Obstetrică-ginecologie

Conducerea de la Institutul de Ocrotire a Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu din Capitală atrage atenția bucureștenilor că nu strânge bani din ușă în ușă și că persoanele care umblă prin blocuri ca să strângă bani nu reprezintă instituția.

Scris de: Dana Lascu       25 Martie, 17:16

Fetele care sunt înalte și slabe prezintă un risc mai mare de a dezvolta endometrioză, o boală debilitantă care afectează calitatea vieții femeilor și capacitatea de a rămâne însărcinate, potrivit rezultatelor unui studiu care a durat 66 de ani.  

Scris de: Georgiana Ioniță       10 Martie, 10:34

Mitul suplimentelor cu antioxidanți, spulberat: în infertilitate masculină, sarcină sau natalitate nu au efectul mult lăudat!

Scris de: Dana Lascu       03 Martie, 07:53

Dr Mirela Nicolae, medic primar Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Clinic Sanador, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre fibroamele uterine și despre cum pot fi acestea descoperite.

Scris de: Georgiana Ioniță       29 feb, 19:37

Dr Mirela Nicolae de la Spitalul Clinic Sanador a vorbit despre stres și infertilitate.

Scris de: Florina Pop       28 feb, 23:24

Dr Mirela Nicolae de la Spitalul Clinic Sanador a vorbit despre cât de mult contează vârsta bărbatului când se concepe un copil.

Scris de: Florina Pop       29 feb, 07:14

Dr Mirela Nicolae, medic primar Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Clinic Sanador, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre momentul în care un cuplu își poate pune problema infertilității și pașii pe care trebuie să îi facă pentru diagnostic și tratament.

Scris de: Georgiana Ioniță       28 feb, 21:15

Dr Mirela Nicolae de la Spitalul Clinic Sanador a vorbit despre infertilitate la Interviurile DC News și DC Medical.

Scris de: Georgiana Ioniță       28 feb, 19:50

Dr Mirela Nicolae vine la Interviurile DC News și DC Medical, de la ora 16.00, pentru a detalia cauzele, dar și soluțiile pe care le avem pentru infertilitate.

Scris de: Dana Lascu       28 feb, 14:00

Dr. Emel Nuraltay este șeful secției de Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul Clinic Sanador. Reputatul medic a fost prezentă astăzi în emisiunea Interviurile DC Medical, unde a vorbit despre nașterea la o maternitate privată.

Scris de: Angela Sabău       26 feb, 18:41

Administrarea unor antibiotice comune în primul trimestru de sarcină a fost legată de un risc mai mare de defecte la naștere, potrivit unui nou studiu.

Scris de: Georgiana Ioniță       26 feb, 16:51

Dr. Emel Nuraltay, șeful secției de Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul Clinic Sanador vine la Interviurile DC MEDICAL ca să ne explice ce presupune nașterea într-o maternitate privată.

Scris de: Angela Sabău       26 feb, 09:52

Fertilitate masculină, un nou dispozitiv-test arată cât de capabili sunt spermatozoizii să urmeze calea până la ovul.

Scris de: Dana Lascu       21 feb, 22:36

O meta-analiză a 149 de studii științifice a identificat 24 de variante genetice, gene care predispun femeile la cancer endometrial.

Scris de: Dana Lascu       19 feb, 17:55

Cercetătorii au observat variații sezoniere ale riscului afecțiunilor hipertensive ale sarcinii - incluzând hipertensiunea gestațională și preeclampsie - într-un studiu realizat la femei daneze.

Scris de: Georgiana Ioniță       07 feb, 09:45

O substanță găsită în ciuperci ar putea fi cheia în tratamentul pre-eclampsiei, arată cercetătorii britanici. 

Scris de: Angela Sabău       07 feb, 08:46

După ce a chemat ambulanță că acuza dureri abdominale, o femeie din județul Iași a născut prematur un băiat.

Scris de: Adisa Codruț       06 feb, 14:04

Un nou studiu arată că anestezia generală la nașterile prin cezariană este legată de șansele semnificativ crescute de depresie postpartum severă care necesită spitalizare, gânduri de sinucidere sau leziuni autoinfectate.

Scris de: Georgiana Ioniță       04 feb, 08:57

Cercetătorii susțin că aspirina, în doze mici, ar putea ajuta la prevenirea nașterilor premature.

Scris de: Adisa Codruț       03 feb, 15:17

Cum se formează chisturile pe ovare și cum sunt tratate simptomele.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 feb, 20:46

Peste 8.000 de copii s-ar putea naşte în plus în fiecare an în Marea Britanie dacă femeilor cu antecedente de avort spontan li s-ar prescrie un anumit hormon în timpul următoarei sarcini.

Scris de: Adisa Codruț       30 ian, 20:49

Guvernul din India a aprobat miercuri o relaxare a regulilor privind întreruperea voluntară a sarcinii, autorizând avorturile până la 24 de săptămâni de sarcină.

Scris de: Adisa Codruț       29 ian, 19:27

Aproape 40% dintre femeile aflate la perimenopauză suferă de depresie. Totuși, majoritatea rămân nediagnosticate. Un studiu explică acum de ce.

Scris de: Angela Sabău       23 ian, 00:08

Femeile care trec printr-o menopauză prematură au o probabilitate de trei ori mai mare de a avea probleme de sănătate cronice multiple mai târziu pe parcursul vieții, sugerează un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       19 ian, 18:41

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat vineri că subfinanțarea cronică a programelor de sănătate a dus la un sistem sanitar care este „pe roșu în toate sectoarele”, inclusiv în cel de fertilizare.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 11:21

Durerile în zona ovarelor pot avea o serie de cauze, însă în cele mai multe cazuri e recomandată prezența la medic. Iată șapte dinte cele mai frecvente cauze ale durerii de ovare.

Scris de: Angela Sabău       15 ian, 16:05

Utilizarea pudrei de talc în zona genitală este un subiect controversat. Deși alte studii arătau că acest lucru ar putea crește riscul de cancer ovarian, un nou studiu arată că nu ar avea nicio legătură.

Scris de: Angela Sabău       15 ian, 15:33

O adolescentă de doar 16 ani a vrut să aducă pe lume un copil fără știrea nimănui. Tânăra a fost găsită de mama ei în cameră, când pruncul era pe jumătate afară. Din păcate, copilul a murit asfixiat.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 10:49

Clinicile publice din Ungaria vor oferi gratuit tratamente pentru a favoriza fertilitatea, pentru a încetini declinul demografic al Ungariei, a anunţat joi premierul ungar Viktor Orban.

Scris de: Adisa Codruț       10 ian, 09:49

Femeile însărcinate care au boală inflamatorie intestinală se confruntă cu un risc mai mare de a avea anumite complicații, arată o analiză publicată recent.

Scris de: Dana Lascu       09 ian, 22:11

Click pentru a naviga in paginile din categoria OBSTETRICă-GINECOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.22