Piperul roz, efect anticancer. Care e diferența față de piperul negru. Atenție, poate provoca iritații și alergii

Piperul roz este o sursă bogată de antioxidanți și este un derivat al alunelor.
Piperul roz nu este, de fapt, piper. S-ar putea să fiți surprinși să aflați că boabele de piper roz nu sunt deloc boabe de piper. Sunt de fapt fructele coapte ale copacilor peruani (schinus molle) și brazilieni (schinus terebinthifolius). Cu toate acestea, ele sunt de aceeași formă și dimensiune ca boabe de piper și care posedă o aromă piperată. Piperul roz este popular în bucătăria franceză modernă datorită gustului delicios și a învelișului roșu intens.
Piperul roz este cunoscut în popor drept arborele de piper peruvian. Spre deosebire de piperul ”adevărat”, piperul roz, în calitatea sa de membru al familiei caju-lui, poate cauza alergii celor care au astfel de probleme.
Derivate din alune
Boabele de piper roz sunt de fapt un membru al familiei de caju, ceea ce înseamnă că oricine are o alergie la caju ar fi mai bine să le evite. Boabele de piper roz brazilian sălbatic pot provoca, de asemenea, iritații similare cu iederă otravitoare. Specialiștii notează că nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la faptul că atunci când se utilizează cele cultivate pentru consumul commercial, mai ales atunci când mănâncă cantități sensibile nu există asemenea pericol, notează Finedining Lovers.
Diferența între piperul roz și cel negru
Boabele de piper roz au o aromă similară cu boabele de piper negru, dar sunt mai blânde, ușor dulci și foarte fructate. De asemenea, sunt excelente pentru a adăuga culoare felurilor de mâncare. Spre deosebire de boabele de piper negre, boabele de piper roz nu sunt adevărate boabe de piper, ci sunt boabele coapte ale arborelui de piper brazilian sau Peruvian.
Gustul piperului roz
Boabele de piper roz integral sunt destul de înțepătoare și, ca atare, sunt adesea sunt amestecate cu piper negru, verde și/sau alb mai mult pentru calitățile lor estetice decât pentru gust.
Piperul roz conține pinen, care este un insect-repellent natural găsit în conifere, coji de citrice și chiar canabis. Acest lucru conferă boabelor de piper roz o aromă puternică de pin și citrice, cu arome ierboase, florale și citrice. Atunci când utilizați piper roz pentru prima dată, este important să rețineți că acestea sunt picante într-un mod care amintește mai mult de chilli decât piperul negru.
Boabele de piper roz pot fi, de asemenea, folosite pentru a spori aromele de citrice, căpșuni, ananas și rodie, precum și alimente lactate cum ar fi untul și smântâna și chiar slănina, carnea de vită, puiul și peștele alb.
Boabele de piper roz ar putea avea unele beneficii ușoare. Specialiștii notează că datorită conținutului ridicat de antioxidanți, boabele de piper roz pot ține cancerul la distanță.
Boabele de piper roz conțin antioxidanți și uleiuri esențiale antibacteriene. Există, de asemenea, unele dovezi care sugerează că piperul roz poate reduce glicemia și riscul de a dezvolta cancere.
Vezi și: Adenom de prostată gigant, imun la medicamente, operat cu laser. Premieră la Spitalul Universitar
Aromă multă, calorii puține
Boabele de piper roz pot avea efecte secundare toxice atunci când sunt consumate în doze mari, iar persoanele care suferă de alergii la caju ar trebui să le evite pur și simplu.
Dacă vă place gustul, bucurați-vă de ele numai din acest motiv. Un lucru pozitiv putem spune cu siguranță este că boabele de piper roz oferă o mulțime de aromă pentru foarte puține calorii, mai notează Finedining Lovers.
Boabele de piper roz trebuie folosite cu moderație atunci când sunt necesare arome florale, ierboase, citrice și, desigur, piperate. Aroma piperului roz poate spori atât cursurile savuroase, cât și cele dulci. Dar este important să nu exagerați.
Piperul roz este extrem de elegant şi pe lângă faptul că este foarte des folosit în decorarea farfuriilor datorită cromatiicii sale, iar gustul aparte îl face prieten cu sosurile pe bază de fructe dar şi a deserturilor. Cea mai îndrăzneaţă apariţie a piperului roz a fost în ciocolata amăruie.
-
Diferența dintre medic specialist și medic primar16.09.2025, 21:22
-
Diferența dintre control medical și consult medical16.09.2025, 18:50
-
-
Alimentele care provoacă inflamație în organism16.09.2025, 15:49
-
Robert Redford a murit la 89 de ani16.09.2025, 15:36
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Cum scap de pofta de dulce
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.