Prevenția bolilor de inimă, obsesia de a lua ASPIRINĂ e periculoasă! Explicațiile cardiologului

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Aspirina
Aspirina

Cunoscutul medic cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu arată că, atunci când vrem să evităm apariția bolilor de inimă nu e cazul să ne îndopăm cu aspirină fără să consultăm medicul. Medicamentul se ia numai în anumite condiții și doar la indicația medicului. Iată de ce:

„Aspirina nu trebuie administrată persoanelor de peste 70 de ani (face mai mult rău – hemoragii - decât bine) și celor cu risc crescut de hemoragii, la orice vârstă sau la cei sub 40 de ani", subliniază dr Gabriel Tatu-Chițoiu, cardiolog, președinte al Fundației Române a Inimii.

Citește și: Aspirină în doze mici, periculoasă la persoanele sănătoase. Hemoragie intracraniană

Pentru ca acest medicament să fie luat în siguranță ca mijloc de prevenție, trebuie consultat medicul, petru că aspirina „poate fi considerată pentru prevenția primară la persoane de 40-70 ani care au factori de risc crescut pentru boli cardiovasculare, dar au risc redus de hemoragii", punctează specialistul, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

În concluzie, cardiologul ne sfătuiește să uităm de „obsesia aspirinei în prevenirea bolilor de inimă!"

Iată recomandările Colegiului American de Cardiologie: 

Sursa: Colegiul American de Cardiologie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel