Prevenția bolilor de inimă, obsesia de a lua ASPIRINĂ e periculoasă! Explicațiile cardiologului

Dana Lascu / 08 iul 2019 / 23:02
Aspirina are efecte benefice numai în anumite condiții
Aspirina are efecte benefice numai în anumite condiții

Cunoscutul medic cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu arată că, atunci când vrem să evităm apariția bolilor de inimă nu e cazul să ne îndopăm cu aspirină fără să consultăm medicul. Medicamentul se ia numai în anumite condiții și doar la indicația medicului. Iată de ce:

„Aspirina nu trebuie administrată persoanelor de peste 70 de ani (face mai mult rău – hemoragii - decât bine) și celor cu risc crescut de hemoragii, la orice vârstă sau la cei sub 40 de ani", subliniază dr Gabriel Tatu-Chițoiu, cardiolog, președinte al Fundației Române a Inimii.

Citește și: Aspirină în doze mici, periculoasă la persoanele sănătoase. Hemoragie intracraniană

Pentru ca acest medicament să fie luat în siguranță ca mijloc de prevenție, trebuie consultat medicul, petru că aspirina „poate fi considerată pentru prevenția primară la persoane de 40-70 ani care au factori de risc crescut pentru boli cardiovasculare, dar au risc redus de hemoragii", punctează specialistul, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

În concluzie, cardiologul ne sfătuiește să uităm de „obsesia aspirinei în prevenirea bolilor de inimă!"

Iată recomandările Colegiului American de Cardiologie: 

Sursa: Colegiul American de Cardiologie

Articole Recomandate
Comentarii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23