Obstetrică-ginecologie

Femeile care trec printr-o menopauză prematură au o probabilitate de trei ori mai mare de a avea probleme de sănătate cronice multiple mai târziu pe parcursul vieții, sugerează un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       19 ian, 18:41

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat vineri că subfinanțarea cronică a programelor de sănătate a dus la un sistem sanitar care este „pe roșu în toate sectoarele”, inclusiv în cel de fertilizare.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 11:21

Durerile în zona ovarelor pot avea o serie de cauze, însă în cele mai multe cazuri e recomandată prezența la medic. Iată șapte dinte cele mai frecvente cauze ale durerii de ovare.

Scris de: Angela Sabău       15 ian, 16:05

Utilizarea pudrei de talc în zona genitală este un subiect controversat. Deși alte studii arătau că acest lucru ar putea crește riscul de cancer ovarian, un nou studiu arată că nu ar avea nicio legătură.

Scris de: Angela Sabău       15 ian, 15:33

O adolescentă de doar 16 ani a vrut să aducă pe lume un copil fără știrea nimănui. Tânăra a fost găsită de mama ei în cameră, când pruncul era pe jumătate afară. Din păcate, copilul a murit asfixiat.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 10:49

Clinicile publice din Ungaria vor oferi gratuit tratamente pentru a favoriza fertilitatea, pentru a încetini declinul demografic al Ungariei, a anunţat joi premierul ungar Viktor Orban.

Scris de: Adisa Codruț       10 ian, 09:49

Femeile însărcinate care au boală inflamatorie intestinală se confruntă cu un risc mai mare de a avea anumite complicații, arată o analiză publicată recent.

Scris de: Dana Lascu       09 ian, 22:11

Femeile însărcinate care suferă de boala inflamatorie a intestinului (IBD) sunt mai predispuse la naștere prin cezariană și se confruntă cu anumite riscuri în timpul sarcinii, potrivit unei analize a studiilor publicate.

Scris de: Georgiana Ioniță       08 ian, 10:59

O româncă a murit după ce a născut prin cezariană la o maternitate din Marea Britanie. Ea a suferit o hemoragie și, dintr-o „greșeală de comunicare”, nu i-au fost administrate coagulante.

Scris de: Adisa Codruț       07 ian, 09:34

Trei cercetători chinezi au fost condamnați după ce au reușit să creeze bebeluși asupra cărora s-a folosit editarea genelor. Acțiunea lor este considerată lipsită de etică.

Scris de: Angela Sabău       06 ian, 22:41

Pentru unele femei, simptomele sindromului premenstrual pot fi epuizante.  Din fericire, există multe remedii naturale care pot fi foarte eficiente.  

Scris de: Georgiana Ioniță       30 dec 2019 / 09:44

Aproximativ 176 de milioane de femei din întreaga lume suferă de endometrioză, care de obicei lovește în anii de reproducere ai unei femei. În ciuda faptului că endometrioza poate provoca dureri fizice severe, depresie și infertilitate, statisticile privind endometrioza de la...

Scris de: Georgiana Ioniță       30 dec 2019 / 08:52

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență ISU Iași au dăruit cadouri femeilor care au născut în ziua de Crăciun la Maternitatea „Cuza Vodă”.

Scris de: Adisa Codruț       25 dec 2019 / 15:37

În 120 de ani de când japonezii realizează această statistică, anul acesta numărul bebelușilor născuți este sub pragul de 900.000.

Scris de: Adisa Codruț       24 dec 2019 / 15:11

Când scad dobânzile crește natalitatea, arată economiștii de la Banca Angliei care au analizat fenomenul.

Scris de: Adisa Codruț       23 dec 2019 / 17:18

Cancerul endometrial, una dintre cele mai frecvente forme de cancer, pare a fi favorizat de schimbările care apar la post-menopauză.

Scris de: Angela Sabău       16 dec 2019 / 14:55

Pastilele cu hormoni destinate femeilor aflate la menopauză ar putea crește riscul de cancer la sân. Un studiu în SUA au fost oprit din cauza numărului mare de cazuri de cancer la sân.

Scris de: Angela Sabău       15 dec 2019 / 19:21

Femeile cu vaginoză bacteriană prezintă niveluri ridicate ale proteinei pro-inflamatorii, IL-36y, potrivit unui nou studiu de colaborare condus de Universitatea din Arizona College of Medicine-Phoenix.

Scris de: Georgiana Ioniță       13 dec 2019 / 09:49

Nașterea în apă este din ce în ce mai des solicitată de către mame, iar specialiștii fac unele precizări cu privire la riscurile și avantajele acestei proceduri.

Scris de: Angela Sabău       11 dec 2019 / 13:23

Fibroamele uterine sunt creșteri necanceroase care cresc în peretele uterului. Când fibroamele provoacă sângerare puternică sau simptome dureroase, iar alte tratamente sunt ineficiente, medicul poate recomanda intervenția chirurgicală.

Scris de: Georgiana Ioniță       06 dec 2019 / 13:12

O pilulă contraceptivă ar putea fi administrată o dată pe lună și ar avea efect 29 de zile. Cercetătorii americani speră să înceapă în curând studiile clinice.

Scris de: Adisa Codruț       05 dec 2019 / 13:54

Prof dr Nicolae Suciu a vorbit în cadrul emisiunii Academia de Sănătate (DCNews și DCMedical), despre cancerele genitale și problematica lor în România. Acesta atrage atenția asupra importanței prevenției în vindecarea bolilor.

Scris de: Georgiana Ioniță       04 dec 2019 / 19:09

Pilula contraceptivă luată în adolescență ar putea provoca depresie la vârsta adultă, spun unele cercetări. Nu toți medicii sunt de acord cu asta.

Scris de: Angela Sabău       02 dec 2019 / 13:39

Progesteronul este un hormon din organism care ajută la controlul grosimii căptușelii țesutului uterin, potrivit Dr. Frederick R. Jelovsek.

Scris de: Georgiana Ioniță       28 noi 2019 / 22:13

Adulții tineri care au fost copii născuți de mame mai în vârstă au un risc mai mare de a suferi de anumite afecțiuni, inclusiv hipertensiune.

Scris de: Angela Sabău       28 noi 2019 / 19:28

Cancerul Vulvar este unul dintre cele mai rare tipuri de cancer la femei, dar această afecțiune despre care se vorbește mai puțin are încă peste 1.000 de cazuri diagnosticate în Marea Britanie în fiecare an. Cu una din șapte femei care nu pot numi un singur cancer ginecologic,...

Scris de: Georgiana Ioniță       26 noi 2019 / 19:40

Invitat la emisiunea Academia de Sănătate, prof dr Nicolae Suciu, directorul Institutului Național de Sănătatea Mamei și Copilului, a vorbit despre motivele pentru care cuplurile amână venirea urmașilor.

Scris de: Adisa Codruț       25 noi 2019 / 14:07

Indiferent dacă se simte în baie sau în acel moment special al lunii, presiunea pelvină este o durere destul de comună în rândul femeilor și poate fi cauzată de o varietate de afecțiuni.  

Scris de: Georgiana Ioniță       22 noi 2019 / 08:53

Inducerea travaliului în cea de-a 41-a săptămână de sarcină, în cazul gravidelor cu risc scăzut, este mai sigură decât să se aștepte încă o săptămână, arată un studiu clinic publicat în jurnalul BMJ

Scris de: Dana Lascu       20 noi 2019 / 20:07

Un cuplu din State, care se confruntă cu probleme de fertilitate, au câștigat la radio un premiu care le acoperă cheltuielile de inseminare. 

Scris de: Adisa Codruț       18 noi 2019 / 22:20

Click pentru a naviga in paginile din categoria OBSTETRICă-GINECOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23