Problemele psihologice care duc la pierderea poftei de mâncare

Adisa Codruț / 11 iun 2020 / 19:10


Pofta de mâncare este strâns legată de starea psihologică. Dacă unele persoane pot experimenta, în unele cazuri, mâncatul compulsiv, anumite probleme psihologice pot  duce la scăderea apetitului. 

Stresul

Deși nu este considerată o afecțiune psihică, starea de stres afectează creierul în multe moduri. Stresul poate fi și un factor în pierderea apetitului, potrivit Clinicii Cleveland. Stresul poate determina unele persoane să ignore senzația de foame, ceea ce poate duce la omiterea meselor pentru o lungă perioadă de timp.

Dacă observați o scădere bruscă a apetitului și nu aveți alte condiții de sănătate subiacente, gestionarea stresului poate fi o modalitate de a vă reveni la normal. 

 

Tulburări psihologice


Pierderea poftei de  mâncare și modificările de greutate sunt frecvente la persoanele care sunt depresive, deoarece regiunea creierului care se ocupă de apetit are legături cu depresia.

Un studiu (link direct) publicat în aprilie 2016 în The American Journal of Psychiatry a descoperit că persoanele deprimate au arătat o activitate mai  scăzută în regiunea creierului care se ocupă de apetit.

Alte afecțiuni psihologice precum tulburarea bipolară și anxietatea au fost asociate și cu pierderea poftei de mâncare.

Tulburări grave de alimentație, cum ar fi anorexia și bulimia, afectează, de asemenea,  pofta de mâncare și relația cu alimentele. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy