Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Pastele sunt concepute astfel încât să se potrivească la orice tip de mâncare. Ca gustare sau fel principal, într-o versiune vegetariană sau cu carne, pastele pot satisface dorințele și gusturile...
Înainte de a detalia rețeta de paste italiene făcute cu mascarpone, lămâie și legume, câteva informații utile despre paste.
Pastele îngrașă?
Pastele au reputația de a fi un aliment care îngrașă. Din fericire, aceste informații au fost rapid desființate de oamenii de știință. Un studiu subliniază că pastele nu îngrașă. Persoanele supuse unui experiment au fost împărțite în două grupuri. Primul nu a urmat o dietă specifică, în timp ce al doilea a urmat o dietă cu indice glicemic scăzut. Rezultatele arată că indicele de masă corporală al persoanelor din primul grup nu s-a modificat. În ceea ce privește grupul care a urmat o dietă cu indice glicemic scăzut, experții au observat că participanții au slăbit semnificativ. Prin urmare, putem concluziona că pastele pot fi integrate fără griji într-un program de slăbire.
Nutrienții din paste
După cum știm cu toții, pastele sunt o sursă excelentă de carbohidrați complecși. Aceste amidonuri au un indice glicemic scăzut și conțin o cantitate moderată de calorii. În plus, ele furnizează proteine vegetale și sunt asimilate încet de organism. Bogate în fibre, pastele țin de foame. De asemenea, conțin vitamine B, fosfor, magneziu, potasiu și calciu.
Rețeta pastelor cu lămâie și legume verzi
Ingrediente (2 persoane):
- 250 de grame de paste orecchiette
- 100 de grame de pui
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- 1 ceapă tocată
- 3 căței de usturoi zdrobiți
- 120 de grame de mascarpone
- coaja unei lămâi
- sucul a 2 lămâi
- ½ linguriță de sare
- un vârf de piper roșu
- câteva felii de lămâie
- parmezan
Fierbe pastele în apă cu sare.
Între timp, pune bucățile de pui într-o tigaie mare cu uleiul de măsline. Gătește-le la foc mic, timp de 3 minute.
Adaugă usturoiul și gătește preparatul pentru încă 3, până la 4 minute.
Când pastele sunt fierte al dente, scurge-le de excesul de apă, iar 1/4 din apă pune-o într-o tigaie.
Adaugă în aceeași tigaie mascarpone, coaja de lămâie și sucul, ardeiul roșu și sarea. Gătește la foc mic.
Când apa scade și obții un sos neted, adaugă pastele.
Dacă sosul este prea gros, toarnă câteva picături de apă, până când textura devine cremoasă.
La final, decorează pastele cu parmezan și felii de lămâie.
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.