Vrei să slăbești? Alimente care ”luptă” cu grăsimea
Scorțișoara, iaurtul grecesc, ardeii iuți, ouăle și strugurii sunt câteva dintre alimentele care ”luptă” cu grăsimea.
Alimente, grăsime. Ceaiul verde, cerealele, anumite fructe și legume vă ajută să vă mențineți în formă. Iată o listă cu câteva alimente întocmită de webmd:
1 Iaurtul grecesc - are aproape de două ori mai multe proteine decât alte iaurturi.
2. Scorțișoară - unele studii sugerează că aceasta poate avea un efect stabilizator asupra nivelului de zahăr din sânge. scorțișoara vă poate reduce pofta de mâncare. O puteți folosi în cafea, ceai sau iaurt.
3. Ardeii iuți - au o substanță chimică fără aromă numită capsaicină, care pare să reducă pofta de mâncare și să accelereze ușor metabolismul, dar numai pentru o perioadă de timp.
4. Ceai verde - mai multe studii sugerează că ceaiul verde poate promova pierderea în greutate stimulând organismul să ardă grăsime. Pentru a obține mai multe beneficii, se recomandă consumul de ceai verde de mai multe ori pe zi.
5. Grapefruit - nu are proprietăți magice de ardere a grăsimilor. Conțin fibre care se digeră mai greu. O jumătate de grapefruit sau un pahar de suc de grapefruit înainte de masă creează senzația de plin și vă determină să mâncați mai puțin în timpul mesei.
6. Pepene verde - alimentele bogate în apă ocupă mai mult loc în intestin, iar asta înseamnă că organismul lasă mai puțin loc altor alimente. Multe fructe și legume crude sunt pline de apă și nutrienți, și sărace în calorii. Pepene verde este un exemplu excelent: e o sursă bună de licopen antioxidant și vă oferă și unele vitamine A și C.
7. Perele și merele - au un conținut ridicat de apă. Mâncați-le cu coji pentru fibre suplimentare, care vă vor menține mai mult timp. Optați pentru fructe întregi și nu pentru suc de fructe.
8. Fructele de pădure - la fel ca alte fructe, fructele de pădure sunt bogate în apă și fibre, ceea ce menține senzația de sătul pentru mai mult timp.
9. Legume crude - sunt pline de apă și vă fac să vă simțiți sătul, dar sunt și sărace în calorii. O jumătate de cană de țelină tăiată în cuburi are doar 8 calorii.
10. Cartofi dulci - cartofii dulci la cuptor sunt atât de plini de aromă. Puteți adăuga scorțișoară. Cartofii dulci sunt ”ambalați” cu potasiu, beta-caroten, vitamina C și fibre.
11. Ouă - un ou are doar 75 de calorii, plus 7 grame de proteine împreună cu alți nutrienți vitali.
12. Cafea - Cafeaua stimulează metabolismul, dar doar puțin. Nu vă bazați pentru asta pentru pierderea în greutate, mai ales dacă adăugați topping-uri.
13. Cereale - ovăz din cereale integrale, bogat în fibre. Mâncarea caldă durează mai mult timp pentru a mânca, iar tot ceea ce lichid și fibre vă vor ajuta să vă simțiți sătul mai mult timp. Evitați fulgii de ovăz cu prea mult zahăr. Dacă puneți scorțișoară sau nucșoară veți avea un gust dulce cu mai puțin zahăr.
14. Salata - are multă apă și asta lasă mai puțin loc alimentelor mai grase pe care le-ați putea consuma la masă. Puteți pune în salată o varietate de fructe și legume sau brânză rasă.
15. Nuci - sunt un mod excelent de a reduce foamea între mese. Sunt bogate în proteine, fibre și grăsimi sănătoase pentru inimă. Studiile sugerează că nucile pot promova pierderea în greutate și pot îmbunătăți nivelul colesterolului atunci când sunt consumate cu moderație.
16. Carne slabă - proteina vă poate menține sătul mai mult timp și arde mai multe calorii în timpul digestiei. Pieptul de pui fără piele este o alegere excelentă.
17. Peștele – este una dintre cele mai bune surse de proteine. Majoritatea peștilor sunt săraci în grăsimi, iar excepțiile au, de obicei, o formă bună de grăsimi: acizii grași Omega-3 - se găsește în somon, hering și alți pești grași, ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă și a altor afecțiuni cronice.
-
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
Trucul simplu pentru a avea călcâie fine. Dermatologii confirmă
Bisglicinatul de Magneziu: Secretul unei vieți mai liniștite și a unui corp echilibrat
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Cum trebuie să stingi uleiul care a luat foc în tigaie. Ce să nu faci niciodată
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
Ce înseamnă când apar păianjeni în casă
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
Idei geniale de a refolosi sticlele de medicamente pe care le arunci
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
Toaleta, cel mai periculos loc din casă? De ce să nu iei niciodată telefonul cu tine. Surprizele mortale din baie
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
