Plăcintă cu brânză și spanac. Rețetă ușoară, ideală pentru curele de slăbire

imagine cu rol ilustrativ
imagine cu rol ilustrativ

Nutriționistul Cori Grămescu a dezvăluit pe blogul ei varianta dietetică de plăcintă cu brânză și spanac. Este indicată pentru că aduce proteine de bună calitate, fibre alimentare și un conținut scăzut de glucide, nefiind făcută cu multă cocă.

"Ingrediente:

2 foi de plăcintă.
10 ouă ecologice.
200 g brânză de capră. Se poate face cu orice fel de brânză telemea, inclusiv varianta light.
o pungă de 400 g spanac, decongelat și stors.

Timp de preparare: 5 minute.
Timp de coacere: 45 de minute.

Într-un castron se mărunțește cu furculița brânza telemea și se amestecă cele 10 ouă. Se adaugă piper și ceapa caramelizată după gust.

În vasul ceramic de plăcintă se așază prima foaie subțire de aluat de plăcintă, îndoită pe jumătate. Se așază spanacul decongelat în strat uniform. Apoi se toarnă amestecul de ouă și brânză. Se acoperă cu a doua foaie de plăcintă. Se coace la cuptor, la 150 de grade, până când se leagă compoziția. Când oul este copt și compoziția legată, plăcinta este fermă, mai ales în centru.

Este o rețetă ușoară, ideală pentru curele de slăbire. De asemenea, e bună și pentru perioadele în care vrei să te menții. Se poate consuma în dietele hiperproteice. Are un conținut redus de grăsimi dacă optăm pentru brânză light. Se prepară rapid și se poate consuma atât la micul dejun, cât și ca masă principala, alături de o salată.", a precizat Cori Grămescu pe blogul ei. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel