Optimiștii nu-și pierd memoria când îmbătrânesc

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Greutate sub control
Greutate sub control

Cercetătorii susțin că acei oameni care gândesc pozitiv sunt mai puțin susceptibili să sufere de un declin al memoriei pe măsură ce îmbătrânesc.

Un studiu recent susține că persoanele care se simt entuziaste și vesele - ceea ce psihologii numesc „afect pozitiv” - sunt mai puțin predispuse să experimenteze declinul memoriei pe măsură ce îmbătrânesc. Este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători după ce a analizat datele de la 991 adulți americani de vârstă mijlocie și mai în vârstă. Acești americani au luat parte la un studiu național realizat în trei perioade de timp: între 1995 și 1996, 2004 și 2006 și 2013 și 2014. La fiecare evaluare, participanții au raportat o serie de emoții pozitive pe care le-au experimentat în ultimele 30 de zile și au fost evaluați prin teste de performanță a memoriei.

”Descoperirile noastre au arătat că memoria a scăzut odată cu vârsta. (...) Cu toate acestea, persoanele cu niveluri mai ridicate de afectare pozitivă au avut un declin mai puțin accentuat al memoriei pe parcursul a aproape un deceniu”, susțin cercetători de la Universitatea Northwestern, SUA.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel