Paste cremoase cu sos de lămâie și parmezan. Rețetă light: un adevărat deliciu

Cătălina Burghelea / 19 mai 2021 / 20:34

Pastele sunt concepute astfel încât să se potrivească la orice tip de mâncare. Ca gustare sau fel principal, într-o versiune vegetariană sau cu carne, pastele pot satisface dorințele și gusturile tuturor.

Înainte de a detalia rețeta de paste italiene făcute cu mascarpone, lămâie și legume, câteva informații utile despre paste. 

Pastele îngrașă?

Pastele au reputația de a fi un aliment care îngrașă. Din fericire, aceste informații au fost rapid desființate de oamenii de știință. Un studiu subliniază că pastele nu îngrașă. Persoanele supuse unui experiment au fost împărțite în două grupuri. Primul nu a urmat o dietă specifică, în timp ce al doilea a urmat o dietă cu indice glicemic scăzut. Rezultatele arată că indicele de masă corporală al persoanelor din primul grup nu s-a modificat. În ceea ce privește grupul care a urmat o dietă cu indice glicemic scăzut, experții au observat că participanții au slăbit semnificativ. Prin urmare, putem concluziona că pastele pot fi integrate fără griji într-un program de slăbire.

Nutrienții din paste

După cum știm cu toții, pastele sunt o sursă excelentă de carbohidrați complecși. Aceste amidonuri au un indice glicemic scăzut și conțin o cantitate moderată de calorii. În plus, ele furnizează proteine ​​vegetale și sunt asimilate încet de organism. Bogate în fibre, pastele țin de foame. De asemenea, conțin vitamine B, fosfor, magneziu, potasiu și calciu.

Rețeta pastelor cu lămâie și legume verzi

Ingrediente (2 persoane):

- 250 de grame de paste orecchiette

- 100 de grame de pui

- 2 lingurițe de ulei de măsline

- 1 ceapă tocată

- 3 căței de usturoi zdrobiți

- 120 de grame de mascarpone

- coaja unei lămâi

- sucul a 2 lămâi

- ½ linguriță de sare

- un vârf de piper roșu

- câteva felii de lămâie

- parmezan

Fierbe pastele în apă cu sare.

Între timp, pune bucățile de pui într-o tigaie mare cu uleiul de măsline. Gătește-le la foc mic, timp de 3 minute.

Adaugă usturoiul și gătește preparatul pentru încă 3, până la 4 minute.

Când pastele sunt fierte al dente, scurge-le de excesul de apă, iar 1/4 din apă pune-o într-o tigaie.

Adaugă în aceeași tigaie mascarpone, coaja de lămâie și sucul, ardeiul roșu și sarea. Gătește la foc mic.

Când apa scade și obții un sos neted, adaugă pastele.

Dacă sosul este prea gros, toarnă câteva picături de apă, până când textura devine cremoasă.

La final, decorează pastele cu parmezan și felii de lămâie.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy