Plan de luptă împotriva cancerului. Dr Tudor Ciuhodaru: Vreau ce mâncăm și bem să fie 100% sigur

Adisa Codruț |
Data publicării:
Conf univ dr Tudor Ciuhodaru
Conf univ dr Tudor Ciuhodaru

Medicul Tudor Ciuhodaru susține că ”adoptarea Planului de luptă împotriva cancerului este o veritabilă revoluție în sănătate”.

Medicul Tudor Ciuhodaru susține că e nevoie ”mai mult ca oricând de noi măsuri concrete de prevenție”.

Mesajul acestuia postat pe Facebook:

Vreau ca viața fiecărui român să fie protejată. Adoptarea Planului de luptă împotriva cancerului este o veritabilă revoluție în sănătate la nivel european dar acum e nevoie, mai mult ca oricând, de noi măsuri concrete de prevenție. Vreau ca ce mâncăm sau bem să fie 100% sigur. Vreau ca toti românii să beneficieze de alimente și băuturi (de import/locale) care să nu conțină substanțe cancerigene sau cu potențial cancerigen. De aceea propun acum Parlamentului și Comisiei Europene înființarea Rețelei Europene de Centre de Control al Calității și Conținutului alimentelor și băuturilor (nealcoolice și alcoolice) de import și locale care se desfac pe piața.

Motivațiile acestui demers sunt clare:

1. Alimentele și băuturile contaminate nu au un miros sau culoare aparte.

2. Pe termen lung consumul unor astfel de alimente contaminate este susceptibil de a conduce la afecțiuni hepatice și renale, produce cancer, dăuna fertilității şi de a afecta fătul.

3. 4 firme din 10 folosesc cuvântul „ecologic” în mod exagerat, fals sau înșelător-arată Comisia Europeană.

Practic:

1. Rețeaua Europeana de Centre de Control va analiza alimentele și băuturile (nealcoolice și alcoolice) dar și alte produse (de import și locale) pentru a depista toate substanțele cancerigene sau cu potențial cancerigen.

2. Pentru a evita orice suspiciune și a asigura cele mai bune verificări probele dintr-un stat vor fi analizate și în centrele din alte două state membre (alese aleatoriu).

3. Va exista un standard unic european de calitate în sănătate. Vreau să fiu tratat la Iași, București, Alba Iulia, Timișoara, Suceava sau Bacău la fel ca la Bruxelles sau Berlin. Și nu mă refer doar la tratamentul medical.Sper să susțineți acest demers”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel