Colesterol: ținut în frâu de anumite alimente. Ce să mâncați

Florina Pop |
Data publicării:
Migdale
Migdale

Migdalele, fisticul și fasolea sunt câteva alimente recomandate de medici pentru consum dacă aveți colesterolul mare.

Colesterol. Alimente ca nucile, migdalele, alunele și ovăzul pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol din sânge, informează medicalxpress. Potrivit sursei citate, nucile conțin grăsimi nesaturate sănătoase care ajută la scăderea LDL, colesterolul "rău", alături de migdale, alune, fistic, fasole și ovăz. Ultimele două elimină colesterolul din sistem înainte să facă rău și ajută la sănătatea digestivă. Specialiștii vă sfătuiesc să consumați cereale, calde sau reci, și să înlocuiți, pe cât puteți, carnea. Vă oferă fasolea drept opțiune, potrivit medicalxpress.

Un alt aliment recomandat pentru scăderea colesterolului este avocado, bogat în acizi grași mono-nesaturați. La el se adaugă alimentele pe bază de plante care conțin, în mod natural, steroli și stanoli, substanțe care luptă împotriva colesterolului: germeni de grâu, tărâțe de grâu, arahide, migdale, ulei de susan și de măsline și varză de Bruxelles. Cercetările arată că 2-3 grame pe zi poate reduce LDL cu până la 14%.

O altă opțiune este și dieta DASH – abordare dietetică pentru a opri hipertensiunea, după denumirea întreagă. Potrivit acesteia, această dietă limitează admisia de grăsime la nu mai mult de 35% din caloriile zilnice și încurajează consumul mai multor fructe, legume și pești bogați în acizi grași omega-3.

Pe de altă parte, alimentele bogate în grăsimi saturate - carnea roșie prelucrată, untul, crema - ridică nivelul colesterolului din sânge și ar fi bine să le limitați în dieta zilnică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel