Pateu vegetal făcut în casă. Rețetă de POST extrem de delicioasă
Pateurile vegetale sunt la mare căutare în perioadele de post. Deși se găsesc în mai toate magazinele, nu sunt tocmai sănătoase, așa că prepară-l în casă, cu ingrediente naturale și...
Ai nevoie de:
4 morcovi mari
½ cană ulei de măsline extravirgin
½ -1 cățel de usturoi
1-2 linguri suc de lămâie
½ linguriță sare
1 vârf de piper negru
1 linguriță de mărar proaspăt
1 mână de roșii uscate rehidratate (opțional)
Mod de preparare
Pune morcovii la fiert cu un praf de sare, până se înmoaie. După ce au fiert bine, scoate-i din apa fierbinte direct într-un vas cu apă rece cu gheață.
Cu un blender amestecă morcovii împreună cu restul ingredientelor, până ce obții o textură dulce și cremoasă. Reglează consistența pateului cu ulei.
Ornează cu mărar tocat deasupra.
Citește și Negresă cu gem, cea mai simplă rețetă. Atât de delicioasă, încât nimeni nu va crede că este de POST!
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
-
Deficiența de B12: Cum alegi forma potrivită pentru creier și metabolism13.12.2025, 16:56
-
Ce trebuie să știi dacă ai avut COVID13.12.2025, 15:27
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Cel mai puternic medicament pentru creier. E natural! Creierul tău ruginește fără el
Crumble cu prune, desertul de toamnă pe care nu trebuie să-l ratezi
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
EXCLUSIV Cum gătim peștele corect. Dr. Lygia Alexandrescu: E perfect!
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
EXCLUSIV Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Brânza și iaurtul provoacă insomnie și vise urâte. Semnul subtil că ai intoleranță la lactoză
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci avocado cu ou în fiecare dimineață
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
