Prediabet, simptome specifice bărbaților. Care sunt semnalele de alarmă

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Diabetul ar putea avea semne în sânge încă din copilărie
Diabetul ar putea avea semne în sânge încă din copilărie

Diabetul se anunță cu mult timp înainte și produce ceea ce se numește „prediabet”. Bărbații, mai predispuși de câteva ori față de femeie, au câteva simptome specifice.

Prediabetul este o afecțiune în care nivelurile de glucoză din sânge sunt mai mari decât în mod normal, dar o persoană nu are încă diabet. Prediabetul și nivelurile ridicate ale glucozei din sânge sunt un factor de risc pentru dezvoltarea diabetului, a bolilor de inimă și a altor probleme de sănătate.

Unele semne de avertizare ale prediabetului pot include urinarea mai frecventă, senzația de urinare mai frecventă și/sau creșterea senzației de sete.

Factori de risc

Pentru bărbați, însă, nele semne de avertizare sunt unice și sunt de natură sexuală. Acestea includ disfuncția erectilă (impotență), ejacularea retrogradă, testosteron scăzut, libido scăzut.

Specialiștii citați de medicinenet.com spun că bărbații prezintă un risc mai mare de a dezvolta diabet, decât femeile. Însă, antecedentele de diabet în familie sunt factori de risc, atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Ca etnie, se pare că este un risc crescut pentru hispanici, asiatici și afro-americani. De asemenea obezitatea este un fctor de risc.

Felul în care este distribuită grăsimea în organism este un alt factor de risc. Medicii spun că grăsimea acumulată pe burtă prezintă un risc mai mare, deoarece aceasta indică faptul că este acumulată și în organele interne.

Pe de altă parte, hipertensiunea arterială, colesterolul crescut, stilul de viață sedentar și dieta nesănătoasă sunt, toate, factori care cresc riscul d diabet de tip 2. La fel contribuie fumatul, excesul de alcool și lipsa somnului.

Bărbații, afectați diferit decât femeile

Bărbații care au diabet de tip 2 sunt de două ori mai predispuși de a avea o scădere de testosteron, decât bărbații care nu au diabet. Din cauza nivelurilor scăzute ale testosteronului, bărbații cu diabet zaharat pot avea simptome care nu sunt observate la femeile cu diabet zaharat.

Testosteronul scăzut poate determina, pe lâncă scăderea calității vieții sexuale, depresia, lipsa de energie și scăderea masei musculare. De asemenea, poate provoca și probleme urologice, specifice bărbatului.

Bărbații diabetici au disfuncție erectilă la vârste mai devreme decât bărbații care nu au diabet.

Ejacularea retrogradă este o afecțiune în care materialul seminal intră în vezică, mai degrabă decât să fie eliminar în afara corpului, prin uretra. Diabetul și deteriorarea vaselor de sânge provoacă leziuni nervoase la nivelul mușchilor care controlează vezica urinară și uretra, ceea ce duce la această problemă.

De asemenea, prezintă risc de boli cardiovasculare, leziuni nervoase și neuropatie, boli renale, retinopatie, accident vascular cerebral, infecții cutanate, boală vasculară periferică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel