Omega 3, posibilă soluție în prevenirea bolii Alzheimer?

Adisa Codruț |
Data publicării:
Suplimente
Suplimente

Un mic studiu susține că ar fi nevoie de doze uriașe de suplimente Omega-3 într-un viitor tratament de prevenire a Alzheimer.

Într-un studiu mic, cercetători de la Școala de Medicină Keck, SUA, au recrutat 33 de participanți, cu predispoziție de a dezvolta Alzheimer, cu istoric familial al bolii, un stil de viață sedentar și o dietă săracă în pești grași, ca să vadă dacă suplimentele cu Omega-3 pe care aceștia le-au luat au avut efectul scontat. I-au împărțit în două grupuri: unul a luat suplimente care conțin mai mult de 2 grame de omega-3 numit acid docosahexaenoic (DHA) zilnic, timp de șase luni, iar celălalt grup a primit placebo. Ambele grupuri au luat zilnic vitamine din complexul B, care ajută organismul să proceseze omega-3s.

S-au recoltat mostre de plasmă din sânge și lichid cefalorahidian de la participanți la început și din nou la sfârșitul perioadei de studiu. La finele celor 6 luni, participanții care au luat suplimente omega-3 aveau cu 200% mai mult DHA în sânge în comparație cu cei care au luat placebo. În schimb, DHA-ul găsit în lichidul cefalorahidian a fost cu doar 28% mai mare în grupul de tratament decât în ​​grupul de control. Acest rezultat sugerează că măsurarea nivelurilor de omega-3 în sânge poate să nu indice cât ajunge la creier.

Datele preliminare din studiul actual au fost destul de intrigante încât oamenii de știință au putut să atragă fonduri pentru o cercetare de durată. ”Concluzia este că, înainte de a vă îmbogăți în studiile clinice foarte scumpe, trebuie să demonstrați conceptul că medicamentul dumneavoastră intră în creier și schimbă biomarkerii bolii în direcția corectă”, spune unul dintre autorii studiului, într-un comunicat.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel