Porumbul, sursă de vitamine. Protejează împotriva bolilor creierului
Porumbul este o sursă de vitamine necesare organismului. Poate fi chiar înlocuitor al grâului, în cazul persoanelor care suferă de intoleranță la gluten.
Porumbul este un membru al familiei cerealelor integrale. Specialiștii au identificat o serie de beneficii ale consumul de porumb. Ca cereale integrale, porumbul se află într-o categorie de alimente de care oferă beneficii sănătății.
Numeroase studii au legat consumul de cereale integrale de un risc mai mic de boli de inimă, accident vascular cerebral, cancer, diabet de tip 2, si obezitate.
Vezi și: Spălatul vaselor ne ajută să fim sănătoși. Care este legătura între sănătate și spălatul vaselor
Conținut ridicat de carbohidrați
Porumbul conține o cantitate ridicată de carbohidrați. chiar și în aceste condiții, porumbul nu îngrașă. Potrivit WEB.MD, 120 de grame de boabe de porumb conțin 30 de grame de carbohidrați.
O cantitate destul de mare dar primești la pachet și 4 grame de fibre care fac ca procesul de digestie să se desfășoare mai lent. Acest lucru previne constipația, reduce riscul de hemoroizi și poate ajuta la scăderea riscului de cancer de colon.
Fibrele de porumb pot ajuta, de asemenea, la susținerea gestionării greutății prin creșterea senzației de sațietate.
Consum în funcție de nevoile corpului
Specialiștii notează că este indicat să alegem porții care sunt în concordanță cu nevoile și nivelul de activitate al corpului tău.
Pentru majoritatea femeilor adulte, asta ar însemna o jumătate de ceașcă de porumb prăjit la cuptor sau trei căni de floricele într-o singură ședință.
Fulgii de porumb sunt alimentul cu cei mai mulți carbohidrați, aceștia reprezentând aproximativ 80% din produs. Cu toate acestea, aportul caloric rămâne scăzut, deoarece 100 g de fulgi de porumb vor oferi 340 de kilocalorii.
Pot fi o variantă de mic dejun ce oferă o cantitate considerabilă de energie. Este important să nu abuzați de aceste produse pentru a menține o greutate sănătoasă și o alimentație adecvată.
Menține sănătatea
Porumbul conține o varietate de vitamine B, precum și potasiu. Acesta din urmă mineral susține tensiunea arterială sănătoasă, funcția cardiacă, contracțiile musculare, previne crampele musculare și ajută la menținerea masei musculare.
Porumbul furnizează, de asemenea, de aproximativ 10 ori mai multă vitamina A decât alte cereale.
Pe lângă protejarea împotriva declinului cognitiv, vitamina A susține sistemul imunitar și ajută la formarea membranelor mucoase din tractul respirator. Membranele mai puternice formează bariere de protecție mai bune pentru a menține germenii în afara sângelui.
Luteina și zeaxantina, principalii carotenoizi (sau pigmenți) ai porumbului, ajută la protejarea ochilor și s-a demonstrat că reduc riscul de degenerescență maculară și cataractă.
Între timp, quercetina ca antioxidant are rolul de a combate atât inflamația acută și cronică, și de a proteja împotriva bolilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer. Quercetina a fost, de asemenea, legată de secvența de autodistrugere pe care organismul o folosește pentru a ucide celulele uzate sau disfuncționale.
Alți antioxidanți din porumbul albastru și violet s-au dovedit a fi indicați în afecțiunile inflamatorii. De asemenea, protejează împotriva stresului oxidativ, un dezechilibru între producția de radicali liberi dăunători de celule și capacitatea organismului de a contracara efectele lor nocive.
-
Alexandru Rogobete, anunț pentru pacienții cu cancer20.11.2025, 19:27
-
-
-
Ce se întâmplă cu salariile din Sănătăte. Alexandru Rogobete, lămuriri20.11.2025, 14:44
-
Alexandru Rogobete, anunț de ultimă oră legat de medicamente20.11.2025, 14:23
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Singurul aliment care scade glicemia instant, susținut de știință
Ce nu trebuie să faci niciodată la un priveghi. Greșelile pe care mulți le fac fără să știe
Ce să faci dacă ți-ai ars limba: 9 metode simple pentru limba arsă
De ce să nu porți șlapi la piscină. Detaliul care te va pune pe gânduri
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
Ai nevoie de doar 10 minute pentru a adormi profund. Această metodă e virală
Doar 5 minute pe zi! Tehnica simplă care îți poate reseta creierul
Ce se întâmplă dacă îți ștergi telefonul cu spirt sau alcool izopropilic
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.
Foaia de dafin, soluția ieftină care elimină mirosurile neplăcute din casă peste noapte
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
"Singurul meu regret în viață este că nu am băut destulă șampanie". Șampania poate reduce riscul de stop cardiac brusc
Cum să cureți grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. Ingredientul care șterge orice pată
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
