Porumbul, sursă de vitamine. Protejează împotriva bolilor creierului

Porumbul este o sursă de vitamine necesare organismului. Poate fi chiar înlocuitor al grâului, în cazul persoanelor care suferă de intoleranță la gluten.
Porumbul este un membru al familiei cerealelor integrale. Specialiștii au identificat o serie de beneficii ale consumul de porumb. Ca cereale integrale, porumbul se află într-o categorie de alimente de care oferă beneficii sănătății.
Numeroase studii au legat consumul de cereale integrale de un risc mai mic de boli de inimă, accident vascular cerebral, cancer, diabet de tip 2, si obezitate.
Vezi și: Spălatul vaselor ne ajută să fim sănătoși. Care este legătura între sănătate și spălatul vaselor
Conținut ridicat de carbohidrați
Porumbul conține o cantitate ridicată de carbohidrați. chiar și în aceste condiții, porumbul nu îngrașă. Potrivit WEB.MD, 120 de grame de boabe de porumb conțin 30 de grame de carbohidrați.
O cantitate destul de mare dar primești la pachet și 4 grame de fibre care fac ca procesul de digestie să se desfășoare mai lent. Acest lucru previne constipația, reduce riscul de hemoroizi și poate ajuta la scăderea riscului de cancer de colon.
Fibrele de porumb pot ajuta, de asemenea, la susținerea gestionării greutății prin creșterea senzației de sațietate.
Consum în funcție de nevoile corpului
Specialiștii notează că este indicat să alegem porții care sunt în concordanță cu nevoile și nivelul de activitate al corpului tău.
Pentru majoritatea femeilor adulte, asta ar însemna o jumătate de ceașcă de porumb prăjit la cuptor sau trei căni de floricele într-o singură ședință.
Fulgii de porumb sunt alimentul cu cei mai mulți carbohidrați, aceștia reprezentând aproximativ 80% din produs. Cu toate acestea, aportul caloric rămâne scăzut, deoarece 100 g de fulgi de porumb vor oferi 340 de kilocalorii.
Pot fi o variantă de mic dejun ce oferă o cantitate considerabilă de energie. Este important să nu abuzați de aceste produse pentru a menține o greutate sănătoasă și o alimentație adecvată.
Menține sănătatea
Porumbul conține o varietate de vitamine B, precum și potasiu. Acesta din urmă mineral susține tensiunea arterială sănătoasă, funcția cardiacă, contracțiile musculare, previne crampele musculare și ajută la menținerea masei musculare.
Porumbul furnizează, de asemenea, de aproximativ 10 ori mai multă vitamina A decât alte cereale.
Pe lângă protejarea împotriva declinului cognitiv, vitamina A susține sistemul imunitar și ajută la formarea membranelor mucoase din tractul respirator. Membranele mai puternice formează bariere de protecție mai bune pentru a menține germenii în afara sângelui.
Luteina și zeaxantina, principalii carotenoizi (sau pigmenți) ai porumbului, ajută la protejarea ochilor și s-a demonstrat că reduc riscul de degenerescență maculară și cataractă.
Între timp, quercetina ca antioxidant are rolul de a combate atât inflamația acută și cronică, și de a proteja împotriva bolilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer. Quercetina a fost, de asemenea, legată de secvența de autodistrugere pe care organismul o folosește pentru a ucide celulele uzate sau disfuncționale.
Alți antioxidanți din porumbul albastru și violet s-au dovedit a fi indicați în afecțiunile inflamatorii. De asemenea, protejează împotriva stresului oxidativ, un dezechilibru între producția de radicali liberi dăunători de celule și capacitatea organismului de a contracara efectele lor nocive.
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
Spitalul Sfântul Sava, liderul recuperării medicale complete din România
"Singurul meu regret în viață este că nu am băut destulă șampanie". Șampania poate reduce riscul de stop cardiac brusc
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
Plimbările zilnice: beneficii pe care sigur nu le-ai știut. Cât trebuie să mergi pe jos dacă ai peste 50 de ani
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
Nu o să crezi ce pot face vârstnicii cu un simplu telefon! Un truc banal le schimbă viața
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
Câte grade trebuie să ai în cameră noaptea. De asta ai insomnii și te trezești obosit. Vlad Ciurea: Scade concentrația de oxigen
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Ce pățești dacă mănânci salam mai multe zile la rând. Efectul este alarmant
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
Ce nu trebuie să faci niciodată la un priveghi. Greșelile pe care mulți le fac fără să știe
Toaleta, cel mai periculos loc din casă? De ce să nu iei niciodată telefonul cu tine. Surprizele mortale din baie
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!