe și legume vă ajută să vă mențineți în formă. Iată o listă cu câteva alimente întocmită de webmd:

1 Iaurtul grecesc - are aproape de două ori mai multe proteine decât alte iaurturi. 

2. Scorțișoară - unele studii sugerează că aceasta poate avea un efect stabilizator asupra nivelului de zahăr din sânge. scorțișoara vă poate reduce pofta de mâncare. O puteți folosi în cafea, ceai sau iaurt.

3. Ardeii iuți - au o substanță chimică fără aromă numită capsaicină, care pare să reducă pofta de mâncare și să accelereze ușor metabolismul, dar numai pentru o perioadă de timp.

4. Ceai verde - mai multe studii sugerează că ceaiul verde poate promova pierderea în greutate stimulând organismul să ardă grăsime. Pentru a obține mai multe beneficii, se recomandă consumul de ceai verde de mai multe ori pe zi.

5. Grapefruit - nu are proprietăți magice de ardere a grăsimilor. Conțin fibre care se digeră mai greu. O jumătate de grapefruit sau un pahar de suc de grapefruit înainte de masă creează senzația de plin și vă determină să mâncați mai puțin în timpul mesei.

6. Pepene verde - alimentele bogate în apă ocupă mai mult loc în intestin, iar asta înseamnă că organismul lasă mai puțin loc altor alimente. Multe fructe și legume crude sunt pline de apă și nutrienți, și sărace în calorii. Pepene verde este un exemplu excelent: e o sursă bună de licopen antioxidant și vă oferă și unele vitamine A și C.

7. Perele și merele - au un conținut ridicat de apă. Mâncați-le cu coji pentru fibre suplimentare, care vă vor menține mai mult timp. Optați pentru fructe întregi și nu pentru suc de fructe.

8. Fructele de pădure - la fel ca alte fructe, fructele de pădure sunt bogate în apă și fibre, ceea ce menține senzația de sătul pentru mai mult timp.

9. Legume crude - sunt pline de apă și vă fac să vă simțiți sătul, dar sunt și sărace în calorii. O jumătate de cană de țelină tăiată în cuburi are doar 8 calorii.

10. Cartofi dulci - cartofii dulci la cuptor sunt atât de plini de aromă. Puteți adăuga scorțișoară. Cartofii dulci sunt ”ambalați” cu potasiu, beta-caroten, vitamina C și fibre.

11. Ouă - un ou are doar 75 de calorii, plus 7 grame de proteine împreună cu alți nutrienți vitali. 

12. Cafea - Cafeaua stimulează metabolismul, dar doar puțin. Nu vă bazați pentru asta pentru pierderea în greutate, mai ales dacă adăugați topping-uri.

13. Cereale - ovăz din cereale integrale, bogat în fibre. Mâncarea caldă durează mai mult timp pentru a mânca, iar tot ceea ce lichid și fibre vă vor ajuta să vă simțiți sătul mai mult timp. Evitați fulgii de ovăz cu prea mult zahăr. Dacă puneți scorțișoară sau nucșoară veți avea un gust dulce cu mai puțin zahăr.

14. Salata - are multă apă și asta lasă mai puțin loc alimentelor mai grase pe care le-ați putea consuma la masă. Puteți pune în salată o varietate de fructe și legume sau brânză rasă.

15. Nuci - sunt un mod excelent de a reduce foamea între mese. Sunt bogate în proteine, fibre și grăsimi sănătoase pentru inimă. Studiile sugerează că nucile pot promova pierderea în greutate și pot îmbunătăți nivelul colesterolului atunci când sunt consumate cu moderație.

16. Carne slabă - proteina vă poate menține sătul mai mult timp și arde mai multe calorii în timpul digestiei. Pieptul de pui fără piele este o alegere excelentă.

17. Peștele – este una dintre cele mai bune surse de proteine. Majoritatea peștilor sunt săraci în grăsimi, iar excepțiile au, de obicei, o formă bună de grăsimi: acizii grași Omega-3 - se găsește în somon, hering și alți pești grași, ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă și a altor afecțiuni cronice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel