Obstetrică-ginecologie

Femeile cu vaginoză bacteriană prezintă niveluri ridicate ale proteinei pro-inflamatorii, IL-36y, potrivit unui nou studiu de colaborare condus de Universitatea din Arizona College of Medicine-Phoenix.

Scris de: Georgiana Ioniță       13 dec, 09:49

Nașterea în apă este din ce în ce mai des solicitată de către mame, iar specialiștii fac unele precizări cu privire la riscurile și avantajele acestei proceduri.

Scris de: Angela Sabău       11 dec, 13:23

Fibroamele uterine sunt creșteri necanceroase care cresc în peretele uterului. Când fibroamele provoacă sângerare puternică sau simptome dureroase, iar alte tratamente sunt ineficiente, medicul poate recomanda intervenția chirurgicală.

Scris de: Georgiana Ioniță       06 dec, 13:12

O pilulă contraceptivă ar putea fi administrată o dată pe lună și ar avea efect 29 de zile. Cercetătorii americani speră să înceapă în curând studiile clinice.

Scris de: Adisa Codruț       05 dec, 13:54

Prof dr Nicolae Suciu a vorbit în cadrul emisiunii Academia de Sănătate (DCNews și DCMedical), despre cancerele genitale și problematica lor în România. Acesta atrage atenția asupra importanței prevenției în vindecarea bolilor.

Scris de: Georgiana Ioniță       04 dec, 19:09

Pilula contraceptivă luată în adolescență ar putea provoca depresie la vârsta adultă, spun unele cercetări. Nu toți medicii sunt de acord cu asta.

Scris de: Angela Sabău       02 dec, 13:39

Progesteronul este un hormon din organism care ajută la controlul grosimii căptușelii țesutului uterin, potrivit Dr. Frederick R. Jelovsek.

Scris de: Georgiana Ioniță       28 noi, 22:13

Adulții tineri care au fost copii născuți de mame mai în vârstă au un risc mai mare de a suferi de anumite afecțiuni, inclusiv hipertensiune.

Scris de: Angela Sabău       28 noi, 19:28

Cancerul Vulvar este unul dintre cele mai rare tipuri de cancer la femei, dar această afecțiune despre care se vorbește mai puțin are încă peste 1.000 de cazuri diagnosticate în Marea Britanie în fiecare an. Cu una din șapte femei care nu pot numi un singur cancer ginecologic,...

Scris de: Georgiana Ioniță       26 noi, 19:40

Invitat la emisiunea Academia de Sănătate, prof dr Nicolae Suciu, directorul Institutului Național de Sănătatea Mamei și Copilului, a vorbit despre motivele pentru care cuplurile amână venirea urmașilor.

Scris de: Adisa Codruț       25 noi, 14:07

Indiferent dacă se simte în baie sau în acel moment special al lunii, presiunea pelvină este o durere destul de comună în rândul femeilor și poate fi cauzată de o varietate de afecțiuni.  

Scris de: Georgiana Ioniță       22 noi, 08:53

Inducerea travaliului în cea de-a 41-a săptămână de sarcină, în cazul gravidelor cu risc scăzut, este mai sigură decât să se aștepte încă o săptămână, arată un studiu clinic publicat în jurnalul BMJ

Scris de: Dana Lascu       20 noi, 20:07

Un cuplu din State, care se confruntă cu probleme de fertilitate, au câștigat la radio un premiu care le acoperă cheltuielile de inseminare. 

Scris de: Adisa Codruț       18 noi, 22:20

Nașterea pe cale vaginală și alăptarea ar diminua numărul de noi cazuri de alergie și astm la copii până la 18 ani, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       15 noi, 23:28

Utilizarea de medicamente în timpul sarcinii a fost asociată cu un risc mai mare de preeclampsie. Studiul a analizat datele a peste 1200 de femei.

Scris de: Angela Sabău       06 noi, 13:07

Numai una din trei femei ar spune familiei dacă ar lua în considerare să recurgă la avort, potrivit unui sondaj realizat în Marea Britanie.

Scris de: Dana Lascu       05 noi, 17:06

Vaginoza bacteriană este una din cele mai comune afecțiuni feminine și 70% dintre femei vor fi afectate la un moment dat de acest dezechilibru bacterian vaginal .

Scris de: Angela Sabău       04 noi, 12:28

Dr Iosif Niculescu explică la Interviurile DC Medical, astăzi, de la ora 15.30, în direct pe Facebook și Youtube, ce este menopauza și cum putem trece foarte ușor prin această etapă naturală în viața unei femei.

Scris de: Dana Lascu       03 noi, 15:09

O femeie aflată în șoc hemoragic după o operație cezariană la Târgu Neamț a fost transportată cu un elicopter SMURD la Iași, unde medicii au reușit să o salveze.

Scris de: Adisa Codruț       01 noi, 20:35

Vitamina D are un rol semnificativ în timpul sarcinii, la mamă. Are legătură cu sistemul imunitar și toleranța la sarcină.

Scris de: Angela Sabău       27 oct, 08:32

Colegiul Medicilor din Portugalia a suspendat un obstetrician suspectat de neglijenţă pentru că nu a depistat malformaţiile unui copil care s-a născut fără chip.

Scris de: Adisa Codruț       23 oct, 19:46

Testele de sarcină pozitive nu indică întotdeauna că s-a produs concepția. În unele cazuri, teste pozitive apar complet fără nicio legătură cu sarcina. Câteva afecțiuni medicale pot provoca producția de gonadotropină corionică umană sau HCG - hormonul care indică de obicei că...

Scris de: Georgiana Ioniță       23 oct, 08:42

Îndepărtarea chirurgicală a ambelor ovare este cunoscută medical ca ovarectomie bilaterală. Întrucât ovarele gestionează hormoni care reglează ciclul menstrual, inclusiv estrogenul și progesteronul, eliminarea ovarelor provoacă menopauză chirurgicală.

Scris de: Georgiana Ioniță       23 oct, 08:24

Spitalul Elias din Capitală va beneficia de o stație de lucru completă pentru hipotermie terapeutică în valoare de 40.118 de euro, care va veni în ajutorul nou-născuților cu hipoxie perinatală.

Scris de: Adisa Codruț       22 oct, 18:31

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” din Focșani, județul Vrancea, a finalizat, astăzi, lucrările de reabilitare și modernizare a secției de Obstretică-Ginecologie, care a fost dotată în același timp cu aparatură de ultimă generație, achiziționată cu bani de la...

Scris de: Adisa Codruț       22 oct, 13:19

Noile cercetări sugerează că administrarea estrogenului ca parte a terapiei de înlocuire hormonală poate ajuta femeile să lupte împotriva declinului cognitiv.

Scris de: Georgiana Ioniță       21 oct, 13:49

Toate femeile știu la ce să se aștepte când se termină perioadele de menstruație și ajung la menopauză. Multe ar putea chiar aștepta cu nerăbdare. Totuși, ceea ce multe femei nu știu, este că vor avea simptome și înaintea menopauzei. Aceasta perioadă este cunoscută sub numele de...

Scris de: Georgiana Ioniță       18 oct, 08:46

În sarcină trebuie respectate toate indicațiile medicului. Spre exemplu, femeile însărcinate nu ar trebui să „sară” peste ecografia de la sfărșitul trimestrului al treilea întrucât aceasta poate detecta anumite anomalii congenitale, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       10 oct, 23:18

Nivelul ridicat al plumbului din sânge la femeile însărcinate crește de patru ori riscul copilului să fie obez sau supraponderal. Acidul folic ar putea reduce acest efect, spun specialiștii.

Scris de: Angela Sabău       04 oct, 07:32

Primele 1.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Brăila. Necesarul de antigripal este de 40.000.

Scris de: Adisa Codruț       26 sep, 17:56

Click pentru a naviga in paginile din categoria OBSTETRICă-GINECOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27