Planta care ajută în lupta cu depresia. Efectele acesteia combinate cu medicamente

Adisa Codruț |
Data publicării:
Șofran  FOTO: Pixabay
Șofran FOTO: Pixabay

O plantă mediteraneană completează eficient medicamentele antidepresive, susține o cercetare.

Planta, depresie. Cercetătorii Adrian Lopresti și Peter Drummond de la Universitatea Murdoch, respectiv cercetătorul UWA, profesorul Sean Hood, au descoperit reduceri mai mari ale simptomelor depresive atunci când adulților cu depresie persistentă le-a fost completată medicația pentru depresie cu capsule de șofran, o plantă mediteraneană.

Cercetătorul Lopresti susține, potrivit informațiilor oferite de Universitatea Murdoch și postate de medicalxpress, că studiul a fost cel mai mare de acest fel până în prezent și primul studiu privind efectele șofranului ca adaos la antidepresivele farmaceutice.
Dacă studiile anterioare au investigat doar efectele antidepresive ale șofranului ca tratament de sine stătător, cel actual a analizat efectele plante în combinație cu antidepresivele. Participanții la studiu care au primit șofran comparativ cu un placebo, au prezentat reduceri de 41 si 21% ale afecțiunii. Cercetătorii susțin că adăugarea plantei la medicație a avut și alte efecte ca: îmbunătățiri legate de calitatea somnului, inițiativa și motivația, interesul și plăcerea pentru activități.

"Șofranul poate fi folosit la început împreună cu antidepresive sau poate fi adăugat la antidepresive dacă simptomele nu se rezolvă pe deplin. (...) Acest moment, dacă antidepresivele farmaceutice nu funcționează, opțiunile sunt să crească doza sau să încercați un nou antidepresiv. Acest lucru crește probabilitatea de efecte secundare. Acum o nouă opțiune este să luăm antidepresive și șofran împreună", susțin autorii studiului, conform sursei citate. Aceștia subliniază nevoia de studii suplimentare.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel