Optimiștii nu-și pierd memoria când îmbătrânesc

Florina Pop / 31 oct 2020 / 07:31
Greutate sub control
Greutate sub control

Cercetătorii susțin că acei oameni care gândesc pozitiv sunt mai puțin susceptibili să sufere de un declin al memoriei pe măsură ce îmbătrânesc.

Un studiu recent susține că persoanele care se simt entuziaste și vesele - ceea ce psihologii numesc „afect pozitiv” - sunt mai puțin predispuse să experimenteze declinul memoriei pe măsură ce îmbătrânesc. Este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători după ce a analizat datele de la 991 adulți americani de vârstă mijlocie și mai în vârstă. Acești americani au luat parte la un studiu național realizat în trei perioade de timp: între 1995 și 1996, 2004 și 2006 și 2013 și 2014. La fiecare evaluare, participanții au raportat o serie de emoții pozitive pe care le-au experimentat în ultimele 30 de zile și au fost evaluați prin teste de performanță a memoriei.

”Descoperirile noastre au arătat că memoria a scăzut odată cu vârsta. (...) Cu toate acestea, persoanele cu niveluri mai ridicate de afectare pozitivă au avut un declin mai puțin accentuat al memoriei pe parcursul a aproape un deceniu”, susțin cercetători de la Universitatea Northwestern, SUA.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy