Ora de culcare, importantă în comportamentul copiilor

Adisa Codruț |
Data publicării:

Părinții, profesorii și medicii sunt de acord că lipsa somnului îi face pe copii obraznici, emoționali și mai predispuși la furie. Acum, cercetătorii din Marea Britanie au descoperit că programul neregulat de somn poate provoca probleme de comportament.

Studiul, publicat în revista Pediatrics, a constatat că orele neregulate de culcare ar putea perturba ritmurile naturale ale corpului și pot provoca privarea de somn, subminând maturizarea creierului și capacitatea de a regla anumite comportamente.

Adoptarea unei rutine de somn este probabil primul lucru pe care un adult cu probleme de somn ar fi sfătuit să îl facă. Și același lucru este valabil și pentru copii. 

 

Legătura dintre somn și comportament

Analizând datele de la mai mult de 10.000 de copii din Marea Britanie, echipa de cercetători a colectat date despre programul de somn la 3, 5 și 7 ani, precum și a încorporat rapoarte de la mamele și profesorii copiilor cu privire la problemele de comportament.

Studiul a descoperit o legătură semnificativă  între orele de culcare și comportament. Orele neregulate de culcare au afectat comportamentul copiilor prin perturbarea ritmurilor circadiene (ceasul corpului), ducând la lipsa de somn care afectează creierul în curs de dezvoltare.

Pe termen lung, copii au dezvoltat mai multe probleme de comportament: hiperactivitate, probleme de conduită, probleme cu colegii și dificultăți emoționale.

Cu toate acestea, copiii care au trecut la o oră de culcare mai regulată au avut îmbunătățiri clare în comportamentul lor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel