Obstetrică-ginecologie

Circa 2% dintre femeile însărcinate din Marea Britanie suferă de o complicație a sarcinii care constă în grețuri matinale, amețeală severă, deshidratare, pierdere în greutate și stări de vomă.

Scris de: Florina Pop       14 oct, 19:58

Prof. Dr. Elvira Brătilă, medic primar ginecolog, a explicat pentru DC Medical cum se face diagnosticarea endometriozei și care sunt cele mai noi metode terapeutice. 

Scris de: Georgiana Ioniță       01 oct, 14:23

Testul Papanicolau anunță un posibil cancer de col uterin în faze incipiente. Cercetătorii au dezvoltat un test pe care femeile pot să-l fac acasă, singure.  

Scris de: Angela Sabău       30 sep, 23:58

O femeie din Ploiești acuză medicii de malpraxis după ce a descoperit că au uitat un pansament în abdomenul ei după operația cezariană. Femeia a depus plângere penală împotriva a doi medici de la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești

Scris de: Angela Sabău       26 sep, 09:07

Prof dr Elvira Brătilă, medic primar obstetrică ginecologie, este singurul medic din România care realizează, laparoscopic și robotic, o intervenție de extirpare a cancerului de col uterin, după care pacientele mai pot face copii. Iată cum: 

Scris de: Dana Lascu       20 sep, 14:45

Prof dr Elvira Brătilă, medic primar obstetrică ginecologie a explicat la Interviurile DC News și DC Medical în ce condiții cancerul nu mai e o condamnare, ci o boală vindecabilă.

Scris de: Dana Lascu       19 sep, 23:13

Prof. Dr. Elvira Brătilă, medic primar obstetrică ginecologie, vine la Interviurile DC News și DC Medical, sâmbătă, la ora 12:00, pentru a vorbi despre cele mai agresive cancere ginecologice. 

Scris de: Georgiana Ioniță       18 sep, 16:56

Unele femei nu au simptome de sarcină în săptămâna 1, în timp ce altele pot prezenta simptome precum oboseală, sensibilitate la nivelul sânilor și crampe.

Scris de: Adisa Codruț       16 sep, 11:34

În prag de alegeri, comunitatea pacientelor cu endometrioză și adenomioză din România vă informează asupra problemelor cu care se confruntă. Veți afla care sunt planurile lor pentru viitori decidenți cu privire la sănătatea femeii.

Scris de: Adisa Codruț       15 sep, 16:51

Medicii spun că infertilitatea într-un cuplu provine în 40% dintre situații de la femei.

Scris de: Adisa Codruț       15 sep, 11:26

Aproape 500 de copii s-au născut și peste 100 de sarcini sunt în evoluție prin programul ”FIV - O șansă pentru cuplurile infertile” din București, program unic în Rom ânia.  

Scris de: Adisa Codruț       04 sep, 11:10

Corpul femeilor trece prin multe schimbări de-a lungul vieții, mai ales în timpul menopauzei, când vaginul poate avea modificări din cauza dezechilibrelor hormonale

Scris de: Georgiana Ioniță       02 sep, 17:37

Gravidele și femeile care doresc să aibă un copil sunt sfătuite să renunțe la cafea, susține o analiză a mai multor studii.

Scris de: Florina Pop       25 aug, 22:32

Bebelușii de culoare ar avea un risc de 3 ori mai mare să moară după naștere dacă sunt îngrijiți de medici caucazieni, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       20 aug, 11:26

Medicul ginecolog Iosif Niculescu a explicat, EXCLUSIV pentru DC Medical, că bolile cu transmitere sexuală sunt în continuare o problemă de mare actualitate, atât pentru sănătatea individuală, cât și pentru cea publică. 

Scris de: Dana Lascu       14 aug, 16:21

Dr Iosif Niculescu explică, EXCLUSIV pentru DC Medical, care sunt afecțiunile asociate cu menopauza și cum se tratează acestea. 

Scris de: Dana Lascu       12 aug, 10:40

Sindromul ovarelor polichistice afectează fertilitatea și crește riscul de boală cardiovasculară, mai ales ateroscleroză, explică, EXCLUSIV la DC Medical, dr Iosif Niculescu.

Scris de: Dana Lascu       10 aug, 12:29

Managerul Institutului Matei Balș din București, prof Adrian Streinu-Cercel, a declarat joi, 30 iulie, că peste 40% dintre candidoze sunt cu candida rezistentă la fluoconazol și sfătuiește oamenii să citească prospectul când cumpără medicamente.

Scris de: Adisa Codruț       30 iul, 15:18

O tehnică nouă le spune medicilor dacă o gravidă va naște sau nu prematur.

Scris de: Florina Pop       30 iul, 10:54

Menstruația timpurie crește probabilitatea de bufeuri și transpirații nocturne la menopauză, susține un studiu al Universității din Queensland. 

Scris de: Florina Pop       22 iul, 13:28

Prolapsul organelor pelvine este o problemă obișnuită la o anumită categorie de persoane. Exercițiile fizice la aceste persoane sunt limitate.

Scris de: Angela Sabău       19 iul, 22:31

Preeclampsia, o cauză principală a deceselor în rândul mamelor și bebelușilor acestora, apare la până la cinci procente din toate sarcinile.

Scris de: Florina Pop       15 iul, 10:39

Femeile care au bufeuri și transpirații nocturne după menopauză au cu 70% riscuri de a dezvolta un atac de cord sau accident vascular cerebral.

Scris de: Florina Pop       08 iul, 17:35

Cercetătorii au descoperit că un nivel crescut al unei substanțe chimice găsite în toate celulele umane ar stimula fertilitatea unei femei și ar ajuta la selectarea celor mai bune ovule pentru concepție.    

Scris de: Florina Pop       08 iul, 16:46

Utilizarea de marijuana în timpul gravidității ar duce la probleme de somn pentru copil, consideră un studiu american.

Scris de: Florina Pop       03 iul, 18:16

Cercetătorii susțin că expresia ”grețuri matinale” este înșelătoare întrucât gravidele experimentează grețuri și stări de vomă și în alte momente ale zilei.

Scris de: Florina Pop       02 iul, 07:31

Dr Iosif Niculescu, cunoscut medic ginecolog, spune că vârsta la care femeile din Europa intră la menopauză este în creștere! 

Scris de: Dana Lascu       29 iun, 18:57

Dr Iosif Niculescu, cunoscut medic ginecolog, explică, EXCLUSIV pentru DC Medical, care este vârsta ideală pentru a rămâne însărcinată, când riscul de complicații este cel mai mic. 

Scris de: Dana Lascu       28 iun, 21:21

Femeile însărcinate nu pot aștepta până când se va termina pandemia. Trebuie să meargă la consultații și să-și facă investigațiile recomandate, dar pentru asta trebuie să-și ia anumite precauții, arată dr Iosif Niculescu.

Scris de: Dana Lascu       24 iun, 07:21

Cunoscutul medic ginecolog Iosif Niculescu explică, EXCLUSIV pentru DC Medical, că în perioada pandemiei trebuie realizate și consultațiile de rutină, mai ales cele ginecologice. Iată cum se desfășoară acestea și ce analize pot și trebuie să-și facă femeile, inclusiv în funcție de vârstă: 

Scris de: Dana Lascu       22 iun, 22:20

Click pentru a naviga in paginile din categoria OBSTETRICă-GINECOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy