Obstetrică-ginecologie

Dr Iosif Niculescu explică, EXCLUSIV pentru DC Medical, care sunt afecțiunile asociate cu menopauza și cum se tratează acestea. 

Scris de: Dana Lascu       12 aug, 10:40

Sindromul ovarelor polichistice afectează fertilitatea și crește riscul de boală cardiovasculară, mai ales ateroscleroză, explică, EXCLUSIV la DC Medical, dr Iosif Niculescu.

Scris de: Dana Lascu       10 aug, 12:29

Managerul Institutului Matei Balș din București, prof Adrian Streinu-Cercel, a declarat joi, 30 iulie, că peste 40% dintre candidoze sunt cu candida rezistentă la fluoconazol și sfătuiește oamenii să citească prospectul când cumpără medicamente.

Scris de: Adisa Codruț       30 iul, 15:18

O tehnică nouă le spune medicilor dacă o gravidă va naște sau nu prematur.

Scris de: Florina Pop       30 iul, 10:54

Menstruația timpurie crește probabilitatea de bufeuri și transpirații nocturne la menopauză, susține un studiu al Universității din Queensland. 

Scris de: Florina Pop       22 iul, 13:28

Prolapsul organelor pelvine este o problemă obișnuită la o anumită categorie de persoane. Exercițiile fizice la aceste persoane sunt limitate.

Scris de: Angela Sabău       19 iul, 22:31

Preeclampsia, o cauză principală a deceselor în rândul mamelor și bebelușilor acestora, apare la până la cinci procente din toate sarcinile.

Scris de: Florina Pop       15 iul, 10:39

Femeile care au bufeuri și transpirații nocturne după menopauză au cu 70% riscuri de a dezvolta un atac de cord sau accident vascular cerebral.

Scris de: Florina Pop       08 iul, 17:35

Cercetătorii au descoperit că un nivel crescut al unei substanțe chimice găsite în toate celulele umane ar stimula fertilitatea unei femei și ar ajuta la selectarea celor mai bune ovule pentru concepție.    

Scris de: Florina Pop       08 iul, 16:46

Utilizarea de marijuana în timpul gravidității ar duce la probleme de somn pentru copil, consideră un studiu american.

Scris de: Florina Pop       03 iul, 18:16

Cercetătorii susțin că expresia ”grețuri matinale” este înșelătoare întrucât gravidele experimentează grețuri și stări de vomă și în alte momente ale zilei.

Scris de: Florina Pop       02 iul, 07:31

Dr Iosif Niculescu, cunoscut medic ginecolog, spune că vârsta la care femeile din Europa intră la menopauză este în creștere! 

Scris de: Dana Lascu       29 iun, 18:57

Dr Iosif Niculescu, cunoscut medic ginecolog, explică, EXCLUSIV pentru DC Medical, care este vârsta ideală pentru a rămâne însărcinată, când riscul de complicații este cel mai mic. 

Scris de: Dana Lascu       28 iun, 21:21

Femeile însărcinate nu pot aștepta până când se va termina pandemia. Trebuie să meargă la consultații și să-și facă investigațiile recomandate, dar pentru asta trebuie să-și ia anumite precauții, arată dr Iosif Niculescu.

Scris de: Dana Lascu       24 iun, 07:21

Cunoscutul medic ginecolog Iosif Niculescu explică, EXCLUSIV pentru DC Medical, că în perioada pandemiei trebuie realizate și consultațiile de rutină, mai ales cele ginecologice. Iată cum se desfășoară acestea și ce analize pot și trebuie să-și facă femeile, inclusiv în funcție de vârstă: 

Scris de: Dana Lascu       22 iun, 22:20

Cel mai mare studiu realizat despre efectul protoxidului de azot (N2O), folosit pentru calmarea durerilor gravidelor în travaliu, confirmă eficacitatea și siguranța N2O.  

Scris de: Adisa Codruț       31 mai, 21:32

Una din trei femei din Europa poartă o genă care le predispun la nașterea mai multor copii și le protejează de avorturi spontane și sângerări.

Scris de: Adisa Codruț       26 mai, 23:41

Cercetătorii au observat că bebelușii de 6 luni știu când sunt imitați și nu doar că le place, ci devin mai prietenoși cu cei care îi imită.

Scris de: Florina Pop       26 mai, 20:36

Medicul Iosif Niculescu sfătuiește femeile care bănuiesc că ar fi intrat la menopauză să meargă la doctor. Doamnele peste 40 de ani trebuie să-și facă anumite verificări periodice.

Scris de: Florina Pop       26 mai, 00:00

Medicul Iosif Niculescu a explicat, la Interviurile DC Medical, care sunt simptomele menopauzei. Vârsta medie de apariție a acestei stări fiziologice în Europa este la 52 de ani.

Scris de: Florina Pop       25 mai, 23:29

O anume hemoglobină este asociată cu un risc mai mare de efecte nedorite asupra sarcinii - diabet, obezitate - chiar și la femeile care nu au diabet.

Scris de: Florina Pop       25 mai, 17:40

Menopauza nu este ea, în sine, o boală, spune dr Iosif Niculescu. Dar acestă stare prin care trec toate femeile, dacă nu este manageriată corect, poate să agraveze boli care apar la aceeași vârstă la femei. Iată care: 

Scris de: Dana Lascu       19 mai, 21:41

Pe măsură ce tot mai multe femei amână nașterea, evoluția poate începe să întârzie menopauza sau să o îndepărteze complet, prevestesc cercetătorii canadieni.

Scris de: Georgiana Ioniță       28 apr, 09:51

Cercetătorii au descoperit că tulburările hipertensive din timpul sarcinii pot duce la condiții adverse de sănătate mintală la copii.

Scris de: Adisa Codruț       20 apr, 15:53

Conducerea de la Institutul de Ocrotire a Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu din Capitală atrage atenția bucureștenilor că nu strânge bani din ușă în ușă și că persoanele care umblă prin blocuri ca să strângă bani nu reprezintă instituția.

Scris de: Dana Lascu       25 Martie, 17:16

Fetele care sunt înalte și slabe prezintă un risc mai mare de a dezvolta endometrioză, o boală debilitantă care afectează calitatea vieții femeilor și capacitatea de a rămâne însărcinate, potrivit rezultatelor unui studiu care a durat 66 de ani.  

Scris de: Georgiana Ioniță       10 Martie, 10:34

Mitul suplimentelor cu antioxidanți, spulberat: în infertilitate masculină, sarcină sau natalitate nu au efectul mult lăudat!

Scris de: Dana Lascu       03 Martie, 07:53

Dr Mirela Nicolae, medic primar Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Clinic Sanador, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre fibroamele uterine și despre cum pot fi acestea descoperite.

Scris de: Georgiana Ioniță       29 feb, 19:37

Dr Mirela Nicolae de la Spitalul Clinic Sanador a vorbit despre stres și infertilitate.

Scris de: Florina Pop       28 feb, 23:24

Dr Mirela Nicolae de la Spitalul Clinic Sanador a vorbit despre cât de mult contează vârsta bărbatului când se concepe un copil.

Scris de: Florina Pop       29 feb, 07:14

Click pentru a naviga in paginile din categoria OBSTETRICă-GINECOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy