Palpitații după ce ai mâncat? Vezi care poate fi cauza
Palpitațiile pot apărea din multe motive, dar uneori, apar imediat după masă. În aceste cazuri, unele alimente pot fi de vină.
Palpitații cardiace apar atunci când inima începe să bată mai repede și dă senzația neplăcută în piept sau gât. Palpitațiile îi pot face pe oameni să simtă că nu pot respira și, de asemenea, îi pot face anxioși, potrivit medicalnewstoday.com.
Dar, dacă palpitațiile cardiace apar după masă, alimentele sau băuturile consumate recent pot fi responsabile. Ceva din dietă ar putea, de asemenea, să determine palpitații ale inimii după culcare, deși acest lucru ar putea apărea și datorită unei afecțiuni medicale.
Alimente care pot da palpitații
Alcoolul este o cauză obișnuită a unei modificări a ritmului cardiac. Cercetătorii de la Universitatea din California, San Francisco, au descoperit că alcoolul ar putea declanșa palpitații cardiace la persoanele cu aritmie cardiacă. În special, a fost un declanșator comun pentru persoanele cu fibrilație atrială, o afecțiune care determină partea superioară a inimii, care cuprinde atria, să iasă din ritm cu ventriculii sau partea inferioară a inimii.
Medicii nu sunt siguri exact de ce alcoolul afectează inima în acest fel, dar știu că unii oameni sunt mai vulnerabili la efectele acestuia decât alții.
Cofeina este un alt aliment depsre care unii cercetători cred că poate provoca palpitații. Cofeină pot să conțină și băuturile gazoase, ceaiuri, ciocolată sau băuturi energizante.
Cu toate acestea, un studiu din 2016 pe care Jurnalul American Heart Association a publicat că nu a găsit nici o corelație între consumul de cofeină și ritmurile neregulate ale inimii.
Reacții individuale. Oamenii pot avea, de asemenea, reacții individuale la anumite alimente sau băuturi, ceea ce poate duce la diverse simptome. Acestea ar putea include palpitații cardiace. Medicii recomandă de multe ori ca atunci când observați simptome după consumarea anumitor produse să țineți un jurnal pentru a monitoriza ce mâncați și ce beți și după care alimente apar simptomele.
Acest lucru ar putea ajuta la conectarea unor simptome cu anumite elemente din dietă.
Unele medicamente pentru frig, alergie și astm conțin fenilefrină sau pseudoefedrină, care pot crește frecvența cardiacă.
Persoanele cu diabet zaharat pot folosi insulina pentru a scădea glicemia. În cazul în care glicemia scade prea mult după consumul alimentar din cauza excesului de insulină, acestea pot prezenta palpitații cardiace.
Suplimente. Unii oameni iau suplimente alimentare înainte sau după masă, ceea ce ar putea afecta ritmul cardiac. Exemplele de suplimente nutritive care pot afecta frecvența cardiacă includ portocala amara, Ephedra, ginseng, păducel, valeriană.
Fumatul. Unii oameni fumează o țigară înainte sau după ce mănâncă, ceea ce poate provoca palpitații ale inimii.
Palpitațiile pot apărea și di nalte cauze, care nu au legătură cu alimentele. Cauzele frecvente sunt anxietatea, scăderea tensiunii arteriale, nivel scăzut al glicemiei, sau boala tiroidiană. De asemenea, pot fi boli cardiace precum insuficiența cardiacă, cardiomiopatia sau alte tulburări.
Poate fi obișnuit ca femeile gravide să aibă palpitații ale inimii atunci când stau pe spate.
Palpitațiile nu trebuie ignorate, inclusiv cele care apar după masă și ar trebui o vizită la să un medic, mai ales dacă apar în mod regulat.
-
De ce să nu dezgheți alimentele la temperatura camerei25.12.2025, 20:50
-
De ce trece sughițul dacă luăm puțină lămâie?25.12.2025, 17:54
-
6 remedii naturale pentru durerile de stomac25.12.2025, 16:05
-
EXCLUSIV Dr. Doru Negru demontează pâinea: Te-ai "spurcat" o dată?25.12.2025, 14:59
-
Primul semn că nivelul tău de stres e prea mare25.12.2025, 12:20
Bacteria comună care îți devastează inima. Cei mai mulți o au
Această bacterie extrem de comună îți devastează inima. Cei mai mulți oameni o au.
Avertisment privind atacurile de cord silențioase. Simptomele pot trece neobservate
Unul din trei atacuri de cord lovește în tăcere, fără dureri în piept și fără semnale clare. Medicii trag un semnal de alarmă.
Edemul periferic, simptom cardiac ignorat de peste 50% dintre pacienți
Simptomul banal al bolii cardiace. Nu este durerea în piept, dar e un mare semnal de alarmă
Exces de decese cardiace post-COVID. Situația nu revine la normal
Val de decese după pandemia de COVID. Epidemia invizibilă care te omoară după pandemie.
Jumătate dintre atacurile de cord nu sunt din cauza arterelor. Care este cauza infarctului
Boala care a crescut cu 450% și afectează tot mai multe persoane
EXCLUSIV Testul simplu care pune diagnosticul de boală varicoasă
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare
Tratamentele naturiste, desființate de medici: Inima nu e tigaie murdară. Arterele nu sunt țevi de bucătărie
Tromboza venoasă profundă, prevenție esențială în călătoriile de lungă durată
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate
Colesterol mare: 4 metode să-l scazi rapid
EXCLUSIV Cea mai mare problemă cu care se confruntă medicii. Dr. Silviu Dumitrescu recunoaște: Să nu mai ascundem lucrurile
Un test simplu poate prezice mai bine riscul de boli cardiovasculare decât cel standard
Bolile de inimă, diagnosticate diferit. Testul privind valoarea colesterolului nu mai este de actualitate.
