Obstetrică-ginecologie

Cel mai mare studiu realizat despre efectul protoxidului de azot (N2O), folosit pentru calmarea durerilor gravidelor în travaliu, confirmă eficacitatea și siguranța N2O.  

Scris de: Adisa Codruț       31 mai, 21:32

Una din trei femei din Europa poartă o genă care le predispun la nașterea mai multor copii și le protejează de avorturi spontane și sângerări.

Scris de: Adisa Codruț       26 mai, 23:41

Cercetătorii au observat că bebelușii de 6 luni știu când sunt imitați și nu doar că le place, ci devin mai prietenoși cu cei care îi imită.

Scris de: Florina Pop       26 mai, 20:36

Medicul Iosif Niculescu sfătuiește femeile care bănuiesc că ar fi intrat la menopauză să meargă la doctor. Doamnele peste 40 de ani trebuie să-și facă anumite verificări periodice.

Scris de: Florina Pop       26 mai, 00:00

Medicul Iosif Niculescu a explicat, la Interviurile DC Medical, care sunt simptomele menopauzei. Vârsta medie de apariție a acestei stări fiziologice în Europa este la 52 de ani.

Scris de: Florina Pop       25 mai, 23:29

O anume hemoglobină este asociată cu un risc mai mare de efecte nedorite asupra sarcinii - diabet, obezitate - chiar și la femeile care nu au diabet.

Scris de: Florina Pop       25 mai, 17:40

Menopauza nu este ea, în sine, o boală, spune dr Iosif Niculescu. Dar acestă stare prin care trec toate femeile, dacă nu este manageriată corect, poate să agraveze boli care apar la aceeași vârstă la femei. Iată care: 

Scris de: Dana Lascu       19 mai, 21:41

Pe măsură ce tot mai multe femei amână nașterea, evoluția poate începe să întârzie menopauza sau să o îndepărteze complet, prevestesc cercetătorii canadieni.

Scris de: Georgiana Ioniță       28 apr, 09:51

Cercetătorii au descoperit că tulburările hipertensive din timpul sarcinii pot duce la condiții adverse de sănătate mintală la copii.

Scris de: Adisa Codruț       20 apr, 15:53

Conducerea de la Institutul de Ocrotire a Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu din Capitală atrage atenția bucureștenilor că nu strânge bani din ușă în ușă și că persoanele care umblă prin blocuri ca să strângă bani nu reprezintă instituția.

Scris de: Dana Lascu       25 Martie, 17:16

Fetele care sunt înalte și slabe prezintă un risc mai mare de a dezvolta endometrioză, o boală debilitantă care afectează calitatea vieții femeilor și capacitatea de a rămâne însărcinate, potrivit rezultatelor unui studiu care a durat 66 de ani.  

Scris de: Georgiana Ioniță       10 Martie, 10:34

Mitul suplimentelor cu antioxidanți, spulberat: în infertilitate masculină, sarcină sau natalitate nu au efectul mult lăudat!

Scris de: Dana Lascu       03 Martie, 07:53

Dr Mirela Nicolae, medic primar Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Clinic Sanador, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre fibroamele uterine și despre cum pot fi acestea descoperite.

Scris de: Georgiana Ioniță       29 feb, 19:37

Dr Mirela Nicolae de la Spitalul Clinic Sanador a vorbit despre stres și infertilitate.

Scris de: Florina Pop       28 feb, 23:24

Dr Mirela Nicolae de la Spitalul Clinic Sanador a vorbit despre cât de mult contează vârsta bărbatului când se concepe un copil.

Scris de: Florina Pop       29 feb, 07:14

Dr Mirela Nicolae, medic primar Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Clinic Sanador, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre momentul în care un cuplu își poate pune problema infertilității și pașii pe care trebuie să îi facă pentru diagnostic și tratament.

Scris de: Georgiana Ioniță       28 feb, 21:15

Dr Mirela Nicolae de la Spitalul Clinic Sanador a vorbit despre infertilitate la Interviurile DC News și DC Medical.

Scris de: Georgiana Ioniță       28 feb, 19:50

Dr Mirela Nicolae vine la Interviurile DC News și DC Medical, de la ora 16.00, pentru a detalia cauzele, dar și soluțiile pe care le avem pentru infertilitate.

Scris de: Dana Lascu       28 feb, 14:00

Dr. Emel Nuraltay este șeful secției de Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul Clinic Sanador. Reputatul medic a fost prezentă astăzi în emisiunea Interviurile DC Medical, unde a vorbit despre nașterea la o maternitate privată.

Scris de: Angela Sabău       26 feb, 18:41

Administrarea unor antibiotice comune în primul trimestru de sarcină a fost legată de un risc mai mare de defecte la naștere, potrivit unui nou studiu.

Scris de: Georgiana Ioniță       26 feb, 16:51

Dr. Emel Nuraltay, șeful secției de Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul Clinic Sanador vine la Interviurile DC MEDICAL ca să ne explice ce presupune nașterea într-o maternitate privată.

Scris de: Angela Sabău       26 feb, 09:52

Fertilitate masculină, un nou dispozitiv-test arată cât de capabili sunt spermatozoizii să urmeze calea până la ovul.

Scris de: Dana Lascu       21 feb, 22:36

O meta-analiză a 149 de studii științifice a identificat 24 de variante genetice, gene care predispun femeile la cancer endometrial.

Scris de: Dana Lascu       19 feb, 17:55

Cercetătorii au observat variații sezoniere ale riscului afecțiunilor hipertensive ale sarcinii - incluzând hipertensiunea gestațională și preeclampsie - într-un studiu realizat la femei daneze.

Scris de: Georgiana Ioniță       07 feb, 09:45

O substanță găsită în ciuperci ar putea fi cheia în tratamentul pre-eclampsiei, arată cercetătorii britanici. 

Scris de: Angela Sabău       07 feb, 08:46

După ce a chemat ambulanță că acuza dureri abdominale, o femeie din județul Iași a născut prematur un băiat.

Scris de: Adisa Codruț       06 feb, 14:04

Un nou studiu arată că anestezia generală la nașterile prin cezariană este legată de șansele semnificativ crescute de depresie postpartum severă care necesită spitalizare, gânduri de sinucidere sau leziuni autoinfectate.

Scris de: Georgiana Ioniță       04 feb, 08:57

Cercetătorii susțin că aspirina, în doze mici, ar putea ajuta la prevenirea nașterilor premature.

Scris de: Adisa Codruț       03 feb, 15:17

Cum se formează chisturile pe ovare și cum sunt tratate simptomele.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 feb, 20:46

Peste 8.000 de copii s-ar putea naşte în plus în fiecare an în Marea Britanie dacă femeilor cu antecedente de avort spontan li s-ar prescrie un anumit hormon în timpul următoarei sarcini.

Scris de: Adisa Codruț       30 ian, 20:49

Click pentru a naviga in paginile din categoria OBSTETRICă-GINECOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy