Pierderea în greutate după vârsta de 50 de ani poate reduce riscul de cancer de sân

Cancer mamar
Cancer mamar


Medicii care spun că pierderea în greutate poate reduce riscul de cancer la sân au în sfârșit dovezi destul de solide de partea lor: Un studiu publicat marți în JNCI: Jurnalul Institutului Național al Cancerului a descoperit că femeile aflate în postmenopauză ar putea scădea probabilitatea de a face cancer la sân dacă pierd în greutate -  chiar și un număr mic de kilograme.

„Excesul de greutate corporală este o cauză cunoscută a cancerului de sân postmenopauză", a declarat pentru Health autorul studiului principal Lauren Teras, director științific pentru cercetarea epidemiologiei la American Cancer Society. „O întrebare importantă este: o puteți inversa? Credeți sau nu, acesta nu a fost ceva ce știam cu siguranță. Am sperat că putem, dar dovezile științifice nu existau. "

Cercetătorii au analizat datele din 10 studii prospective separate, care au implicat 180.000 de femei de peste 50 de ani care au fost urmărite timp de un deceniu. Aproape 7.000 dintre femei au primit un diagnostic de cancer de sân în acea perioadă, potrivit datelor, notează Health. 

În comparație cu femeile aflate în postmenopauză, care au menținut o greutate stabilă pe parcursul a aproximativ 10 ani, cercetătorii au descoperit că femeile care au pierdut în greutate - chiar și cu 4,5 kilograme - și apoi au menținut silueta pentru încă 5 ani, aveau un risc mai mic cu 13% de a dezvolta cancer la sân. . Și mai multă greutate pierdută a dus la un impact și mai mare asupra riscului de cancer - la 20 de kilograme de pierdere în greutate susținută, femeile și-au redus riscul de cancer la sân cu aproximativ 25%, a declarat Teras pentru NBC News. (Cercetătorii au explicat alți factori de risc care pot afecta obezitatea și / sau riscul de cancer de sân, cum ar fi nivelul de activitate fizică și dacă femeile au urmat tratament de substituție hormonală.)

„Acest lucru este deosebit de important pentru 40% dintre femeile din întreaga lume și mai mult de două treimi din femeile din SUA, care sunt supraponderale sau obeze și, prin urmare, au un risc mai mare de cancer la sân", spune Teras. „Având în vedere că acest cancer de sân este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat la femei, faptul că pierderea în greutate poate reduce riscul de cancer de sân este de o importanță majoră pentru sănătatea publică."

Deși studiul a fost limitat la femeile în vârstă de 50 de ani și peste, Teras subliniază că este important pentru femeile de toate vârstele să mențină o greutate corporală sănătoasă pentru a evita o varietate de rezultate negative asupra sănătății. Un alt lucru important de luat din acest studiu este că rezultatele sugerează că, în cazul in care creșteți în greutate, nu este prea târziu să vă reduceți riscul de cancer la sân pierzând în greutate - la femeile care au pierdut 20 sau mai multe kilograme și apoi unele s-au îngrășat (dar nu toate ) înapoi, riscul de cancer la sân era încă mai mic decât dacă nu ar fi pierdut deloc în greutate.

Deși trebuie menționat că acest studiu a arătat doar o asociere între riscul de cancer de sân și pierderea în greutate, nu o relație cauză-efect, este totuși o constatare importantă pe tărâmul diagnosticului de cancer de sân - mai ales că cancerul de sân este încă al doilea cel mai mortal cancer la femeile din SUA, după cancerul de piele. (American Cancer Society estimează că riscul mediu al femeii de a dezvolta cancer de sân este de aproximativ 13 la sută.)

Pe lângă faptul atingerea și menținerea unei greutăți sănătoase, American Cancer Society recomandă exerciții fizice regulate (cel puțin 150 de minute de intensitate moderată sau 75 de minute de activitate intensă de intensitate în fiecare săptămână) și limitarea sau evitarea alcoolului pentru a reduce riscul de cancer la sân.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel